Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95741

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20809, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.219.65')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіночий детектив

мінус

© Роман RemiK Котик, 26-01-2010
Ой летіли дикі гуси, а я дихав морозним повітрям. Я дихав темним ранком і переповненими маршрутками. В горлі щось свербіло так сильно, що я почухався. Але горло просто так не почухаєш. Особливо коли надворі мінус тридцять.

Пара наді мною несла думки і життя. Вісімдесят восьмий, вісімдесят восьмий, вісімдесят восьмий – молився я. В третьому ряді тих, хто чекає. На свою удачу дібратись роботи. Сісти в крісло чи на табуретку. Чи на що там сідають під час роботи. В третьому ряді було чути мобілки. Як тріскали їх нові екрани. Кряцали і ледь пищали. Цей звук був не гіршим за тріск мертвих калюж. Чорт, за це варто купувати мобілки.

Пара сочилась через даму в червоному. Протікала до Уралу, а потім звертала направо. До губ старого з золотим годинником – йому так дуже треба життя.

До мене підійшов Вова, коли губи були вже сині. А ніс так дивно болів, що хотілось в лікарню. Привіт, мене звати Вова, сказав Вова.

Але я тебе не знаю, сказав я своїми губами. Язик теж був холодним – вісімдесят восьмий маршрут мене покинув.

За що ти мене покинув, вісімдесят восьмий маршрут? Що я тобі такого зробив? Я сплачував свої дві гривні і дуже рідко рвав сидіння! І дуже рідко просив ставати в місцях, де ставати заборонено!

За що, о вісімдесят восьмий маршрут! Якщо ти мене випробовуєш – не варто, бо я слабкий. Я кволий як рекламна камапанія симоненка. Як мандарини за десять гривень. Ти чуєш, о вісім вісім – я кволий.

Я безхребетний – мене легко переконати. Відмовитися від своїх слів чи здати сусіда. Піти напитись, коли напитись не можна. І зраджувати найдорожчих мені людей. Ти чуєш, я безхребетний!

Я пляма і весь в твоїй волі. Руки і ноги мої – це міф давньогрецьких греків. Мої пальці – це перекази предків про прісне море. Наповнене згодом сіллю бога зірок. Я весь в твоїй владі, вісімдесят восьмий!

Я кволий. Я безхребетний. Я слабкий.

Вова ж дивився на мене ясно. Нічого дивного – його очі вкривались інеєм. Він почав мене трясти своїми руками – одразу чулося, що Вова дружить з гантелями.

-Чуєш, як тебе! – казав Вова. – Дивись сюди – нас підставили-зрадили нагло - зняли знак зупинки. Ми в дупі, ти поняв? Ми в дупі ми в жопі!

Щось було рідним в його очах. Його куртка також покривалась інеєм – так само як покривалося небо. До мене дійшло, що мої очі теж в інеї, і так нам дійсно жопа.

Дивись, кричав Вова. Ти мене не знаєш але все нормально. Лишилися тільки найстійкіші. Маршрутки не ходять - усі пішли спати. Усі крім нас - тільки не ми. Я, ти і цих два трупи. Ми виберемось звідси до свого району. Вулиці чи навіть населеного пункту. Дивись, твою мать, ми зможем. Я навіть позичу тобі дві гривні, тільки тримайся.

Насправді, я уже не дивився – в очах літали сніжинки і вітер. Вова все підбадьорював, поки не змерзли руки. А потім я чув його своєю спиною - ми двоє вперлись один в одного. Водії нам сигналили заради втіхи.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

прорвемось

© Захар ван дер Бюйтен, 30-01-2010

Ой летіли дикі гуси....

© Залєвський Петро, 27-01-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0000379085541 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …