Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95732

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 19213, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.190.167')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Офіціант

© Mortivore, 11-11-2009

Сьогодні у мене перший день, як я працюю. Руки тремтять і взагалі не знаю як буду тримати підноса. Я бачив, як у різних ресторанах його носять так, ніби, приклеївши до руки. Через вікна все здається таким чарівним. Звичайно, якщо ти стоїш на дворі.

Карл постійно мене критикує, каже, що я криво ставлю салфетки і наливаю забагато вина в бокали. Проте за останній тиждень мені підмигнули дві відвідувачки. Одна була трохи п’яна, а інша худа і не дуже приваблива. Але ж підмигнули. А Карлу ніхто не підмигує. Отак от.

Я працюю вже більше місяця. Вже трохи нудить від цих столиків, особливо я не люблю, як деякі багатії, що чекають замовлення більше двох хвилин, показово гмикають, або рвуть салфетки і розкидають їх по столу. Потім за ними потрібно прибирати і часто вислуховувати купу скарг. От якби я був багатієм – я б точно так не робив. Адже я геть зовсім не такий, як вони.

Пройшло майже два місяці і сьогодні мені, нарешті, дали мою першу в житті зарплату. Я так хвилювався, що не спав всю ніч, а коли треба було зайти до адміністрації на видачу – я шість хвилин стояв під дверима і збирався з силами, а коли увійшов – ледь не втратив свідомість. Ввечері я зайшов додому і розклав їх по купюрі перед собою і довго їх і детально роздивлявся, ніби ніколи й не бачив. Байдуже, що у мене є тільки ліжко і старенький холодильник. Проте тепер у мене є гроші і я можу купити абсолютно все, що захочу.

Сьогодні я побачив одну дівчину. Вона проходила по вулиці і, мабуть, не побачила мене, адже вікна у нас віддзеркалюють. Але я її побачив і вона мені цілий день не виходить з голови. Навіть, як я прийшов додому – то думав про неї, і як лягав спати – теж про неї думав. Цікаво, чи зустрінемось ми колись.

Коли Карл мене вперше похвалив – я був настільки збитий з пантелику, що випадково зайшов в жіночий туалет. Прийшлося сидіти там, зачиненим в кабінці, цілих двадцять хвилин. Карл питав, чого мене так довго не було і чого я почервонів. А я змовчав. А що було казати? Не розказувати ж про туалет. І взагалі, туалети – це не тема для розмов.

Я працюю вже третій місяць і збираюся звільнятися, як тільки дадуть зарплату. Шеф посміхається мені, здоровається за руку і часто хвалить. Друзі мені кажуть, що він пронюхав, що я звалити хочу і тому так поводиться. От дурні, якби я не працював так сумлінно – шеф би мене і не помітив. А вони – і не друзі мені зовсім. Бо друзі так не роблять. Вони просто заздрять.  А от шеф – людина порядна, може ще в нього трохи попрацюю.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Олег Derim, 12-11-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0032229423523 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …