Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17794, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.46.36')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Вчені на справді ще нічого не знають про життя (1)

© Olvia, 08-09-2009
ось так спробую розмістити тут теє твір на іншу тему аніж художня проза. Хех, не впевнена чи це доречно.))

                                               Як з’явилося життя на планеті земля.

З шкільної програми ви повинні знати безліч теорій про те, як з’явилося життя на Землі. Але, нажаль в наслідок тоталітарності шкільної освіти, на ваш погляд дійсно реальна теорія самозародження. На справді ж в СПРАВЖНІЙ науці немає єдино вірної теорії, адже все це так і залишилося теорією до цих пір. Поки не буде те повторене в експерименті, ніяка теорія НЕМАЄ права вважатися єдино вірною теорією.
Отже основні теорії

1. Самозародження.
Це теорія науки Біологія.
Рівень розвитку науки здатний відтворити теорію самозародження життя з „первинного бульйону” але всі ці спроби цілком невдалі. По-друге дуже проблематичне саме утворення первинного бульйону, так як в той час більш-менш закінчилося формування поверхні планети, тому її поверхня майже нічим особливим не відрізнялася від поверхні інших планет сонячної системи. Дуже мізерна можливість того, що на розпеченій поверхні планети могла залишитися достатня кількість води та „живих” (не підпалених) хімічних елементів які могли створити той самий бульйон. Але саме завдяки цьому „підпалені” хімічні елементи могли мати незвичайні особливості і в результаті поєднатися в хоч якесь ДНК. Єдине що те ДНК могло бути неймовірно помилковим, дуже не стійким і одразу-ж розпастися. Ви лише вдумайтеся: наскільки досконале наше ДНК, а яка мізерна імовірність того що хоч яке попало стійке сполучення хімічних речовин схоже на ДНК тоді могло утворитися.
І зараз, не дивлячись на те що в океані взагалі-то можна знайти умови в яких є своєрідний „первинний бульйон” (такий само гарячий чи вогняний і т. д.) абсолютно ніяких нових ДНК не виникає.
1.2 Теорія імовірності самозародження
Теорія імовірності це математична теорія.
Ця теорія підтримує теорію самозародження тому, що якщо на нашій планеті існує життя, то імовірність створення єдиного ДНК з первинного бульйону дорівнює одному.

2. „Зараження”
Це теорія науки Астрономія.
Астрономія твердить, що якщо в космосі безліч різноманітних галактик, їх мільйони мільйонів (а отже ще в трильйони більше планетарних систем та планет) то є дуже велика імовірність того що життя могло потрапити на землю з якогось метеориту і отримавши чудові умови для розвитку воно розвинулося в величезний живий світ. І це виглядає більш реально, аніж теорія самозародження. Таким чином астрономія вважає що життя можливе лише там де існує достатня кількість води та є кисень.
2.1 Генетика
Сучасна генетика стверджує, що життя може існувати на основі будь-якої речовини, отже це зовсім не обов’язково вода. Для кожного „виду” життя необхідні  свої власні умови. Отже дуже мала імовірність того, що саме життя на основі води потрапило на Землю з метеориту і саме в такі умови де змогло розвиватися. Але все-таки на нашу планету падає дуже багато різних метеоритів, більшість з них згорає в атмосфері. До речі, колись кисень був ядом, але тепер ми не можемо уявити своє існування без нього.
Інший „вид” життя не може існувати на нашій планеті навіть якщо, впавши з метеоритом, зможе витримати доволі довгий час  умови вже не ті. Конкуренція живих організмів.
2.2 Інопланетяни
Існує теорія, що життя на Землю могли занести інопланетяни які могли прилітати сюди. Ця теорія має значне підґрунтя, не дивлячись на те що вона виставляється повністю абсурдною. Справа в тому що існує багато моментів в історії давніх цивілізації про їхні контакти з дивними істотами чи якимось „богами” що навчили їх багатьом важливим речам (наприклад, одній із легенд Шумеру є повість про те що вийшло з моря п’ять старців що навчили їх п’ятьом основним ремеслам. Подібна легенда є і у Майя, і у інших народів що фізично не могли спілкуватися між собою).
Але тут є один значний момент що суперечить із логікою. Справа в тому що якщо життя на Землю занесли інопланетяни та вони створили людину, то чому вони з нами не спілкуються і зараз?

3. Творення
Це теорія науки Теологія та теорія релігій.
Теологія це наука яка поєднує в собі релігійні погляди на життя із сучасною наукою.
Теорія „творення” стверджує що життя на Землі було створене Богом. Але тут необхідно взяти до уваги один момент. Релігія НЕ пише нам про те як саме Бог творив життя(спочатку земля, патом небо це не рецепт), вона НЕ пише що він все створив із нічого. Справа в тому, що Бог в принципі  це енергія, тому з нічого аж ніяк не вийде. Далі, в Біблії написано що Бог створив людину з праху земного та духу. Отже НЕ з нічого або не лише з енергії. Отже це прах, який має в собі по-любому частинку бога. Ось оце ще вже можна назвати рецептом.
Якщо звернутися до інших вір, міфів, то можна знайти безліч теорій про те, що наша планета і життя на ній створене з якоїсь іншої живої субстанції (ну із сліз бога Ра в єгипетській релігії).
Варто відмітити один момент  теологія признає існування динозаврів, тим паче що по Біблії людина була створена після тварин і що один день в масштабах Бога (абсолютних масштабах) по теології не може дорівнювати 24 годинам. Т. е. Я тутА про теологію кумекаю, а не про сектантство.
Отже Теологія підтримує теорію самозародження. Єдине що вона твердить що процес „самозародження” не був випадковим. Той самий первісний бульйон і виглядає реально як прах, а не якась там сяюча речовина.)))


Виходить якась плутанина, чи не так? Теорія творіння наче фантастична, але саме вона виглядає найбільш Одна організація життя уступала місце іншій, більш гарнішій та досконалій. Життя все ще продовжує розвиватися, воно не дивлячись на все не зникло вад безлічі катастроф і не з’являється заново.
Хм, а хіба поява життя сама по собі не фантастика?

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Впав у катарсис, 09-09-2009

"Вчені на справді ще нічого не знають про життя"

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Залєвський Петро, 08-09-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0230240821838 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …