Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17197, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.87.90.21')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

сезон гнилих яблук

© Роман RemiK Котик, 03-08-2009
Вулиця залита сонцем.

Слухай, каже він, я вже давно усе продумав. Закінчую школу, літом ще гуляю – ну там море, гори, а осіню їду в Португалію на стройку.

З відчиненого вікна на другому поверсі визирає стара з котом. Разом вони красиві.

Роблю там років три, а далі  - поступаю в якийсь Шевченка або Могилянку. В найпрестижніший, який тоді буде.

Вантажівка проїжджає, але. Вона ще довго залишається в моїх легенях.

Тоді, я буду старшим від моїх одногрупників, розумієш? Буду для них якимось авторитетом. Заведу корисну дружбу.

Десь далеко верещить дівчина. Я уявляю її плаття.

Заведу связі, коротше, каже він. Связі сьогодні дуже важливі, каже він. Вивчуся нормально і диплом буду мати.

Двері нового магазину фарбують в фіолетовий. З таким кольором вони закриються через півтора роки.

Связі і диплом поможуть мені. Знайду нормальну роботу, буду працювати на однокімнатну. Коли буде однокімнатна, заведу дружину.

Дроти над нами розсікають чотири хмарини і двоє дерев.

Машину звичайно. Ну, хата, жінка, діти – двадцять сім.

Старі кеди п`ють воду калюжі. Старими вони стали вчора. Я просто не хочу взувати нічого іншого.

Тридцять два – будинок, невеликий особнячок. Поїду в Францію, відкрию власну справу.

Собака з переламаною лапою перебігає вулицю. Я намагаюся на неї не дивитися.

В сорок переїду в нормальну хату. Дітей відправлю в Англію, почну платити аліменти.

В саду біля третьої школи – сезон гнилих яблук. Я розчавлюю ногами декілька. Кеди мають скуштувати їх.

Три поверхи, басейн, супутник. Паркан шоб був високий. Це важливо.

Комар сідає на мою ліву руку. Я милосердний.

Стаю депутатом обласної – шоб связі, влада, статус. Будую собі віллу десь в Криму. Балотуюся на мера.

Баскетбольне кільце відбиває м’яч в наш бік. Я беру м’яч в руки і рахую його гулі.

Особняк в Криму, діти в Оксфорді, пару коханок. Ну і живу в своє задоволення.

Його очі світяться як в алкаша-Стьопи і я киваю головою.

Тут головне план. Нічого не вийде без плану. Ну і связі.

Попри нас проходить дівчина з заплаканими очима. Я впізнаю її плаття.

Пішли пограємо цик-цик, каже він.

Мені шістнадцять, він – молодший на_рік. Связі і план, кажеш? – питаю я і стаю на ворота.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

два ритми.

© Charovlyva, 30-08-2009

[ Без назви ]

© , 10-08-2009

І ми були молоді...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Консуело, 05-08-2009

Джазово

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галина Михайловська, 04-08-2009

Всеїдні кеди.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Петро Домаха, 04-08-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Aліна Денисенко, 03-08-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 2.1259849071503 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …