Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20040, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.225.1.66')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза дитяча казка для дорослих

Снігоцвіти

© Тетяна Мельник , 26-12-2009
«Я по-вер-нусь!» - прочитала Даринка на віконному склі.

- Мамусю! Він повернеться, ти чуєш? Він обов‘язково повернеться!
- Хто? – запитала мама.
- Іній… - прошепотіла дівчинка.
Мама підійшла до вікна і здивовано знизала плечима. Потойбіч шиби сніжним візерунком було і справді написано: «Я повернусь».
- Просто диво якесь, - усміхнулася мама.
- А хочеш, я тобі розкажу одну таємницю? Тільки пообіцяй, що ти не будеш сміятися, добре?
- Обіцяю!
- Є на світі такі дорослі художники, що не знають літер. Зате вони уміють розповідати казки й прикрашати бурульками дахи будинків!
- А так буває? – здивувалася мама.
- Буває! – Даринка простягнула свій малюнок. – Ось, дивися, це – Іній.

На малюнку був намальований чоловічок у синьому каптані, в капелюсі й чобітках. В одній руці він тримав пензлик, а в іншій – книжку.

- То це він і є, той художник? – мама уважно роздивлялася картинку.
- Так, і звати його – Іній. Це він розмальовує наші шиби… А коли вас із татусем довго немає з роботи, то розповідає мені казки.

Мама міцно пригорнула до свого серця донечку. Даринці доводиться майже увесь свій час бути вдома. Вона – вже доросла дівчинка, їй аж вісім років! Та вона не може ходити до школи… У Даринки хворі ніжки. До неї приходять вчителі, навчають різних предметів. Та найбільше дівчинка любить читати й малювати. Довгими зимовими вечорами вони разом з мамою читають казки, а потім Даринка малює своїх улюблених персонажів.

- А скажи, доню, що це за книжечку тримає Іній? – мама все ще дивилася на малюнок.
- А це мій букварик, я подарувала його Інею. Він пообіцяв, що до наступної зими він читатиме не гірше за мене. Адже цілісіньку зиму я його навчала літерам…
- Справді?
- Так! А ще Іній подарував мені ось що, - дівчинка показала на стіл, на якому лежав пензлик, оздоблений сріблом. Даринчина мама взяла його в руки і ніби все ще не могла повірити в те, про що розповідала їй дівчинка.
- Донечко, а цей пензлик насправді належить тому художнику?
- Так, мамусю! Розумієш... - Даринка на мить замовкла і пошепки промовила, - Адже це – чарівний пензлик. Ось, дивися!

І дівчинка, тримаючись за мамину руку, встала біля вікна та провела пензликом по шибі. У ту ж мить на склі з‘явилися дивовижні срібні квіти – точнісінько такі, які кожного зимового ранку з‘являлися у них на вікнах.

- Які незвичайні квіти!
- Матусю, вони називаються снігоцвітами. А ростуть квіти у Сніжній країні – там живе Іній. І розквітають вони лише один раз на десять років. А ще, - дівчинка міцно стисла мамину долоню і додала, - наступної зими Іній пообіцяв повернутися із квіткою снігоцвіту, щоб вилікувати мої ніжки. Адже пелюстки квітки виганяють хвороби! Ти віриш мені, матусю?!
- Вірю, донечко, вірю…

Мама взяла дівчинку на руки, і вони разом милувалися снігоцвітами на вікні. Даринка навіть відчула, що на якусь мить ворухнулися пальчики на її нерухомих ніжках. Серце її несамовито застукотіло, і вона вигукнула: «Інею! Я чекатиму, повертайся!»




Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 9

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Артур Сіренко, 24-02-2024

[ Без назви ]

© , 20-02-2010

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тед Лещак, 31-12-2009

Чарівна казка!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Ніка Нікалео / Veronica, 29-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Тибель, 29-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Viktoria Jichova, 27-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Таміла Тарасенко, 27-12-2009

:)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© kv!nt, 27-12-2009

Прекрасна передноворічна історія...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Саня Сакура, 26-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Аркадій Поважний, 26-12-2009

Я теж вірю!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Tamara Shevchenko, 26-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72431111335754 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …