Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21553, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.160.156')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза лабараторна робота

Маркетинг - Лабараторна робота

© Ольга Д., 01-03-2010
Ця сіра слизька каша, яка  ще до вчора була снігом, змушувала уважно дивитись під ноги. Берегти себе від падіння, а чоботи від тотального промокання було моєю основною метою. Але ж думки не викинеш з голови, думки безробітної жінки. Так, сьогодні у Центрі занятості мені присвоїли такий статус, провели семінар, розповіли, як шукати роботу  натякнули, що моя спеціальність зараз аж ніяк не на лідируючих позиціях по попиту на ринку праці. Співробітниця центру   розповіла нам, що зараз потрібніші продавчині, касирки   і малярки - штукатури.
Я згадала, як я сунулась зі своєю трудовою книжкою в один такий магазин, яких безліч на головних вулицях міста. З великими вітринами, оздобленими  мармуром  східцями, дивними назвами, закріпленими на балконах другого поверху полущеної  хрущовки.  Власник крамниці дивився на мене з подивом, гортав мої документи.. і на роботу не взяв. Пояснити йому, як  мені зараз потрібна робота, я не змогла. Моє підборіддя задерлось вгору – чи від приниженої гордості, чи від сліз, що готові були скотитись…
Від цих спогадів я втратила уважність і таки втелюскалась  в калюжу, що  підступно причаїлась під виглядом  мирно підталого снігу. Холодна вода швидко охопила ногу, стисла… Я зупинилася  завмерла від подиву…
На протилежній стороні вулиці вітрину чудернацького магазину жіночої білизни «Ерато»  протирала оголена дівиця. Я подивилась на помпезну вивіску трішки завішену з однієї сторони   мокрим простирадлом  з балкону. чи знають ці люди хто така Ерато…Потім  подивилася на дівулю в вітрині. Розглянула по сторонам чи бува це не оптичний обман, але рідкі перехожі також зацікавлено зиркали в тому ж напрямку. Стояло сіре зимове надвечір’я і ця дівиця, освітлена штучними променями ламп, виглядала так звабливо. Я рішуче вже другою ногою ступила в підступну калюжу і порушуючи правила дорожньої безпеки перебралася  на іншу сторону, щоб зайти  в цей магазин.
Подивитись на елегантну білизну буде у мене замість антидепресанта, все одно грошей на покупку немає. До того ж можна буде проявити свою  стервозну натуру запитати у продавців  консультантів про Ерато і   головне подивитись  на ту, яка погодилась грати в декорації до сценки   з вулиці червоних ліхтарів. У нас можно купить диплом бакалавра.
Все виявилось прозаїчним, таким як  мало бути. Мої пожертви – сміливий форсаж калюжі і порушення правил – невиправданим. Білизна  -китайська, дівчата аморфні – про Ерато нічого не знають, дівуля в вітрині – просто одягла китайський же костюм імітуючи стиль ню…Скоро свято -  маркетинг святе діло…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Радикально

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Академія, 05-03-2010

китайський реалізм

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оксана Яблонська, sevama, 01-03-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85223197937012 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …