Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21128, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.188.142.146')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Детектив

Двоє перців або пригоди на Балканах

© Захар ван дер Бюйтен, 09-02-2010
                                                           Розділ II
                                          Відрядження до Жовтіпошті
У старенькому фольцвагені їхав я та мій старший напарник – інспектор Драго Маріч.    Інспектор сидів за кермом чорного «гольфу» з двигуном потужністю в невідому кількість кінських сил.
Особливим сервісом та безпекою автівка не вирізнялась, але Драго тримав її виключно через повагу до німецького машинобудування. І навіть привселюдно називав її то крихіткою, то пантерою.
Ходили чутки, що «гольф»  було конфісковано насильницьким шляхом, у якогось сербського командира ще під час громадянської війни.  
Розповідали, що у «гольфі»  возили полонених боснійців і, що машина оздоблена засобами для катування. Цим також пояснювали неймовірно високий відсоток розкриття злочинів  її власника. Драго справді володів неймовірним вмінням, ні не катувати, а ловити злочинців. І все завдяки професійним навичкам та специфічним методам роботи. Подекуди не зовсім гуманними проте дієвими. І машина тут ні до чого.
Коли я вперше побачив Драго Маріча і мені сказали, що це мій інспектор і до того ж напарник я не повірив своїм очам. Вдягнений він був у потерті сині джинси, шкіряну коричневу куртку, під нею була різнобарвна сорочка в клітинку. Драго давно не голився і не стригся та скоріше нагадував хіппі аніж представника правопорядку. Єдине, що прийшло мені на думку: це повний абзацець(катастрофа). Як показала практика не все так погано. Все набагато гірше.
У комісаріаті Маріча тримали виключно через його заслуги перед суспільством, другою причиною були його зв’язки, точніше зв’язки його родичів, які працювали у міністерстві.   Звідси лояльне відношення до його не зовсім гідного для поліцейського мундира способу життя.
Отже нас відрядили  до Жовшіпошті де у місцевому готелі було вбито постояльця.
  Рудоволоса господарка двоповерхового готелю на  шістьнадцять номерів Дінка Здоброва відвела нас до кімнати під номером «11» де на  ліжку в калюжі власної крові опинився труп середнього віку. Він лежав на животі, його обличчя було глибоко заховане у подушку. З одежі на ньому були лише помаранчеві шкарпетки. Із спини стирчав ніж.
-Я б сам його прикінчив його за ті помаранчеві шкарпетки – цинічно сказав Драго
На обличчі Здобрової було неприховане здивування. Вона ще не знала хто такий інспектор Драго Маріч.
Труп о восьмій годині ранку знайшла Марка Клімініч коли прибирала в готельних номерах. В «11» номері ніхто не відповідав, а коли Марка відчинила двері кімнати побачила тіло. Мертвим виявився Емір Карманіч, комівояжер з Планіни. Як виявилось потім він їхав на власній автівці до Моравічок і зупинився у Жовтіпошті на ніч. Зранку Емір планував вирушити далі. Звісно плани Карманіча були дещо підкоректовані.  
  Крім вбитого у готелі тієї ночі перебувала  сімейна пара Мілонічів, які вже третій день знаходились у Жовтіпошті. Приїхали вони у відпустку - відпочити від столичної метюшні. Підозрювати в чомусь гостів з Далмару не було сенсу та й мотивів. До того ж свідки з них були нікудишні: щошочі спали після траху, як убитий Карманіч.
На вулиці Драго добряче виматюкався, потів запалив цигарку і продовжив:
- Він мусільманин! Знову будуть ці балачки про вбивство на релігійному підгрунті. До того ж він ще й голий і у рожевих шкарпетках.
- В помаранчевих – поправив я.
- Що?
- Я кажу: мертвий був у помаранчевих, а не у рожевих шкарпетках.
- Не має значення. Все одно проблем не оберешся через всі ці збочення. І куди котиться світ?
                                                            (далі буде-де)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Росткович Олег, 11-02-2010

Часом мені здається, що ти,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 10-02-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86209106445312 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …