Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51004
Рецензій: 95748

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 17033, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.216.190.167')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Горор

Візит Єресіярха

© Захар ван дер Бюйтен, 27-07-2009
(ніч. Києво-Печерська лавра. перед могилою Столипіна, в оточенні темних постатей, стоїть Єресіярх Московський і всього Совку)

Є р е с і я р х (до оточення). Жертву!

(до його ніг кидають Маленького Українця)

М а л е н ь к и й  у к р а ї н е ц ь (перелякано). Де я? Хто… (розивляється обличяя Єресіярха) Ой, лишенько, і гадки не мав, що сподоблюся бачити самого…
Є р е с і я р х (ласкаво). Усердный ли ты прихожанин нашей Церкви?
М а л е н ь к и й  у к р а ї н е ц ь. Так, авжеж.
Є р е с і я р х. Внимал ли ты пастырям своим во время прошлых президентских выборов?
М а л е н ь к и й  у к р а ї н е ц ь. І голосував так, як вони казали.
Є р е с і я р х. Знаешь ли ты, в чём заключается наша вера?
М а л е н ь к и й  у к р а ї н е ц ь. Вірую в Єдиного…

(постаті хвилюються)

Є р е с і я р х (м’яко). Достаточно. Остановись.Ты неверно уразумел суть моего вопроса. Знай же, что вера наша – есть безоглядное подчинение власти на земле. А единственной властью православной есть самодержавие московское… Преклони свои колени… Устреми свой взор к небу… (поки Маленький Українець виконує накази, Єресіярх заходить йому за спину). Повторяй за мной. Хозяин, прими душу раба Твоего, коий поклонялся Другому, но исправно служил тебе. Пусть кровь его станет пропуском для Наместника!

(дістає ніж і перерізає горлянку Маленькому Українцю. кров падає на могильну плиту, та тріскає і розсувається. з могили виходить Столипін. до нього підповзають навперейми дві постаті в темному)

Д в і  п о с т а т і. Пане наміснику… Благословіть на президентство, вірного вашого слугу регіонального… Та не слухайте його – тільки я, запевняю вас, служила й служитиму вам вічно…
С т о л и п і н. Брысь! (до Єресіярха) Кто эти малороссы?
Є р е с і я р х (гірко посміхається). Последняя здесь наша надежда.
С т о л и п і н. Да уж, господа, не этого я от вас ожидал… Ну, а вы, Святейший, как насчёт «…вести край сей силой возвышения православия и элементов русских…»
Є р е с і я р х. «…к беспредельному единению с великорусскими губерниями.» Как же, как же. Знаем вашу любимую цитату, и по мере скудных сил наших стараемся претворять в жизнь ваш завет.
С т о л и п і н. Не вижу! Если это – последняя надежда, то что тогда всё остальное? Что это: глупость или измена?
Д в і  п о с т а т і. Дурість, пане Наміснику! Дурість! Ми виправимося, обіцяємо!
С т о л и п і н. Присматривай за ними. Чуть что – вызывай. (залізає знову в могилу). Ах да, как там господин Ленин? Вот уже сто лет ни слуху, ни духу. Неужели в раю?
Є р е с і я р х (посміхається). Осиновые колы уже не в моде.
С т о л и п і н. А, понятно (співає півень). Что ж, до встречи, господа.

(пліта зсувається. Єресіярх обертається до оточення)

Є р е с і я р х. Все всё слышали? Вопросы есть?

кінець

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

Браво!!!

© vovchicja, 20-02-2010

Навіщо все це?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Макс Завері, 26-11-2009

Занадто прямолінійно

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© koka cherkaskij, 31-07-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Росткович Олег, 31-07-2009

Ви можете краще

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Галина Михайловська, 28-07-2009

Сумно посміхнуло...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Уляна Галич (Консуело), 27-07-2009

Патріарх - що вода: як прийшов - так і піде

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Діма Княжич, 27-07-2009

Бонус

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Залєвський Петро, 27-07-2009

Ото побільше б срібних куль, бо осинові кілки їх не беруть.

На цю рецензію користувачі залишили 7 відгуків
© Дара К., 27-07-2009

Шоб шо?

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Сталева Кицька Panzervaffe, 27-07-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.72679686546326 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …