Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95756

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17650, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.149.24.159')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Альтернативна історія

Повернемо Україні справжній прапор!

© Наталія Дев’ятко, 30-08-2009
Віддавна кольори і знаки мали особливе значення, в графічному та кольоровому втіленні відображали прадавнє Ім’я, яке було головною категорією і кодом міфічної свідомості. Ті ж самі коди має і людська підсвідомість, незалежно від часу і місця проживання.

Тому зрозуміло, що на кольори, а особливо на кольори, що означають собою державність, треба звертати особливу увагу.


Сполучення блакитного (синього) і жовтого (золотого) використовувалося в різних країнах і в різні історичні епохи, але важливо, який із кольорів при тому був головним.

Поставиш згори жовтий – отримаєш вогонь (у його найважливішому міфічному втіленні – золотому, згадайте народні казки, де золотим кольором позначалися всі чарівні речі і явища), отримаєш сонце, отримаєш панування духовного, життя і процвітання.

Поставиш згори синій – отримаєш холод і байдужість небес, отримаєш воду (що є у першому прадавньому значенні "часом", тобто країна, яка визнала головування синього над жовтим, "випадає" з часового потоку і не впливає на історію), отримаєш панування матеріального над духовним, розруху і смерть (і про все це Л.Кравчука попереджали).


Жовто-блакитні прапори були у козаків (зверніть увагу на картину І.Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану") й у Центральної Ради (у березні 1918 р. Центральною Радою було ухвалено Закон про державний прапор Української Народної Республіки – жовто-блакитний). Таке поєднання кольорів навіть у німців визнавалося найкращим знаком процвітання, а в Ананербе знали набагато більше про кольори та їхній вплив на життя ("мирним" стягом Німеччини після її перемоги повинен був стати стяг із золотим птахом на синьому тлі).

Синьо-жовті прапори були в Україні за Скоропадського (розпочалася громадянська війна), за Л.Кравчука (благополучна Україна, яка вийшла зі складу Радянського Союзу, падає в прірву економічної кризи). Також синьо-жовтий прапор було подаровано Західній Україні як одній з провінцій Австро-Угорської Імперії. І була це копія з прапору іншої - Нижньо-Австрійської - провінції. Таким чином, завдяки "подарунку" за Західною Україною на підсвідомому знаковому рівні закріпилися провінційність й економічна нерозвиненість, постійні втрати духовних здобутків.


І в цьому контексті навіть не думаєш про те, що сучасний прапор нашої країни не відповідає й законам геральдики. Бо головний колір герба (це жовтий) і головний колір прапору (зараз це синій) повинні співпадати.


У синьо-жовтому прапорі закодована вічна аграрність нашої країни (жовте поле), невтручання у чужі справи і домінування матеріальних інтересів (синій) над культурою і духовністю.

У жовто-блакитному прапорі закодоване процвітання і духовний розвиток.


Наші пращури були мудрими людьми. Вони знали, як впливати на сьогодення і на майбутнє.

Наш прапор – жовто-блакитний.

Повернемо Україні справжній прапор!



Приєднуйся до акції "Повернемо Україні справжній прапор!"
Розкажи своїм друзям про істинне значення споконвічних кольорів нашого прапору.
Повернемо Україні майбутнє!



* Щодо міфічної свідомості та законів сприйняття в міфі та взаємозв’язків міфів, архетипів і підсвідомості, можна подивитися роботи К.Г.Юнга, Мірча Еліаде та Е.Кассірера.
Стосовно кодування міфічної інформації в мові, наприклад, дослідження О.О.Потебні.
Стосовно колористики народних казок і образу вогню та його втілень, наприклад, роботу професора О.Д.Синявського "Иван-дурак: Очерк русской народной веры". Ученые сообщают о критических фотопериодах в диапазоне от 9 (Heslop-Harrison and Heslop-Harrison, 1969) до 14 часов (Borthwich and Scally). Водяная конопля может производить до 15 тонн сухого вещества на гектар и конопляные семена за очень короткий период времени, что логически требует большого количества воды.
Стосовна образу води та його проявів, наприклад, статтю Б.І.Іванова "Роль міфологеми води в структуруванні семіотичної опозиції життя-смерть".
Стосовно неактивності міфологеми неба для українців, наприклад, дослідження Б.О.Рибакова з міфології давніх слов’ян.
Варто звернути неабияку увагу саме на роботи зі слов’янської міфології, особливо на ті, що стосуються жіночих божеств та їхнього втілення та актуалізації аж до сьогодення. Таких дослідження багато, зокрема роботи В.Войтовича з української міфології.
А ще на народні казки та пісні, чиє розуміння також допомагає усвідомленню національного коду.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 8

Рецензії на цей твір

Ні, таки "не наравиться" цей твір гаківському "лічильнику"

На цю рецензію користувачі залишили 54 відгуків
© Фіолетова дитина, 25-09-2009

Ну от, знову "лічильник" казиться

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Орлик, 24-09-2009

ця тема мусолиться вже 20 років

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© koka cherkaskij, 21-09-2009

Шановна Наталіє!

© Орлик, 21-09-2009

А смисл?

На цю рецензію користувачі залишили 9 відгуків
© М.Гоголь, 16-09-2009

Повага вам!

© Іван Лузан, 15-09-2009

Повністю підтримую!

На цю рецензію користувачі залишили 45 відгуків
© Михайло Карповий, 04-09-2009

Окрема думка

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© © Leon, 03-09-2009

До історії питання

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Орлик, 02-09-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 21 відгуків
© Noelle Daath, 02-09-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© , 31-08-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76092219352722 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …