Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15430, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.88.185.100')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Світ краси та стильності

Зоряна Мальва. Ще б ПАК

© Глорія Мирська, 05-05-2009
Трошки розповім про свою роботу. "Астрологічний ранок" виробляє так звана "Перша астрологічна корпорація"  або просто ПАК. Саме в цій поважній конторі лежить моя трудова книжка і саме тут я отримую зарплатню. Трохи по відомості, щоб на старість Мальва мала якусь там мінімальну пенсію, інше у біленькому конверті. До речі, ПАК це не тільки абревіатура повної назви, а ще й перші літери прізвищ трьох його засновників. Пацюка, Альтшуллера та Кирпи. Як вам прізвища? У процесі, який в офіційній історіографії нашої превелебної корпорації  зветься "великою розбудовою", П та К, як це не дивно, з'їли А. Пан Альтшуллер втік до Ізраїлю, бо його тут повинні були арештувати в рамках розслідування карної справи. Кажуть, що Пацюк та Кирпа заплатили за ту справу дуже багато. Тепер Альтшуллер з-за кордону пише лайливі листи і дошкуляє судовими позовами, вимагаючи свою третину. Але офіційно його не існує. Заборонено навіть промовляти вголос його прізвище.
Ви скажете, що це в біса за цирк? Які там гроші в тій астрології, щоб ото так за них воювати? Насправді, гроші досить непогані. Принаймні, діточки засновників вчаться у Лондоні, самі вони не вилізають з Рив'єри, а як приїздять до Києва, то розсікають тут на "Лексусах". То гроші є, непогані гроші. Бо ж люди цікавляться майбутнім і своєю долею, а ПАК пропонує найкращий сервіс в цій царині. Ми продавали не тільки особисті гороскопи, але й корпоративні чи галузеві. От хочеться директору великого хлібокомбінату знати, що буде з його підприємством у наступному році, а також яка буде коньюктура на ринку продовольчих товарів. Будь ласка, ПАК робить гороскопи по цим напрямкам. Так, вони коштують дорого, але хіба може майбутнє коштувати дешево?
Про ціни на наші гороскопи Зоряна Мальва придумала такий жарт: "Астрологічні прогнози за астрономічними цінами". Треба буде продати конкурентам. Хоча справжніх конкурентів в нас немає. Є якісь ремісники, але кит у цьому морі лише один і це ПАК. А я один з його важливих плавників. Бо ж ПАКу треба бути на виду, треба постійно розкручуватися, щоб виправдати свої ціни. А "Астрологічний ранок" та Зоряна Мальва цьому дуже сприяють. Одна справа, коли клієнт приїздить в наш офіс і йому просто дають роздруківку гороскопу на фірмовому бланку ПАКу, а інша, коли в спеціальній залі прийомів гороскоп вручає сама Зоряна Мальва, та сама зірка, яку всі дивляться кожного ранку. Є різниця, чесне слово.
Тільки не думайте, що оце Зоряна Мальва зовсім той, повернулася на власній зірковості. У теорії, що в "Астрологічному ранку" дивляться не гороскопи, а мене, є серйозні підтвердження. Ось наприклад, коли минулого року я отруїлася (пиріжків домашніх, чорт їх забирай, захотілося дитині, купила у тьоті одної при дорозі. Що там було замість обіцяної печінки бозна, але три дні у реанімації, два тижні на детоксікацію, оце так попоїла), то без мене (гороскопи посадили читати якогось менчика модельної зовнішності, але тупого, як перша тупа людина у світі) авдиторія "Астрологічного ранку" зменшилася чи не втричі! Ось і самі вирішуйте, що людям потрібно, я чи гороскопи.
Хоча тут -  стоп. У третьому пункті мого контракту чітко записано, що мені заборонено публічно чи не публічно лаяти, критикувати чи висловлювати зневіру в астрології взагалі і гороскопах зокрема. Також мені не можна жартувати на ці теми. А щоб я не послала куди подалі ці концтаборні витребеньки, мене тримають морквиною корпоративного бонусу. За кожний місяць роботи в ПАК (як оце одоробло відмінюється? ПАЦІ? ПАКУ?) мені на рахунок клалась сума. По закінченню року я могла зняти половину, а решта залишалася. І ось якщо я дозволю собі бовкнути зайвого, то ту решту в мене заберуть. То Зоряна Мальва мовчить, як партизан. І мріє, що роки через три-чотири зможе накопичити грошей на столичне житло, в якому вже буде чекати переїзду у палац до принца. "Останній поверх, Борщагівка" – сумно жартує про квартирну мрію Міра. Але про житловий сум іншим разом.
При тому, що ПАК заробляє багато грошей, платити нормальні зарплати він погоджується зі скрипом. Ось наприклад мені кожне підвищення платні дається тільки через істерики і погрози. До того ж доводиться не гребувати різними халтурами. Бо ж життя в Києві потребує грошей. Знімати квартиру, купувати хороший одяг, ну, хоч таксі, фітнес-клуб та басейн мені оплачує ПАК. Але все одно, треба ж щось мати і на чорний день.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.42502999305725 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …