Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21548, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.60.29')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Відчувай!

© Юлія Порпленко, 28-02-2010
Відчуй
Як мало ми відчуваємо. Як мало… Коли ми перестали «чути» світ? Коли повідмирали чуття, а на трон зійшов розум?   Коли це сталося?  Коли ти востаннє солодко дивився на сонце? Скоро весна…Вона в повітрі… Чуєш її? Прокинься від повсякденного банального похмілля! Спробуй, хоча б день, побути художником…Бо він завжди на всьому відчуває дотик краси…
Постав ногу на підлогу – і твердо лети. Відчуй пробудження-збудження під душем. Ступні натягнуться гарячою водою; на пальцях пройдись по холодному дну кімнати. Відчуй свою неповторність, відкрий в собі нову людину. Проживи, хоч один день, для себе. Дихай! Груди наповни повітрям. Воно пахне небом, бензином і людьми. До вечора додасться ще кілька ароматів). Відчуй як киця скаже тобі «Мур» через сполучення пальців з її шерстю. У сантехників щодня свято, вони пахнуть однаково). А діти пахнуть молоком і цукерками. Ірисками. Ти колись вдихав запах дитини?
Дивись як люди жмуряться від сонячних поцілунків. Літом асфальт стає м’яким, дівчата залишають на ньому сліди своїх підборів. Це теж чиясь маленька часточка на чомусь.  Або на комусь. Як приємно залишати свої відбитки. Впливати на світ і робити його таким, як хочеш.
Ти відчував як стрімко і гучно їде потяг? Ти розумів погляд собак… Іноді ці очі наповнені чимось невблаганним, і, я думаю, що з цієї собаки була б хороша людина.
Ти ловив відчуття занурення стопи у теплий літній пісок? Відчував як вона грузне і розпливається… А кожен камінчик дає про себе знати, коли йдеш босим. Це чудово, аби не скло).  Згадай як вода у річці огортає тіло, і губляться межі, розпливаючись у глибині. Ти відчував колись смак дощу? А неба? Подивись на небо… воно ватне і чисте. Думаю, нема нічого більш ідеального, ніж небеса. Завжди різні, але ж досконалі. Дивитися б на них вічність, або з них на вічність…Ти намагався доторкнутися до неба? Воно таке, яким ти його захочеш зробити. Але краще не самому поглинати цю безмежність насолоди, поділися цим блаженством. З ним чи з нею. Колись сприймав моментальний електричний струм тепла і безпеки від долоні до мозку і в серце? Колись відчував на собі чиюсь любов?  Опиши її. Любов сприймається серцем і душею. А чи можна словами розповісти серце і душу? Тільки відчути.
Ти колись відчував міру? У тебе було таке, що безмежно хочеться написати комусь листа, і, навіть не чекати відповіді?  Ти колись звертався до того, кого нема? Відчував біль за втраченим? Ти пізнав безсилля чи порожнечу?  
Спробуй випити цей світ. Намалюй життя. Відчуй Всесвіт на своїх губах, очах, долонях… Вечір  пахне по-іншому: до всіх ароматів додаються домішки людської втоми. А художники втомлюються творити? А відчувати? Хіба можна виснажитися жити у почуттях? Життя без відчуттів – як чорно-біла фотографія  - суперечлива: воно то і гарно, «замащує» багато недоліків, але вона не кольорова… Чи можливе чорно-біле життя? У кольорах уся сила… Розмалюй світ по-своєму. Ти відчуваєш свою молодість?
Завтра почни новий день… Відчуй все… і трохи більше…))


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© герда борхес, 05-03-2010

гарно, але навіщо

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 02-03-2010

Атрофація душі...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анастасія Грім, 02-03-2010

Хтось же мусить

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 01-03-2010

Як пахнуть сантехніки?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 28-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.74664497375488 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …