Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 20015, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.27.244')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Сатира й гумор

Аркадій Поважний. Профілактичне обстеження

© Аркадій Поважний, 25-12-2009
Стьопа  завжди мав дуже міцне здоров’я, «богатирське» - як сказали б років двісті назад. Не пив, не курив, де-інколи займався спортом, раз на місяць бігав навколо будинку. Ніколи не було проблем з нирками та печінкою, одним словом, не страждав на те, на що ледь не більшість людей страждає. Був еталоном здоров’я , принаймні так про себе думав Стьопа.
Невідомо чому, але якось Стьопа для чистої совісті вирішив міць свого здоров’я підтвердити документально, отримати про це медичну довідку, мабуть щоб показувати потім тим, хто у цьому засумнівався б.
Вибравши час, пішов до лікарні на профілактичне обстеження.
Перші неприємності почалися зранку. Виявилося, що натщесерце можна тільки пустий чай без цукру випити, це для аналізів сечі, крові та УЗІ, а Стьопа був твердо переконаний, що саме для міцного здоров’я потрібно снідати від пуза.
Спершу, як належить, здав аналізи, потім пішов на УЗІ. Виявилося це доволі неприємна процедура особливо для тих, хто боїться лоскоту. А ще не приємнішими були коментарі лікаря, які занотовувала медсестра, вони звучали незрозуміло, а значить загрозливо: «права нирка збільшена», «деформація шлункової залози», але найстрашнішою виявилася латинська термінологія, яку епітетом ліпили до різних внутрішніх органів,  від латини віяло небезпекою.  
У другого лікаря до скронь причепили присоски з дротами і щось перевіряли на дивному апараті схожому на детектор брехні, який виявив у Стьопи «розширену судинну систему», лікар навіть спитала чи не буває у нього головного болю, Стьопа сказав «ні». У окуліста з’ясувалося, що Стьопа бачить не всі літери. Далі – гірше. Кожен лікар щось, та й знаходив. В кардіології почули якісь шуми в серці,  невропатолог виявив підвищену збудженість… Хотів було піти ще й до психіатра, та не наважився почути, що він, окрім всього, ще й псих.. Вже за межами лікарні Стьопа відчув, що дійсно поболює голова (і як він раніше на це не звертав уваги), в животі щось крутить, та й права збільшена нирка якось ниє...
Вранці аналізи показали, що в крові занижений цукор. Лікар спитала чи не буває у нього слабкості, чи не тремтять руки. Знов таки за межами лікарні у Стьопи почали підкошуватись ноги і стакан цокотів об зуби коли пив воду, бо руки теліпало, як у алкоголіка.
З того часу Стьопа став хронічним пацієнтом лікарні, кочував по різним відділенням: кардіології, гастроентерології, урології. Все це вкрай розхитало нервову систему, на нервовій основі розвинулася екзема, псоріаз і до колекції захворювань додалася ще й дерматологія.
Через рік він отримав інвалідність. Тепер ходе в окулярах, зігнувшись, бо згодом лікарі у нього виявили гостроартрит і радикуліт.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

А воно і дійсно...

© Саня Сакура, 28-12-2009

Щоб знайти у себе букет недуг, треба начитатись різної медичної літератури. :-)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Наталка Ліщинська, 25-12-2009

Троє в човні

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 25-12-2009

Так ото по лікарням і ходи.

© alya_vpidvali, 25-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.43556523323059 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …