Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20738, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.218.169.50')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза лабораторна робота

Бруд

© Вадим, 24-01-2010
Бруд

Де ти бродиш, моя доле?
Не докличусь я тебе.

11:20 ( Олег )Нарешті прийшов…
Так часто відчуваю, що я ніхто не цій землі. Лише я. Всі мають якісь справи, зустрічі, бізнес…Всі ділові. А у мене нема нічого окрім власного життя. Та хіба я маю право взагалі думати про життя, якщо я збираюся його зруйнувати? Стоячи тут, де все вирішиться за кілька секунд. Лише секунди. Так хочеться змінити щось…Саме зараз. Але я вже не керую собою. Я втратив себе.

11:13 ( Віка )
Найгірший день в моєму житті. Цікаво, як я зуміла сьогодні взагалі прокинутись та піти на роботу? Мити, мити, мити…
- Мама мила раму, - кажу я, протираючи мокрою ганчіркою вітрину магазина, - мама мила раму.
- Що? – розгублено запитає Оксана, визираючи з під новорічної ялинки.
- Нічого. Нема настрою, - кидаю я.
Новий рік так нічого не змінив. Шампанське не робить див.
Він ніколи не вибачить мені зради.

11:19 ( Людмила Петрівна )
Нездара. В житті не бачила такої. Тьху.
Я увійшла у власний магазин і відразу в ніс проникли парфуми. Огидний запах. Різкий.
- Віка, скільки раз мені тобі казати – хто так миє вікна?

11:20 ( Віка )
Стара видра. Глянула б ти на себе, як курка. Вираз обличчя такий, ніби під носом хтось добряче постарався навалити купу. Та врешті-решт, хоча б погладила свій одяг.
- Що не так, Людмило Петрівно? – запитую, злізаючи зі стільчика та кидаючи брудну ганчірку у відро, - я вже не перший день у вас працюю…
- Отож-то! – злісно посміхається господарка.
Посмішка. Немов у клоуна-вбивці з сучасних фільмів жаху.  Ненавиджу. Потрібно йти геть в цієї клятої роботи…
- Дай ганчірку, - господарка вже закочує рукава, - я тобі покажу як потрібно мити вітрину! Ти не ображайся, але ти наче ото якась нездара.
Оксана сміється. Так-так, дівчинко, прогинайся під неї. Вона це любить.
- Та он Оксана вже краще б мила, - ніби жартує вона.
- Ну то нехай ваша Оксана і миє їх, - я закурюю.

11:21 ( Людмила Петрівна )
Беру ганчірку, викручую.
- Дивись як треба, -  кажу, швидко ялозячи ганчіркою. На лице чомусь находить посмішка, смішно - бачиш? Нічого складн…
11:21 ( Олег )
Вона. Миє вітрину. Сука.
Вибігаю на дорогу, дістаючи пістолет. Прицілююсь. Постріл.

11:21 ( Оксана )
О Боже! Вітрина розлетілась! Людмила Петрівна!
- Людмила Петрівна! – кричу не своїм голосом, - о нііііііі, людоньки!
Кров. Багато крові. Розбите скло.


11:22 ( Олег )
Я це зробив. Я…вбив її.
Крики. Але…що це? Чому в неї не чорне волосся? Що це за блондинка?
Дивлюсь уважно. Це не вона! Не Віка.
- О Господи…о Боже…Хто це? Що?...
Сирена.
Тепер бачу її. Он Віка. З цигаркою в зубах. Перелякана. Не розумію.
- Стій! Не рухайся! – кричить міліціонер, - руки за головуй, негайно! Повільно відкинь пістолет!
Руки трясуться.
- Я сказав повільно!!!
Не можу.
- Я не… не можу, - кажу я. А чи чує мене міліціонер?
Нічого не розумію.
Почали сходитись люди. Жінки кричать. Чому вони кричать?
Жахливо почала боліти голова. Нестерпно.
Я лежу на землі, міліціонер дістає наручники.
Все.
Добре, що це не Віка.

11:30
Всюди бруд.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

божевілля

© Захар ван дер Бюйтен, 30-01-2010

Добре закінчення - річ універсальна

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Академія, 30-01-2010
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4273569583893 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …