Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16855, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.137.174.216')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Антиутопія

Крок №3

© Захар ван дер Бюйтен, 16-07-2009
                Adventavit asinus, але чомусь не pulcher і зовсім не fortissimus…
                                                                            З моїх сумних спостережень


Мої підозри не справдилися. Це не була змова гомосексуалістів. Хоча перші тижні все вказувало саме на це. Прямі ефіри з засідань Верховної Ради, їхнє нескінченне групове злягання, нарешті просвітлілі мужні депутатські обличчя. (Депутатки на той час, звісно, вже були виключені з парламенту.) Крок №2 спрацював бездоганно. Їхня цілковита перемога,- вважав я. Дарма. Але я вже про це казав.

Найцікавіше, що Перша Світова війна отримала свій номер лише після Другої. Лише повні ідіоти могли сподіватися, що на Першій все і завершиться. Ідіотів була більшість, неідіотів - меншість. Ота меншість до 1939 і волала, застерігала, ховалася, готувалася. А ще вперто називала минулу війну Першою, викликаючи цим на себе кпини і зневагу. Цікаво, чи могли вони тоді передбачити якою буде Третя? Огидно, що і після Другої є ще ті, хто сподівається, що Третій можна запобігти.

Не дивина, що і ми прогавили Крок №1. Ні, не так. Ми, звичайно, його не прогавили, але багато хто не зметикував, що це не просто Крок чи там Великий Крок, чи Страшний Крок, а дещо зловісніше – Крок №1. Впровадження у шкільну програму предмету “Планування родини” закономірно супроводжувалося щогодинною появою на телеекранах радісних парочок з оберемками презервативів в руках. Ми, звичайні короткозорі дурні, обурювалися… і жили собі далі. Тільки найрозумніші якось нишком зникали з очей, а за кілька місяців надсилали листівки з Африки.

Крок №2 гримнув нам у двері чоботами моральної поліції (наш час подрував мові ще одне божевільне сполучення, “моральна поліція”, чия офіційна назва звучала ще претензійніше: Поліція комітету з нагляду над моральним станом суспільства). Порятунок нації від порнографії розпочався одразу після набуття чинності Кроку №2 (яка там була справжня назва декрету вже не має значення). Кімнати всіх моїх друзів були зачищені від комп’ютерів (та згодом і від іншого майна). А самих їх очікував чималий термін ув’язнення з перспективою кари на горло, адже вже головний прокурор благав повернути смертну кару та засаду зворотньої дії закону. Зберігання та розповсюдження, зберігання та розповсюдження – лише ці слова я чув, йдучи вулицями свого колись еротично-збудливого, а тепер принишклого міста. Зі знайомих залишилися старі вчителі та старі ж сусіди. Вберігтися від в’язниці мені допомогла лише моя гидливість щодо комп’ютера. Я терпів його ще на роботі, але мати його вдома?! Боронь Боже. Це не абияк спантеличило моральних поліціантів – не побачивши ніде ані компа, ані леп-топа, вони поспіхом побігли до сусідів, боячись, щоби ті не встигли стерти файли, що могли вважатися порнографічними за змістом чи наміром. А я перехрестився… і кинувся палити свої альбоми, де були репродукції Буше і Рубенса та лукашевий Декамерон. Наступного обшуку можна було вже не боятися.

Сплеск гомосексуалізму тривав не довго. Пошуки в комп’ютерах голих баб скінчилися виявленням зображенням голих чоловіків. І незабаром Верховна Рада приєдналася до свого колеги Ш. у в’язниці, що потрапив туди за більш традиційні нахили.

Вулиці спорожніли і посіріли. Я тупо дивився у стелю. Призвачаїтися, як це робили інші вже не було змоги. Попереду був Крок №3 – стерилізація населення.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Заінтригували!

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Залєвський Петро, 17-07-2009

Хай бог милує!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Богдана, 17-07-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.88155388832092 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …