Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51003
Рецензій: 95747

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17863, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.160.154')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

продовження

© Olvia, 12-09-2009
                                               Місце людини у природі


Кожна істота, кожне дерево та навіть кожна галузка займає свою нішу та корисна для інших істот, своїх братів. Багато хто думає та не знаходить місця для людини на Землі. Стверджують що вона ну максимум ніхто, а мінімум глобальний шкідник на планеті Земля.
Давайте розглянемо це все докладніше.

Що може людина від природи?

1. Має розум
      a. Створити цивілізацію
      b. Здійснювати наукові відкриття
      c. Створювати мистецтво (творити)
2. Тіло без шерсті чи якого-небудь іншого покрову
      a. Отже необхідність в тому аби самому собі робити одяг
3. Довге волосся на голові
      a. Необхідність слідкувати за собою
4. Поганий нюх
      a. Необхідність використовувати розум
5. Відсутність кігтів
      a. Необхідність використовувати зброю
6. Сильні м’язи на пальцях, розвинута долоня
      a. Можливість створювати зброю, засоби для полегшення життя
      b. Можливість використовувати зброю, засоби для життя
7. Ходіння на двох, пряме тіло
      a. Можливість бути цікавим
      b. виховання почуття зверхності над природою а отже почуття власної гідності
      c. розуміння що ти не тварина а щось набагато вище за них
8. Почуття сорому
      a. Виховання цнотливості та елементарного почуття власної гідності

Людина не може існувати без природи. Природа може існувати без людини, але в такому випадку вона буде не замкнутою. Справа в тому, що є поля, є гори, є ліс, є там носороги... але від цього всього абсолютно ніякої користі. Бо ну хто зможе побачити і оцінити всю ту красу? Кому воно може бути потрібним, як не для самого себе? Хто буде використовувати це все та дивитися(дивуватися) усьому?
Я знаю, що багато наших вчених подивляться на попередній абзац та хмикнуть, мол, яка тут логіка серед цієї якоїсь такоїсь лірики... Ну знаєте, вершина досконалості Земного життя саме не якась там груба логіка, а можливість тонко відчувати навколишність. Можливість цілком розуміти те що навколо тебе а це не просто логіка, а саме поєднання відчуттів із логікою. Навіть пишуть, що жінки  це емоціональність а чоловіки  грубий розрахунок. Такий своєрідний баланс.
Що правда сучасні люди вже так не поділяються, у українців стирається здатність відчувати позитивні почуття і завдяки цьому вони використовують засоби для виклику фальшивих емоцій  алкоголь. Разом із цим завдяки алкоголю відмирають мозкові клітини. Отже логіка також все зменшується та зменшується... мозок вже губить здатність відтворити здібності до відчуття навколишнього світу.

                                                                                          ***

Сучасні дослідження людського мозку твердять що усі почуття, навіть нехай там любов всього на всього звичайні хімічні реакції в мозку що керуються підсвідомим. Вони гадають навіть що всі наші думки лише є результатом діяльності підсвідомого, але в той самий час це лише ілюзія. Що ми на справді не мислимо, а підсвідомість створює так званий фальшивий процес логічного мислення. Те ж саме емоції  вони викликані або на отримання задоволення або для того аби людина щось там остерігалася, або на виконання інстинктів.
Я не буду писати що то повний бє чи там абсурд.
Багато хто думає що майбутнє у формі річки, але це не так. Я ще давно знаю, що реакцію людини на будь-яку ситуацію можна опреділити з точністю 99% якщо повністю знати будову її мозку. Майбутнє чітко прямолінійне. Бувають лише невеличкі сколи. Тому передбачення майбутнього цілком реально можлива річ.
Що до того, що емоція це всього-на-всього хімічна реакція викликана підсвідомістю, я кажу що це правда. Але варто звернути увагу на один момент: як було поставлене запитання  така й відповідь. Вчені на справді шукали які-небудь хімічні чи там інші подібні зміни в мозку що стосуються емоцій. Але вони не ставили запитання: що саме викликає ці емоції. Хоча, зрештою, абсолютно все спихають на підсвідомість. Що наче саме там, на рівні ДНК та життєвому досвіду, написано як саме реагувати на ту чи іншу ситуацію і яку саме викликати емоцію і т. д.
Все написано в підсвідомості... і лише. В такому випадку постає одне питаннячко, якого наші предки вважали однією із золотих рис людини доблесть, якщо по-ідеї все побудоване на отриманні задоволення, виконання інстинктів і оберіганні від того що шкодить тілу? Це що, виходить, масове однакове кодування підсвідомості? В ті часи панувала християнська релігія. Вона виховувала людей. Але самої релігії, звісно, не достатньо. Адже у кожної людини своє світобачення, і це навіть не стосується самої доблесті а взагалі чистоті помислів. В той час усі люди цінили доброту та відвагу, навіть той самий розбещений священик чи тиран, проходимець Уленшпігель. Це все не притаманне жорсткому розрахунку. А тим паче що ж тоді можна сказати про таку особливість людини, як мрії?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

напевно, це гумористичний твір

На цю рецензію користувачі залишили 13 відгуків
© Олексій Тимошенко, 13-09-2009

Це знахідка для певних галузей науки

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Галина Михайловська, 12-09-2009

То про яких розумних істот ви говорите?

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Світлана Кедик, 12-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3679840564728 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …