Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19888, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.209.66.87')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Про Колір і Сніг

© Літо зі смаком Кориці, 19-12-2009
  Сніг – це пазли з великої хмари, що розсипались на землю.  Маленькі частинки неба – великої картини, яку випадково хтось розкидав. Розкидав на будинки міста, на різнокольорові шапки та шалики змерзлих людей, на тисячі вікон в які щодня хтось виглядає.
  Зима як біле полотно…
  Кожен новий день як пензлик…
  Кожна думка як олівець…
  Кожне почуття та емоція як мазок по білому полотні…
  … а кожна людина як колір…
Сьогодні я буду зеленим. Бо в ньому є щось близьке мені зараз.
А ти будеш червоним. Бо ти є чимсь особливим. Бо ти є червоним.

- На що ти дивишся? – запитав червоний колір сидячи на яблуку що стояло на  підвіконнику їхньої кімнати. Кімнати інших кольорів.
- Поглянь, так багато снігу. Так багато Неба. – відповів зелений і перестрибнув з іншого яблука на колючі гілочки ялинки, ближче до шибки вікна.
- Неба?
- Місто наче піднялось на велику пухнасту хмару…чи можливо хмара опустилась на місто. – зелений притулився до вікна. Холодного та розмальованого вуличним морозом вікна, яке бережливо ловило сніг.
- Хм, цікаво чи бояться хмари впасти? Вони ж так високо… - червоний примостився поруч, на ялинковій прикрасі. Він дивився значно далі аніж міг побачити. Та й що він міг побачити, якщо над містом розсипались хмари.
- Можливо вони не знають що таке «падати»? Літають там високо спостерігаючи за нами. Мабуть дивуються. Ми ж інші.
- Чому він такий особливий? Сніг… - ледь прошепотів червоний колір і придивися до однієї з багатьох  сніжинок на шибці вікна.
- Бо він приносить радість.
- Але ж він білий і холодний… що тут радісного?
- Сніг не білий. Він кольоровий. Бо білий – це відтінок всіх кольорів. Ось такий він. Ти бачиш його лише білим… хоча він може бути будь-яким. А  Зима буває теплою!– зелений зітхнув і під його теплим подихом частинка візерунку на шибці почала зникати.
-  Зима? Теплою? – здивувався червоний.
- Так. Коли поруч хоч одна людинка. Така маленька серед тисяч інших, але така велика для когось одного.
- Зима…..Теплою… Я запам’ятаю – усміхнувся червоний і перестрибну на миготливий вогник гірлянди.

За вікном сніжило. Пронизливий крижаний вітер захоплено грався зі своїм дитинством – снігом. Тепло одягнені люди як завжди квапливо поспішали у справах.
Сьогодні я – зелений.
Ти – червоний.
У нас є сніг – білосніжне полотно…
…є 19 пензликів…бо сьогодні 19-й день Зими…
…є тисячі олівців…
…є елемент малюнку….лише розпочатий…
…є кольори…  
...Малюй!...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Зеленочервонотепле...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© коник єгор, 20-12-2009

урок з малювання життя

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Victor Artxauz, 20-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Анастасія Грім, 20-12-2009

про сумісність пір року, температурних режимів і кольорів веселки

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Тед Лещак, 20-12-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80741095542908 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …