Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15277, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '13.59.100.42')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

***ПРЯНІ ПРИСТРАСТІ***

© Явна Уляна, 27-04-2009
Кориця
Розсипав вздовж тіла  кору  тропічного коричного дерева. Маленькі  стрімкі пагорби  грудей, увінчані   вишневим полуднем  поволі   вкривалися паволокою  духмяної  порохняви; біла шкіра-цера (1)  між ліктем і долонею, мов в заметіль закуталася  в пряність теплої,  ніжної, благородної  барви. А  потім повільно, раз  за разом, прокладав  вологі стежки подихом, що скидалися  на  непостійні  річища  струмків, котрі розгойдували береги пристрастю.
Подув  вітру  розколисав по  зелені  розквітлого саду  мерехтливими цятками  солодкаве  кохання  цинамону(2)  і  яблуневого пляцка(3).  Жінка – то ласощі, в  корицевім вбранні, вдих-видих-зачудування.



Мускатний горіх
Притлумлено–жовтий колір  мускатного  горішка  зачепився  мов порошинка  на  рукаві її плаття. Один теплий доторк  і Моллуські (4) острови  постануть  серед  Європи  терпкуватим  запахом, залоскочуть ніздрі  океанським бризом, розсиплються міріадами гірчичних  піщинок. Лиш  пуп’янками  вуст  здійматиметься вище мандрівець, щоб пізнати  світ  кухні  жіночого тіла, яка  м’яким  пудингом  заволочить  розум, розтане  в душі  варенням  і  червоним вишневим джемом. Подорож  увінчає  доторк губ до найвищої  цілі – мускатні   півкулі  горіха  роздвояться  слоновими  рівними бивнями.



Гвоздика
В   давній печі випікала дрібні пасочки, вогонь полохливо лизькав  малі хлібці. Як чаклунка   чарівна, поволі  творила дива. Розімлілі пахощі  линули в  несмілу теплінь  весни.
І ви сиділи  зчудовано  під впалим деревом. Гарячим   вином  розтікалися, пили  ковтками через душу, що  пожадливим ситом  вбирала  непомітний  присмак гвоздичок, виварених  в  багровім  напої. З хлібом   змішаний   запах, за два дні до  Великодня, віддавались під поваленим  блискавкою деревом. Від гріха до гріха, дихати лагідно, від гріха до гріха, цілувати пожадливо, від  гріха до гріха, жити молодо.




Чилі
Перед коридою, перед грозою, при  заході дня, сидіти  розніжено в плетенім кріслі  при  чайнім столику. Вогненні відблиски  денної  зірки  застигли на  різьбленій щоці. А та оддалік  в  літній  альтанці  віддається  пристрасті. Кусниками  поглинає, роздроблює білосніжними зубками – така зваблива, молода дружина. Магічні пальчики, що пестять  ніжно  вибагливі  чоловічі пагони, гострим ножем і вилкою  безпристрасно орудують. Коли б   ще так   й тепер  йому, бо панна  юна, як  жагучий перець-чилі, прикрашує  незворотну тлінну старість, віддаватися  хижому смакові  м’яса.    


(1) Цера – шкіра (діалектне, полонізм);
(2) Цинамон – кориця;
(3) Пляцок - торт, проста  випічка  з фруктами (діал.);
(4) Моллуські о-ви – батьківщина  мускатного горіха.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Закохана :)

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Дара К., 27-04-2009

* * *

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 27-04-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.2077400684357 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …