Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18537, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.227.252.87')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Якби я була котом.....

© Іринка , 09-10-2009
...Я люблю Львів, коли падає дощ. Сірі велетні у стилі бароко  та готики тягнуться до неба, ніби хочуть дістатися сивих хмар. Можливо, їм так не вистачає зливи і рясного дощу, який би змив з них  темну сіріть. Але йому так пасує.
    Як не кажи, а Львів весняної дощової пори – дуже красивий. Тоді так приємно пахнуть вулиці, які перед цим задихалися від важкості та попелу безупинних трамваїв та маршруток. А вітрини магазинів з різнобарвним начинням, ще більше привертають уваги. І це не тому що сонячного дня вони  менш гарні, а тому що у них можна сховатися . Тоді так хочеться бути котом, я маю на увазі мить, коли падає дощ. Зайти в арку, залізти на чиєсь високе підвіконня і муркотіти разом з дощем, у ритмі цього венеціанського міста по-українськи.
    Але я не кіт. Шкода. Хоча є можливість загорнутися у теплу ковдру, пити каву і дивитися на місто.
    Усе своє свідоме життя, відколи я покохала Львів, а він мені, до речі, так і не відповів взаємністю, я мріла жити у його серці – центрі міста. Але живуть там лише обрані левом. Ті хто випадково сподобався йому легковажністю, як одна моя подруга, ті хто сховався від усіх за кам’яними мурами і звісно ті кого полюбив Львів.  А кохає він тільки  своїх  рідних мешканців. А нам приїжджим тут нічого робити. Мабуть, таки варто бути котом….
   Краплі рясного дощу падали на дахи дорогих автівок, спадали до низу з високих балконів, мочили голови сотні людей, які у мить такої краси мерщій тікали у маршрутки та квартири. Звичайна метушня під час  дощу забирала у них хвилини прекрасного.  Адже саме в дощ Львів відкривав своє справжнє Я.
   Ми дивилися один однову у вічі і так хотілося сказати, що він такий красивий, що йому так пасує дощ. Але знову ж таки потрібно народитися котом, аби грізний дядько Лев зрозумів із мого муркотіння  щире признання в коханні.  
   Чому ж так важко любити Львів, із його корками на дорогах, відсутністю води, запиленими вулицями, брудними старезними будинками, у підвалах яких живуть  пацюки, з його неординарною історією, з його вибагливістю до оточення, особливо російськомовного....
    Але він неодмінно залишиться у тисячах  фотоальбомів фоном пам’ятки архітектури поруч із щирою усмішкою туристів, тисячею мемуарів написаних у високих квартирах, і мільйонами сторінок про це незвичайне місто. Воно завжди буде пахнути кавою у тісних кав’ярнях, у ньому будуть водночас ввічливі і грубі продавці, будуть пихаті міщани – перехожі і будемо ми... Люди які приїжджатимуть до Львова на три тижні, або на день, і які залишатимуть йому повітряні поцілунки з надією, що він чекатиме їх повернення. Мого ж він ніколи не чекає, та я неодмінно приходитиму у гості до його серця, з надією на те, що падатиме дощ, і коли усі тікатимуть, сховавшись під парасолями, він зупиниться і побачить  мене....


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Петро Муравій, 10-10-2009

Дуже добре

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© коник єгор, 09-10-2009

Не відчув

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Миколай, 09-10-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69447803497314 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …