Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 16710, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.224.39.32')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новела

Внучки снігової королеви

© Павло Левіт, 09-07-2009
             У свої «під сорок» вона була ще досить привабливою і жаданою, ця лаборанточка Віра. Целюліт  тільки-но торкнувся її оксамитової шкіри, і то лиш у найнижчій, інтимній частині тіла, яку, в принципі, мав би споглядати лише законний чоловік. Та, як стало відомо згодом, цим привілеєм користалися і слюсарі, і зварники, і… всі-всі чоловіки заводської кочегарки.
Я, закіптюжений оператор (аби не сказати гірше), і гадки не мав, що можу розраховувати на успіх у цієї кокетливої дамочки, яка, на мою думку, знала собі ціну. Але не спробувати було б якось не по-чоловічому, адже всі ми в міру сил маємо гідно нести тавро справжніх кобелів, наліплене нам жіночою спільнотою.
І, коли мені з царственою великодушністю було дозволено детально обстежити і навіть попестити розкішний бюст, я зрозумів, що настав час прискорити події. Дещо, правда, спантеличувала холодність чи, можливо, й байдужність, із якою Віра спостерігала за моїм копирсанням у її принадах. Та в даному випадку я порахував це за чималий плюс і хутко потягнув свою жертву до штучної водойми з густо порослим навкруги очеретом. Це невеличке озерце слугувало водним резервуаром для потреб котельні, але з готовністю надавало свої послуги і для інших потреб…
Здається, я виявився не надто завидним спокусником, і тому ще по ходу діла приготував кілька більш-менш прийнятних виправдань на свою адресу. Та крижана незворушність на личку моєї тимчасової коханки переконала мене в тому, що не варто вважати за поразку всього життя якийсь п’ятихвилинний (тут і далі, на жаль, не за Коельом) акт. Можна звалити все на раптовість. На божевілля. На запаморочення. На… Можна взагалі про це не розмовляти.
Ми так і вчинили. По-змовницьки мовчки повернулися до своїх професійних обов’язків і вдали, що нічого надзвичайного не сталося.
Згодом я приписав свою невдачу егоїзму, безсердечності, нечулості, зрештою, фригідності цієї жінки. Мені відразу полегшало. Подумаєш – Снігова Королева. Де там!.. Нещасна внучка Снігової Королеви, яка вже стратила задубіле серце своєї бабці, але ще не віднайшла інше – живе, тепле, людське.
Закохана, нехай і на стороні, жінка шукає лише своє гніздечко, і, наче невтомна пташечка, облаштовує і прикрашає його. І повертається лише до нього. А про що може свідчити добрих пів гектара витолоченого, вимолоченого ніби комбайном очерету. Щоправда, Віра не сама і не одна впоралася з тими заростями. У винищенні довколишньої рослинності «ламало спину» майже все наше жіноцтво, особливо – «бальзаківського віку».
Певно, це якийсь гарячковий пошук того, що досі не знайдено; прагнення розтопити те, чого не розтопили п’ятнадцять-двадцять років шлюбу; усвідомлення безповоротності життя і бажання за будь-яку ціну зупинити мить, що дарує почуття відносної молодості чи бодай моложавості. Чим не мета, гідна того, аби не гребувати засобами…
А що ж я?.. Дещо засумнівавшись у своїх донжуанських здібностях, я більше не повторював ницих, на мою теперішню високу думку, посягань, а, прибравши подоби давньогрецького мудреця, філософськи міркував над дійством.
Що керує вчинками цих статечних пань, на яких чекають удома майже повнолітні нащадки? Що змушує їх кидатися в обійми першого зустрічного ловеласа?
Може, розчарування в роках, що минули. Може, суб’єктивне переконання у марності великих сподівань на світле і радісне майбуття; далі будуть тільки старість, хвороби і… знову розчарування.
Принаймні, я дійшов такого висновку.

                                                       Кінець.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Розповідь про невдалий стрибок у гречку, або про те...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Дана Рудик, 09-07-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.8479368686676 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …