Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15839, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.175.70.29')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Соціальна драма

ВТРАЧЕНЕ ЖИТТЯ

© ВІКТОРІЯ, 26-05-2009
Боже, яке ж воно висохше!. Якби не косичка і халат, не визначиш якого це роду. Не обличчя, а порепана сонцем і віком маска! Вік десь за вісімдесят... Очі... Дивно, які жваві і допитливі очі! Тільки вийшла з палати , як виявилось, невістка, яка привезла її у лікарню, як бабулька починає інтенсивно розповідати. На її думку, це все невістка!
-Ніц мені не бракує! Правда скирту вже не понесу на собі, але за пацєтами ще дивлюся, та й город на мні.
-Бабцю, а скільки Вам років? – питає сусідка по кімнаті.
-Та допіру, 62.
Посидівши декілька хвилин, бабулька йде кудись і вертається з віником і шваброю!
-Ви лежіть, лежіть! Хіба так убирают? –
вона гнучно проникає у всі закутки палати. Певно, так палату прибирали ще після ремонту. Чого тільки не повиміталось! Закінчивши вологе прибирання, бабця нарешті втихомирюється і лягає. Боже, скільки вона важить? Під цим тільцем навіть панцирна сітка ліжка не колихнулась, не те, що вгнулась!
-Вже не ті сили, не ті!- бідкається бабулька.- Я допіру в колгоспі була найсильніша. Нє, коваль певно таки сильніший був, але я і дахи крила, і ліс рубала, а на фермі скіко корів на мні було! А на полі? На поле як піду....
-Мамо, - ходімо! - покликала невістка.
Бабульку забрали на операцію.
Згодом повернулась невістка.
- Ой- розговорилась.- Та біда з нашою бабою! Підозрюють рак прямої кишки. Та певно так і є. Висохла на  ніц. Ми з чоловіком обоє працюємо,  двійко діточок. Старший бабин син як пішов від нас, то десь по закордонах. А які в нас статки на селі? А баба десь у стрісі сім тисяч гривень сховала і не дає. А тут операція тільки п”ять затягне, а ще потім, кажуть на хімію...Я вже й по сусідах щось напозичала, та й кажу : „Мамо, це ж щоб ви здорові були!” А вона своє – най  так лікують, їм за то гроші держава дає. Розумію, по-своєму, - все життя щось баба відкладала, а тепер – шо таке сім тисяч? Та без тих грошей ми бабу не витягнемо! А як вмре і так і не скаже де гроші? Як ми сусідам віддамо?
Привезли бабцю. Як тільки відійшла від наркозу дуже хотіла їсти.
- Нє, не можу! Зараз встану і з”їм пряніка. Він такий мягонький!
А невістка все вмовляла:
- Мамо, Вам не можна! Сьогодні Вам і пити не можна. Спіть, спіть.





Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Це більше про що

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Таня Овчар, 03-06-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69137096405029 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …