Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 18437, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.172.115')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза депресивна соціальна демагогія

Записки параноїка (початок)

© Сергій Без, 06-10-2009
Вчили, вчили нас як жити... Вчили всі: і слов'янізовані тюрко-угро-фіни сходу, і різною мірою романізовані, мадяризовані, германізовані слов'яни недалекого заходу, і колоніальні імперії минувшини й сучасності, і авантюристи різних національностей, і просто маленькі народи, до яких великі виявили милість, обмежились частковою асиміляцією і дарували 'свободу'. А скільки ці вчителі перевіряли свої вчення, ставлячи на нас різні соціальні, національні, релігійні або і взагалі антилюдські експерименти! Моторошно навіть думати. І який же ми впертий і різносторонньо розвинений народ, що винаходимо способи давати можливість все це на нас перевіряти, після цього виживати і знов натикатися на ті ж самі граблі, розриваючись між різними вчителями. А потім ще знаходити причинно-наслідкові звязки між цими знущаннями та прогресом сумнівної якості...
Так і існує в центрі Європи формально незалежна держава під назвою 'Україна'. Держава, яку так вперто не хотіли визнавати. Її нищили сусіди,  її рвали держави Антанти, злякавшись створення величезної національної держави в центрі Європи, бо це могло похитнути їх владу і призвести до руйнування їх колоніальних імперій, збудованих на кістках і спинах поневолених народів. Потім з їх мовчазної згоди нищення народу набуло небачених масштабів...
Але цього вже не змінити. Ми можемо лише відкрити світові нашу криваво-трагічну правду, відкрити попри перепони з боку новітніх імперій і наших власних яничарів. А що роблять наші 'народні обранці'? Прогинаються в різні боки з протягнутою рукою до тих, з чиєї вини чи бездіяльності вийшло так, що Україна умовно українська і умовно держава, і просять щоб вони знову вчили нас жити.
Але страшно мені не тому. Мені страшно, бо які б не були агресивні дії загарбників, вони б не могли стати причиною національної катастрофи. Величезна маса народу відмовилась від своєї національної ідентичності і виявила надзвичайну заповзятість у боротьбі з національними почуттями тих своїх одноплемінників, які їх зберегли. Страшно мені, тому що ця система й досі успішно працює, збільшуючи чисельність осіб виду homo sovetikus! Працює, бо її не було зламано, обслуговуючий персонал лишився, ще й виховав гідних наступників своєї справи...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

розмовa на кухні

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 06-10-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83374190330505 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …