Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15402, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.41.214')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Червоні рибки

© Орися, 03-05-2009
Райський сад. Вона сидить під деревом зануджена.
Йому хоч дали роботу: доглядати і охороняти сад, і їй що? Бути помічником.
Помічником кого? Помічником охорони? Чотири річки в різні сторони. Якщо він охоронятиме одну, а вона - другу, все-одно залишаться ще дві. Хто їх охоронятиме?
До речі, якщо вони лише двоє на цілому світі, і всі тварини і рослини тут же, то від кого все це охороняти? «В цій системі багато помилок,» - подумала Єва. «До речі, а де Адам? Мабуть, знову заблукав у гущавині,» - тихо зітхнула вона.
- Адам! – гукнула знову, але ніхто не відізвався.
Сонце кружляло над головою, чи то голова кружляла під сонцем. Наближався вечір.
- Адам!!! – загорланила Єва.
Пролазила крізь гущавину, шукаючи за Адамом.
«Мабуть, він у центрі саду,» - подумала вона. Якщо комусь доручено доглядати чотири річки, і всі вони розпливаються у різні сторони, і охоронець може бути лише в одному місці, то це місце може бути спільне джерело всередині саду. Єва задоволено почимчикувала до центру. Здається, це туди.... Вона була тут новенька, і ще не пам’ятала добре, куди іти.
- О, знайоме дерево! Це точно туди.
Адам сидів над східним берегом ріки.
- Адаме, чому ти не відповідав, коли я тебе кликала? - запитала сердито Єва.
Адам продовжував  зосереджено спостерігати за водою.
- Адаме! – наполягала жінка.
Він нарешті підняв голову і наче вперше помітив Єву.
- Глянь у воду, - відповів Адам. - Бачиш, рибки.. Такі гарні, червоні.
Єва зупинилася напроти і подивилася в воду. Але її погляд зупинився на широких Адамових плечах. Він був такий привабливий і красивий, що Єва вмить забула про рибу. Її погляд сковзнув вздовж його тіла. «Красень!» - мовчки прокоментувала до себе Єва. Адам навіть не помітив, що вона не дивилася у воду. Він був надто зайнятий рибою.
Єва стрибнула через джерело на іншу сторону потічка. Таким чином вона намагалася привернути Адамову увагу. Нарешті той підняв очі. Трюк спрацював.
- Що ти сьогодні робила? - спитав Адам віддалено.
- Нічого, - хмикнула Єва. - В саду так нудно... Я була в тій стороні, - Єва вказала на захід. - Там багато червоних ягід. Я люблю червоні ягоди. Вони гарні. А ти? - Єва подумала, що це питання було недоречним. Мабуть, він просидів тут цілий день, спостерігаючи за рибами.
- Знаєш, я подумала, цікаво, хто там за тим садом? Якщо ВОНИ наставив тебе охороняти сад, значить, там ХТОСЬ є.
Адам піняв очі і напружено глянув на Єву.
- Вічно ти говориш якісь дурниці, Єво, - строго зауважив він.  
Єва скривилася і повернулася геть. Вона вважала, що Адам не приділяє їй достатньо уваги. Покрутилася навколо трохи і вирішила піти пошукати чогось цікавішого, ніж кольорова риба. Тим більше, що жодна риба її цікавила найменше, коли Адам був поруч. -- Ти куди? – гукнув їй у спину Адам.
- Геть! – нахабно відказала Єва, віддаляючись в сторону сходу.

Єва не знала, куди їй хочеться піти. Їй просто хотілося, щоб Адам за нею шукав.
Нарешті втомилася і сіла під дерево. «Як незручно,» - подумала Єва. – «Під деревом трава холодна, і сидіти холодно, а на сонці - надто гаряче. І чому ВОНИ назвав цей сад задоволенням?» Єва глянула на свої округлі білі ноги. Покрутила п’яткою. Її погляд впав на траву. Зелена-зелена вона покривала цілу територію саду. Єва любила ходити по траві. Єдине, що їй не подобалося - ранкова роса. Вона була холодна і мокра. Нападав вечір. Єва хотіла повернутися до Адама, але подумала, що він її не чекає. Мабуть, зайнятий ще якимось дослідженнями. Адамової уваги вистачило рівно на два з половиною дні, коли ВОНИ запрезентував її Адамові. Адам оглянув Єву згори донизу, обійшов навколо, і сказав: «Добре. Мені подобається.» «Буде назватися Євою,» - сказав Адам.

Єві іноді здалося, що вона була для нього лише черговою червоною рибою. Адам торкався її волосся, оглядав її округлі плечі, живіт, ноги. «Кругліші, ніж мої,» - зауважив Адам. –
- Мабуть, ти більше старався, - звернувся до ВОНИ.
ВОНИ відказав:
- Ні, просто вона була простіша. І з глини не так просто ліпити, як з вторинного матеріалу.
Єва направду була з кості. Її біла шкіра залишилася ніби пам’яткою про її походження. Але Адамова цікавість швидко минула. За кілька днів він знайшов якийсь колупастий камінь і цілком забув про Єву.
- Не звертай увагу, - звернувся ВОНИ до Єви, щоб якось її розрадити. - В моєї першої моделі є незначні недоліки.

To be continued

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Ірина, 28-05-2009

"Добре. Мені подобається" :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 04-05-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.6189680099487 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …