Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 15203, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.156.80')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза невизначений

Без назви (початок)

© Вікторія Коновалець, 23-04-2009
-В тебе не аналітичний склад розуму - тобі не вийде. – Сказала вона.
Я обернувся, вона все ще дивилася на мене.
-Це не твоє, ти створений для іншого, - продовжила вона.
- І для чого ж я по-твоєму створений?.. – Запитав я не без іронії.
- Я не повинна тобі цього казати, ти все знаєш сам, без мене.
- Звідки ж мені знати?? – Я знову глянув на неї, пильно вдивляючись їй прямо в очі, наче намагаючись знайти там відповідь. Та, насправді, я очікував загальновідомої і загальновживаної фрази, яку часто використовують в фільмах для утаємничення: «Прийде час, і ти сам все дізнаєшся. Всьому свій час». Але вона не відповіла.
- Дана справа потребує чітких підрахунків і планів. І в тебе немає найголовнішого – ти не знаєш, для чого це все.
- А як же відома фраза про те, що найголовніше – це бажання? – Знову запитав я, іронічно посміхнувшись.
- Вона вірна. Та у кожному правилі є виняток, при чому часто винятків є більше, аніж правил. Я вважаю, що в даному випадку спрацьовує саме виняток.
Вона як завжди була права, і навіть зараз я це знав. Проте бажання їй не повірити було набагато сильнішим. Це була мрія.

***
У кожної людини є мрія, - навіть у тієї, яка давно забула, що означає мріяти. Мрія закладена у підсвідомості. Насправді у мрії, як і у всього, що закладено в підсвідомості, є підґрунтя. Проблема в тому, що оте саме підґрунтя не очевидне. Хоча раніше ми, можливо, б і відповіли на це питання, але часто наша мрія настільки давня і в нас немає віри в те, що вона коли-небудь збудеться…
І як би це не було банально, в більшості випадків підґрунтям являються стереотипи – тупі, заїжджені і невідомо ким давно придумані стереотипи. Це як в часи СРСР відповідь на питання «Ким ти хочеш стати, коли виростеш?». Відповідь для всіх (для майже всіх) була очевидною та однаковою. (Звичайно, професія льотчика чи космонавта потрібна, та все ж… Мамі тверезий сантехнік потрібен був більше, коли трубу прорвало, аніж льотчик…)

***
Я зрозумів, що вона мала на увазі. Так, саме підсвідомість. Я й справді на підсвідомому рівні не був готовий написати книгу. В мене були ідеї, в мене було безліч ідей, але я не зовсім розумів, як правильно буде їх поєднати. І склад мого розумі був тут ні до чого. Неможливо створити вартісну річ, не розуміючи, для чого. Неможливо ставити ціль, не відповівши на фундаментальні питання.
***
Завжди, коли людина ставить перед собою ціль, фундаментальні питання є однаковими: навіщо тобі це потрібно? що це тобі дасть? Щоб чесно відповісти на поставлені питання, можна використати одну техніку, надзвичайно просту у використанні і розумінні. Ми часто її використовуємо підсвідомо, щоб відкинути непотрібні думки і переживання – це техніка швидкого письма. Коли ми швидко викладаємо на папір свої думки - те, що ми насправді відчуваємо (навіть не встигши як слід про це подумати), тоді ми відкриваємо свою підсвідомість. І потім, читаючи написане і вдумуючись, ми відкидаємо неправильні твердження від правильних, тим самим змінюючи та удосконалюючи свою підсвідомість.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Олег Derim, 23-04-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76023697853088 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …