Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20813, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.242.75.224')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Лист

© Дара К., 26-01-2010
       Привіт! Я тобі пишу листа. Стільки часу збиралася це зробити, але все мені бракувало чогось: то дні закороткі, то ночі затемні, то натхнення втекло, то віра потьмарилася,  то любов кудись завіялася, то надія стратилася вся до крихти. Сьогодні марнота відступилася і моріженьки мої сплелися в доріжку, тобто всі перешкоди зникли враз чи може то я скромно їх відклала вбік, хай подрімають до гірших часів? Байдуже! Я пишу тобі листа з минулого в минуле, бо як по-іншому назвати ту рану, котра вже давно загоїлася, лишивши тільки  тонюсіньку цівочку-ниточку на душі? Шрам... Він майже не турбує. Лише при дивному збігу певних обставин, подій, запахів нагадує про себе. Мов у гіпертоніка на зміну погоди. Хоча, будь-які зміни – то стрес, але таки необхідний організму. Сумуєш, тужиш, ще донині щемить. Отже – ти досі жива, а чи вціліла?!
       Найбільше мені болить взимку, тоді я найдужче сумую за тобою...
       Так, зима.
       Як живеться тобі без мене, без нас? Без мене і без зими? Там, де зараз ти, сніг дивовижа і навіть дефіцит, щоб його зобачити треба проїхати не одну тісячу миль. У цьому році його стільки нападала-намело в нашому краї – простягни руку і він весь твій. Вгодила зима всім добрим людям, які люблять білий світ. І я його також люблю, бо тішуся наче мала дитина тій сніжності. Якби могла, то б передала й тобі крихту настрою та снігу, щоб і ти порадів. Ти завжди любив зиму. Любив? Бо тепер нема що любити чи є? Чи можна любити те, чого не бачиш, не можеш торкнути, відчути, пригорнути, поцілувати? Пригадуєш, друзі кепкували з тебе через любов до зими і називали химерником, а ти посміхався у відповідь та незрозуміло віджартовувався: “Як її не любити ту пору, хлопці? Лише взимку розквітають вдруге вишні ”. Брав тоді мене за руку, наче малу дитину, підводив до вікна, під яким росла посаджена тобою вишня, і жагуче шепотів на вушко: “Вона сьогодні розквітла для тебе, мала. Вона вся твоя, аж до весни ”. Сніжні квіти на вишні, сніжні квіти в душі... Кожної зими вони зі мною ті холодні квіти, без тебе “аж до весни ”. Бо я залишилася тут, де вони розквітають двічі на рік, а іноді й тричі, якщо поталанить, а ти там – де немає ні зими, ні вишень, ні снігу. Ти у раю. Так ти звеш свою теперішню батьківщину. З’ясувалося у нас з тобою різні погляди на рай. Мене не відпустили з тобою у вічне літо лелеки на клуні, земля під ногами, тумани, зима і вишня.
       Багато хотілось написати тобі, дорікнути можливо також. Але знаєш, поки збирала докупи шкалки образ, розгублених роками, то повіднаходила тільки яскраві барвисті діаманти почуттів. Дивина - все сіре та чорне стало золою, крига розтала, мов ті диво-квіти на вишні під сонцем. Бо, зрештою, і ти залишився у моєму житті назавжди, нехай лише шрамом-цівочкою – цього достатньо, щоб не переставати любити, навчитися прощати та тебе відпустити безповоротно...
Дякую тобі, що ти був. Був? Ні не так. Дякую тобі, що ти є. І нехай твій рай береже тебе, хай у чужій спекотній Каліфорнії на перекір усім законам природи та логіки розквітне одного разу під твоїм вікном білим цвітом пальма (о, так - вишні в раю квітом сніжним не цвітуть, лише вдома і взимку). Бо зима то не тільки стужа, крига, замети, слизькі вулиці, поламані руки та ноги, головний біль для комунальників та лихих людей. Зима, насправді, то світанок року, зима – то переддень весни. Весна на підході, вже чути її легкі кроки, хоч і поки лишень у снах. Я її дочекаюсь, знаю.
       Нехай і без тебе! Хай щастить Тобі у раю вічного літа! Хай щастить!

P.S. А зараз за вікном мороз і квітне Твоя вишня. Дякую.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 6

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 04-02-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© petro, 03-02-2010

"З минулого в минуле" ... Дякую, це - відкриття!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Юрій Кирик, 02-02-2010

Дякую тобі, що ти є,

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Наталка Ліщинська, 29-01-2010

Вона сьогодні розквітла для тебе, мала.:)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ден Комізі, 28-01-2010

Різні погляди на рай.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 27-01-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Василь Тибель, 27-01-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Зоряна Львів, 27-01-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Поважний, 27-01-2010

Хай щастить у раю вічного літа...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Таміла Тарасенко, 27-01-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 27-01-2010

Хоча й говорять...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 26-01-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.51734209060669 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …