Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19540, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.137.172.68')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка для дорослих

АНДЕРСЕН?

© Ніка Нікалео / Veronica, 30-11-2009
Як тільки-но починаються літні канікули, і сонечко ще дуже привітне і лагідне, Вона везе своїх двох малят на море. Шкода, що не на Чорне! Але то вже інша казка і, про неї іншим разом.
У той приїзд Вона і її подруги познайомилися з однією дуже пристойною на вигляд літньою сімейною парою. Так часто буває, коли їдеш відпочивати. Отже, дід – статний сивий дядько з кругленьким черевцем, а бабка – симпатична, дуже освічена жіночка його віку. Уся їх відтепер величенька компанія зустрічалася за сніданком і вечерею у ресторані їх готелю. А між тим проводила час на пляжі.
Але з часом Вона почала зауважувати, що її подруги уникають спілкування з дідом. І одного вечора зрозуміла чому, коли безсоромний стариган почав зачіпати і її. «Треба його провчити!», подумала Вона. «Тільки вдалий момент потрібен!»
Минуло два дні...
- Мамо, я хочу, щоб ти мені розповіла казочку! – якось попрохала її доня.
- Коротку чи довгу? – запитала молода мама.
- Мудру! – відповіло розумне дитя.
Малюки подруг тут же припинили копатися у пляжному піску і всілися довкола. Як же казку пропустити можна?! Поруч у шезлонгах засмагав дід і читала якусь іншомовну книгу бабка. Вона оглянулася чи її добре чути усім і попередила:
- Тільки не перебивайте! Домовилися?
І почала свою розповідь:
- «В одному темному, вогкому підвалі самотньо стояв дерев’яний вішак. Він давно уже вийшов з моди, лак на ньому потріскав і гачки ледь-ледь трималися купи. Господарі винесли його з передпокою, де з’явилася сучасна прихожа.
Отож, вішак оглядав старовинні меблі та інший непотріб, серед якого він опинився і подумав: «Яке довкола убозтво. Які вони усі старі і потворні. Ось, наприклад, ця підшивка з газет і журналів: пожовкла від часу, порепана довкола, а шрифт майже зовсім позливався від вологості. А ця пихата облуплена шафа! Різьблення на її дверцятах – ознака поганого смаку. Фе, яке огидство! Мені тут не місце...»
З такими пихатими, але одночасно і сумними думками простояв вішак у підвалі цілісіньку зиму. А коли навесні засяяло сонце і підсохли снігові струмочки, зазеленіла травичка, господарі винесли усі речі з підвалу на вулицю просушити. І вішак поставили біля молодої берізки, на якій щойно з’явилися бруньки. Дерев’яний вішак одразу ожив, розвеселився і подумав: «Ось, якраз тут моє місце, поруч з цією прекрасною березою!»
Минали дні, ставало дедалі тепліше – природа прокидалася, усе квітло, дерева розпускали листочки. «От і я скоро зазеленію!», радісно думав вішак, заглядаючись на берізку. І він справді зазеленів… Покрився цвіллю і мохом. А зовсім скоро старий вішак розсохся і розсипався на друзки.»
- Андерсен? – запитав ласий до дівчат дід у Неї.
- Життя! – усміхнувшись, відповіла його дружина, яка здавалося, зовсім не слухала казку.
Дід насупився, щось пробурмотів собі під ніс і пішов купатися.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

Правильно!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 02-12-2009

Знаю таких пару-другу )))

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Уляна Галич (Консуело), 01-12-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Карина Лукашенко, 01-12-2009

Але ж Дід ще не "розсохся"...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 01-12-2009

ну, в мене такі асоціації з...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 30-11-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7480320930481 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …