Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15353, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.205.218.160')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Початок всього

© Василь Тибель, 30-04-2009
    Десь там далеко внизу, за тонкою прозорою плівкою енерголіта, на маленькій планеті кипіло і бурлило, як в розпеченому казані. Деміурга – Куратор цієї Галактики сидів за пультом і мовчки споглядав своє творіння.  Перед Ним був не простий вибір. Сьогодні Він уперше вирішив відступитись від основних законів Міжгалактичного Синоду. Рішення Він уже прийняв, залишились тільки сумніви: а чи потрібно це, чи не краще йти уже протореним шляхом?
  Голуба планета вся закута водяною парою і темними хмарами, що купчились від вулканічного попелу, висіла трохи збоку від основного світила. Куратор замилувався результатами своєї праці. Він був одним із тих, хто задумав і створював цей всесвіт, запускав той всесвітній реактор, роздував ту гігантську бульбашку, з якої почав розширюватись і будуватись Всесвіт. Саме із неї,  тієї маленької краплинки,  духовна енергія надзвичайної сили  стала набирати матеріальності. То був небачений раніше експеримент. Вони створили новий матеріальний Всесвіт, зовсім відмінний від їхнього.
  І ось тепер  Куратор стоїть перед маленькою планетою в роздумах: чи не запустить Він тут, в віддаленому куточку Галактики бомбу із годинниковим механізмом зворотної дії, чи не станеться так, що через кілька мільярдів років саме звідси почнеться каллапс Всесвіту.
Деміурга уже бачив невдалі експерименти на планетах навколо Проксима Центаври і на інших зоряних системах. Там  за всіма законами Синоду і по рішенні Великої Ради були створені всі умови для життя. Вони населили туди людино-богів, безсмертних, наділених знаннями, прирівняних до Них. І що ж? не минуло і кількох мільйонів років, як цей штучний світ деградував. Всі ті, подібні до Них перетворились на простих споживачів енергії, або ж на відчайдушних фанатів-біороботів. Та не цього Вони хотіли, задумуючи розумне життя, Вони хотіли творців, що творили б тут в цьому матеріальному всесвіті.
Після кількох таких невдалих спроб Деміурга створив свою  систему, хоча і жорстоку, але бездоганну.
Він  міг із легкістю прокрутити час набагато років вперед і побачити, що із цього вийде, але Він не хотів цього.
- Хай що там не буде, але я виконаю свою місію, я дам цьому всесвіту справжніх творців, що з часом прирівняються до Нас.
Він легко торкнувся пальцями сенсорного пристрою, що висів перед Ним й імітував киплячу планету, і зразу ж від енергольоту відділились й увірвались в атмосферу  планети дві капсули заповнені доброю і злою духовною енергією.
- Ці енергії співіснуватимуть тут в рівновазі, борючись між собою і спонукаючи кожну до дії.
Тоді подумавши кілька хвилин, порухом руки Куратор запустив на планету свій геніальний витвір, про який ніхто із Синоду навіть і не здогадувався – енергію самовдосконалення і виживання.
- В кінці, кінців це Моя галактика і я за неї відповідаю. Я маю право провести тут свій експеримент. Пройшовши щільні шари атмосфери, енергетичні капсули розсипались на порох і звідти в густі хмари і на ґрунт розпилились перші спори найпростіших одноклітинних організмів.
Еволюція розпочалась.
- За п’ять мільярдів років Я повернусь і спробую навчити цю форму розумного життя любові, - це були Його останні слова, перш  чим енерголіт, пробивши дірку в темному просторі всесвіту, поринув в інший світ – світ чистої енергії духу.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Майже за Платоном :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Дара К., 03-05-2009

"дві капсули заповнені доброю і злою духовною енергією"

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олег Derim, 02-05-2009

п’ять мільярдів

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 02-05-2009

Можна додати

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Цибенко, 01-05-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.39055895805359 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …