Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17944, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.16.15.149')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Жіноча проза

Повз тебе (монолог тієї,яка пройшла)

© Ірена Карпатська, 17-09-2009
Тобі ніколи б і на думку не спало,що я так кардинально змінюсь. Навіть на подих секунди. Та як оте ручне дитя взагалі здогадається,що "такою" можна бути? Звісно, кучі глянцу для жінок, література в стилі Оксани Забужко та феміністські рухи різного калібру творять ледь не чудеса: вже і жінки з глибинок давно не асоціюють поняття "сильна жінка" із правом поставити галочку у виборчому бюлетені. Втім,ти завжди вважав,що я десь далеко від таких "високих" роздумів.
Пам'ятаєш,ти часто повторював,що я любляча та терпелива. Щоправда, через телефонну трубку. Віриш, я й досі не второпаю чим ти займався в ту мить, коли твій голос (немов річ існуюча паралельно від тебе) плів оту солодко-терпку маячню про мене єдину. Найпарадоксальніше в цьому те,що я на оту (вибач) дурню велася. Знову й знову. Наперекір усім покликам здорового глузду. Щоправда,завдяки тобі я з нього тоді таки з'хала.
Та я стала сильнішою... Точніше: набагато сильнішою,ніж я завжди була. Кінець-кінцем мені вже захотілось такою бути щоб пройти ще один пункт в своєму житті. Просто пункт. Наступити і пройти через звичайнісіньку чорну крапку серед тисячі їй подібних ( любий, не шукай пояснень у Вікіпедії:будь реалістом).
Ти завжди був хорошим актором. Та знаєш,я стомилась грати у твоїх же п'єсах. І не драматизуй ситуацію: "сильніша" - не означає,що я стану вичікувати слушного моменту щоб привселюдно вліпити тобі ляпаса (хоча треба було б) і мені не "стрельнуло" в голову уподібнюватись Мілі Йовович в а-ля "Ультра Фіолеті". Бути сильною-це значить могти зробити те,що смертельно боляче: пройти повз найбільш жадану людину на планеті. І найбільш негідну мене водночас.
Відколи пам'ятаю себе - захоплювалась кожним твоїм рухом,жадібно ловила погляд смарагдових очей,умудрялась дихати з тобою в один такт. Ти сотні разів перечитаний мною від А до Я.Здається,я навіть відчуваю як рухаються молекули в твоєму тілі...

P.S. Погляд твоїх їдких очей як завжди спокійно зупинився на мені. Вже не вперше знищив мене вщент,але вперше зламався об погляд моїх: хай і занадто сумних-зелених. Мої очі не загорілись злістю чи бажанням помсти. Вони просто витримали твій погляд і ти відвів його. Розтрощений в дріб'язок. Ти підніс свою руку до мого русявого волосся (таки згадав,що це палило мене задаволенням більше ніж сонце в Сахарі) - та обпікся об мою: ще трішки тремтячу,але назавжди крижану до тебе. Ти відступив крок назад. Твій зневажливо-переляканий погляд зустрівся із поглядом зовсім чужої сильної жінки,яку ти поважав цеї миті в сотні разів більше себе коханого.
Я спокійно повернулась і мені стало не важливим чи дивляться мені вслід ті дві,до болю любих,карих вуглини. На мить я ще відчула силу їхнього тяжіння. Та я вже це пройшла. Пройшла повз тебе.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Розтрощений в дріб'язок

© Захар ван дер Бюйтен, 18-09-2009

О! Міла Йовович би позаздрила...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
©  Наталка Тактреба, 17-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.86402893066406 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури
Реклама: Оригинальные электросамокаты jack hot ejack.

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …