Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51041
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1862, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.186.164')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Думи

І твій теж…

© Максим Колиба, 12-08-2006
Він давно отак не сидів… Пісок на ногах обсох, тепер його можна було обтрусити. Стягнутою шкірою пальців долоні він обтер стопи, а потім повільно повитирав руку об овече хутро, що спадало з широкого м’якого ложа. Сусід також мовчав, тому можна було просто розслабитися і подумати. Він відкинувся на спинку, потопаючи у хутрі.
Так спокійно він не почувався вже років зо двадцять. Легкий вітер почав омивати його обличчя від бруду і піску. Деякі зморшки проходили крізь чоло, врізаючись глибоко у шкіру. Світло туди не доходило, тому широкі смуги тіні покривали обличчя.

«Той хлопець довго не приходив до тями… А потім довго мучився… Слава Богові, це все…»

Коли він встав, то важке дихання розліталось усюди, розбиваючись об білий камінь стін на дзвінкі друзки яскравого кришталю. Той падав униз, де розпорошувався у повітрі назавжди. Втомленою ходою він пішов до води. Холодна свіжа хвиля почала накривати його ноги, залишаючи на них лише блискучі світлячки крапель.

«Йому було дев’ятнадцять років. Був хворий на рак. Довго з ним жив. Настільки змінився, що виглядав як сорокарічний алкоголік. Особливо боліли зморшки на чолі. Шкіра стягнулася… А потім помер».

Вода дійшла до шиї. Він поклав крила на воду, пір’я потрохи омивалося від сірого бруду. Вітер потрохи розвіював його хвилясте волосся.
На гілку розлогого зеленого дерева на березі присів голуб. Його очі відблискували променями ранішнього сонця.

«Візьми його до себе. Він дуже страждав і просив мене допомогти. Я робив усе, що міг. І тепер Тебе прошу. Я скоро буду готовий до нового. Хто це? Дівчинка? Три кілограми? Добре. Тільки залишу все тут.»

Ангел занурився під воду. Шкіра розгладилася, а волосся посвітлішало. Згодом крила підняли його над водою, біле пір’я розчистилося і вільно ковзало по повітрю.
Голуб піднявся і полетів за дерево у сад. Люди ходили, ледь ковзаючи по землі. Птах полетів до Чоловіка, що якраз біля Брами зустрічав молодого хлопця.

«Як ми її назвемо?» - «Надія?» - «Так, Надія на три кілограми. Ха-ха!!! То нам ангели так помогли, в тридцять п’ять років нормально народити. І твій теж, Надійко! Твій ангел теж…»



Ніч на 12 серпня 2006 року.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Ангелам також буває страшно...

© Тетяна Мельник, 12-08-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.81342101097107 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …