Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15211, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.238.62.124')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

В залі очікування

© Роман, 23-04-2009
В залі очікування
Новенька, блискуча, металева гривня лежала на сірій підлозі в залі очікування залізничного вокзалу. По обидва боки від монети стояли сидіння, зайняті пасажирами, які чекали своїх потягів.
Пройшов час і всі пасажири помітили згадану вище гривню. До того ж, промені сонця розігнали сірі хмари, пробилися крізь заляпане дощами та пилом вікно і впали на металеву гривню, від чого її стало краще видно.
Пасажири засовалися на своїх місцях. Вони ще розмовляли між собою. Вони ще доїдали бутерброди з соєвою ковбасою, допивали солодкі шипучі напої, хімічний склад яких краще не знати. Але думками вони були там, де лежали загублені кимось гроші. Хоча й не великі, що можна купити за гривню? Але – гроші! Погляд кожного пасажира переходив з гривні на своїх сусідів. В їхніх головах крутилася одна думка: як би підібрати монету, щоб інші не подумали, не дай Боже, чогось поганого.
Хто ж зробить перший крок? Кому ж дістанеться такий жаданий подарунок долі?
Ось, нарешті! Чоловік, у чорному зимовому картузі, рішуче встав. Кілька пар очей вп`ялися в нього, ніби гіпнотизуючи. Чоловік зробив два кроки в потрібному напрямку і… і попрямував до схеми руху поїздів, що висіла на протилежній стіні. В думках всі полегшено зітхнули.
В гру, під назвою «візьми гривню», вступає учасник номер два! Жінка, у довгому чорному пальті з червоною підкладкою, щось нашіптує своїй дитині. Через велику кількість одягу не можливо розібрати, хлопчик це чи дівчинка. Дитина уважно слухає маму і дивиться туди, куди вона показує поглядом. Зробивши останні настанови, мама легенько відштовхує своє дитинча. Воно чимчикує невпевненим кроком, підходить до монети, тицяє в неї синім черевиком, наступає на неї і підбирає кольоровий папірець з цукерки. З виглядом людини, яка зробила велику справу, дитина повертається до мами, несучи у витягнутій руці свою знахідку.
Такий фінал викликав у пасажирів неголосний сміх. Мама малюка розгублено зітхнула і пригорнула дитину до себе.
Виграш переходить в інший тур! Хто ж стане його володарем? Хто ж?! Хто?!
Спершу ніхто не звернув уваги на звук човгаючи кроків. Люди повернули голови в напрямку звідки йшов звук, лише тоді коли  в залі очікування з`явився чоловік, ну скажімо так, не дуже тверезий. Увесь його зовнішній вигляд вказував на те, що з цього стану чоловік не виходив дуже довго. Ті пасажири, які сиділи ближче до входу, почули специфічний запах.
Чоловік обвів поглядом приміщення. Шумно втягнув носом повітря і опустив очі додолу. Він завмер. Комусь здалося ніби він заснув. Але ні. Не міняючи пози, чоловік поплескав по кишенях своєї брудної куртки, хитнув головою і підійшов до монети. Не впевненим рухом він засунув праву руку в кишеню, довго щось там шукав, зрештою чоловік витяг звідти щось затиснене в кулак. Знову втягнув носом повітря і розжав пальці. З його руки висипались дрібні монети, одна, дві, п`ять, десять копійок. Вони впали на те місце де лежала наша головна героїня – одна металева гривня.
  Чоловік нагнувся, ледве втримавшись на ногах, згріб у жменю гроші, разом з гривнею, і поплентався  по своїх справах.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Я би зробив вигляд шо зав*язую шнурок

© Захар ван дер Бюйтен, 24-04-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.6939389705658 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …