Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15205, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.16.90')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Політ над чорно- болем

© Лореляй, 23-04-2009
                                                                                  В Україні вірили, що лелеки приносять  щастя
                                                                                  тій хатині, на якій змостять гніздо.
                                                                                                                 Українське народознавство
З вирію повертались лелеки. Весна кликала їх додому, в Україну.Спокійно і радісно плив їх ключ у хвилях синього неба. А внизу раділа сонцю і розквітала земля. Тут з являться малі лелеченята, тут навчаться вони літати, і ця земля стане їм рідною. Молода пара лелек оглядала обійстя, де можна було б звити затишне гніздечко. Спокійно і гордо спускались вони на землю в пошуках оселі для своєї майбутньої родини. Молода лелька сіла на дах будинку. Стіни його були обшарпані вітрами та дощами. Запилені вікна сумно і порожньо дивилися, як спускався лелеч. Де ж люди? Чому довкола тиша і пустка?.. Лелеки не живуть на мертвих обійстях. Вони з цікавістю і острахом пройшлися порослим буйною травою подвір ям. Збитий з дощок паркан жалісливо скавулів від вітру. В будинку одиноко чекав свою родину стіл, а на стіні висіло фото,задротоване павутинням. Тільки старенька вишня на подвір ї сподівалася і цеї весни стати нареченою.
    Лелеки з острахом і цікавістю переглядалися і щось надривно клекотали. Вони перелітали з одного обійстя на інше у пошуках веселої гамірливої родини. Шукали хоча б одну хату , де жили б люди, а бусли, оселившись там , принесли б їм щастя. Але було щось зловіще серед буйної зелені і тиші. Чому цю землю покинули люди? Ні! Треба летіти геть з цього мертвого місця. Вони знялися в небо, і лише старенька вишня прощалася з ними помахом своїх ще не розквітлих віт...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4355940818787 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …