Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17052, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.129.247.196')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авантюрна проза

Агент

© Захар ван дер Бюйтен, 28-07-2009
                                   Володимирові Чернишенку присвячується

Дійові особи:
З а х а р - шпакуватий власник потертих джинсів і старого светра. 52 роки. Агент ФСБ.
В о л о д и м и р - молодик у костюмі з барсеткою. Агент ФСБ.
О ф і ц і а н т к а - ідеал жінки, як зрештою і кожна її колега. (Агент ФСБ?)

Місце дії:
Каварня "Елехвант".

(З музичного автомату тихо лине 'Ashes to Ashes' Боуї. За столиком один напроти одного сидять Захар і Володимир. Володимир п'є каву, Захар закінчує шкалик горілки)

В о л о д и м и р. Я вкотре питаю: куди ти витрачаєш гроші ФСБ?
З а х а р. Але ж я пояснював - на таємні товариства.
В о л о д и м и р. Ну, і які таємні товариства ти створив?
З а х а р. Е-е-е... Значить, перше - "Дяди Вани", друге... "Красные цветы" і...
В о л о д и м и р. Прошу, прошу.
З а х а р. ...і "Мертвецы-шалуны (о)"
В о л о д и м и р. О?
З а х а р. Об'єднані.
В о л о д и м и р. Отже, є і роз'єднані?
З а х а р. Опуртуністи. Забрали наших найкращих і зорганізували товариство "Мертвецький великдень".
В о л о д и м и р. Ну, і що ви там, у своїх "таємних товариствах" робите?
З а х а р (щось цитує). Створюємо змови проти чинної влади, саботуємо, розпалюємо ворожнечі...
В о л о д и м и р (роздратовано). Розпалюєте, курва мать?! А чи відомо тобі, що я бував на засіданнях твоїх "змовників"? (Захар падає зі стільця) П'яна свинюка! Твої "Дяди Вани" саджають нескінченні садки вишневі коло... навколо всього!
З а х а р. Проте, під ними вони співають російських пісень. Ви й не уявляєте, як чудово там звучить "Мохнатый шмель, на душистый..."
В о л о д и м и р. Хрін! Хріна душистого вони тепер отримають наші гроші! Під тими вишнями потім їхні діти й онуки співатимуть думи у супроводі бандур і... як там їх...
З а х а р. Кобзи.
В о л о д и м и р. Мовчати!

(підходить Офіціантка)

О ф і ц і а н т к а. Не лайтеся, а то накажу звільнити приміщення. Вам, доміне Захаре, як завжди Криваву Мері?
З а х а р. Так, доню. Дякую.
В о л о д и м и р. Ого, то тебе тут добре знають! А я ще питаю, на що витрачаються наші гроші... Скоро тут, мабуть, зустрінемо і твоїх бороданів. (кривиться) Гурток шанувальників творчості Гаршина "Красные цветы". Психопати-ботаніки вирощують квіточки...
З а х а р (гістерично). Не чіпай Гаршина! (намагається стати зі столу, але знову падає) Ми вже назбирали гроші на пам'ятник. Великий ро-російський письменник!
В о л о д и м и р. Щось не чув про такого. Краще б на пам'ятник Леніну скинулися. І останнє - можеш передати своїм "Мертвецам-шалунам", що вони теж тепер без фінансування. Зомбі - не кращий спосіб представити російську культуру в недружній країні, квітки-основ'яненки якісь... Ну, а щодо тебе - можеш повертатися в Голандію.
З а х а р. Я не хочу!
В о л о д и м и р. Байдуже. Тепер я - новий резидент. І почну з тероризування ГАКу.

(Володимир йде. Захар підкликає Офіціантку)

З а х а р. Про який "гак" він тут казав, доню?
О ф і ц і а н т к а. Та то такий сайт в інтернеті. Люде пишуть туди всякі оповідання, віршики різні (чомусь соромиться). Купить дженерик сиалис в Москве с доставкой.
З а х а р (замислено). Кажи негайно адресу! Треба рятувати їх від Володимира!

(Захар пробує стати зі столу, і Офіціантка ледь встигає підхопити його під лікоть)

кінець

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Я теж про такого не чула)))

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Консуело, 28-07-2009

Неточности

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Володимир Чернишенко, 28-07-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89461708068848 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …