Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51041
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 2022, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.138.105.124')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містика

У серці муру

© Орися Москва-Печарська, 11-09-2006
Серцевина муру. День четвертий

Присвячується Арво Пярту


...це один з тих дивних днів, коли звичайна підлога, вкрита паркетом, починає рухатись хвилями з невеликою амплітудою – і, здається, стеля їй вторить, місто за вікном починає колихатися, весь світ пливе до...
Звідки ти, вітре, з якої сторони світу прилетів, щоби порушити спокій і наділити речі здатністю до світла?
Так, це вже було... як і зараз, ніхто нічого не знав, творили якісь гіпотези, сперечались і наводили довжелезні формули, мало не бились за істину, що стає манією, але жодна істина не перемогла, таємниця залишилась панувати тут – і напевно вже залишиться довіку. Схиліть перед панею голови, тоді можливо вона й привідкриє вам одну часточку велетенської мозаїки власного тіла.
Якщо зима не закінчиться, я почну літати.
О, втаємничені вже не раз опинялись між двома морями, а нині це щастя судилося мені і старомодному абажуру, серйозно схвильованому потємним рухом світу.
Робітники лагодять дах у старому мурі, що примикає до нашого корпусу. Вчора мене трохи налякали. Після довгої роботи за компютером я відвела погляд у вікно і на мить здалось, що то якийсь божевільний намагається потрапити до нас у такий романтичний спосіб.
День став довшим, але не світлішим. Та яка різниця, що за вікном: у цих стінах не існує літа. Хоча, буває, хвилі підлоги передаються повітрю, давно неполиті квіти зеленіють і молодшають... Який таємний ангел пропливає невидимим простором старовинного монастиря? Відкриваю долоні назустріч світу – намагаюся відпустити вібруючі м’ячики в центрі долонь. Серце знову перекочовує на правий бік, лоскоче, вени пускають паростки, на яких бубнявіють бруньки, а далі розківтають білі квіти із пятьма пелюстакми, дивне ущільнення часу, але ж до плодів той час не зачекає... Все обривається за кілька метрів до вершини.
Поламаний годинник, відремонтований кимось невідомим на кілька секунд, невчасним криком звіщає завершення повільного робочого дня. Четвер. Спокійний, лагідний до мене, він завжди шепче у праве вухо: радій, я передостанній в тижні. Він завжди обіцяє вирішення проблем. Колись у майбутньому, звичайно. Так, я вірю тобі, мій Четвертий день, день оманливого часу і пробудження ангелів. Звичайно, проблеми вирішаться самі собою. Зникнуть, розчиняться у вібруючому повітрі, змаліють, вибухнуть розпластаються біля моїх ніг. Так...
















Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.9220988750458 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …