Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 21019, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.143.244.83')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Віслючок шукає руки

© Віталій Дерех, 05-02-2010


- Вмивай своє лице прохолодним спиртом. Він вб'є бацили а також виведе з твоєї душі страх перед холодом, - казав старий черепах маленькому віслючкові.

Віслючок їв сіно та облизував свій товстий живіт.

- Та у мене і рук немає, як я буду копитцями вмивати, - відповів ослик і задумався.

- Ну, як знаєш — сказав черепах.

- Що ж я робитиму, якщо у мене на обличчі буде безліч бацил? - думав ослик. - Піду но я знайду собі руки.

Відв'язався Віслючок язиком від кілочка, до якого припнув його хазяїн та й пішов світ за очі. Ішов довго-довго, аж дивиться — на дереві сидить мавпочка. Листя обриває. А у мавпочки великі, чіпкі і красиві руки.

- Мавпочка-мавпочка, дай мені свої руки! - сказав до мавпочки віслючок.

Мавпа лише голосно засміялася у відповідь і перестрибнула з гілки на гілку. Тоді віслючок почав своїм язиком ламати дерево. Підкопував землю, вивертав коріння — скалки та ґрунт так і летіли в різні боки від міцного віслючкового язика. Дерево впало на землю і одна гілка притисла мавпочку. Тоді віслючок обмотав свого язика довкола шиї мавпочки і задушив її. Відірвав язиком її красиві руки і спробував приставити до своїх плечей.

- Не виходить, - засумував ослик. - Руки не причіпляються і не рухаються зовсім. Мабуть це через те, що мавпочка вмерла. Треба знайти якусь таку істоту, щоб могла віддати руки і лишитися живою. І щоб руки живі залишилися.

І пішов Віслючок зажурений далі. Аж дивиться, на камінці плескатому ящірка сидить. Велика така, зелена.

- Ящірко, ящірко, а ти можеш віддати мені свої руки? - сказав Віслючок до ящірки. Йому не дуже подобалися руки цієї істоти — маленькі, порепані та з перетинками. Але ж не вибирати.

Та ящірка нічого не відповіла. Стрибнула з камінчика і побігла геть. Та ослик виплюнув свій язик і притис хвіст ящірки до землі. Та ящірка залишила свого хвоста і побігла геть безхвоста. Хвіст звивався, притиснутий до землі язиком віслючка.

- Ти ба - і ящірка жива, і хвіст живий, - думав ослик. - якраз те, що я шукав. Але нащо мені хвіст? У мене вже є один. Два хвости мене не потрібні. Це ж те саме, що у мене було б два язики. А мені й з одлним непогано живеться... Язики! Та я можу вмиватися язиком! І не потрібні мені руки!.

І побіг Ослик на радощах на свою галявку. Прибіг і каже старому черепахові -- “давай спирт, я буду вмиватися!”

- Немає в мене спирту, - відповів на те черепах.

- То чого ж ти мені голову морочив! - закричав ослик і просунув свій язик у панцир черепахи. Тоді напружив язика і панцир тріснув як череп під ногою робота у “Термінаторі”. І куски старого черепаха попадали на зелену траву-мураву.

- Та й нащо мені той спирт, мікроби мені ніколи не докучали, - подумав Віслючок. - А холоду боятися мені не треба, бо господар на ніч закриває мене у теплій стаєнці. От дурний я, так багато пройшов, а аж тепер подумав чи варто було.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80560088157654 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …