Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51022
Рецензій: 95764

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 1509, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.217.220.114')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Рехверат- рецензія.

Код Давінчі . Короткий рехверат.

© koka cherkaskij, 02-06-2006
                                                                       Код Давінчі

Короткий рехверат.

Карочє, був собі один дєдушка, котрий працював  куратором у Луврі ( тіпа - куратор від нашої кантори) , і у котрого була внучка, котра колись побачила, як цей самий її дєдушка  років  з десять тому  занімався в підвалі мужеложством з однією  масонкою, в оточенні таких самих підлих підарасів у масках, як і вони самі. Це бідну внучку так  взбударажило, так потривожило, що вона , пєвунья нєнаглядная,  цвіточєк алінький, на вєтру биліночка  дотепер не отямилася , не знайшла собі єдінствєнного  і не вийшла заміж. А тут оце  карочє получається, що прийшов у Лувр якийсь підарас, звиняйте - альбінос, всі думали, що то він прийшов подивится на твори видатних  художників Відродження, тіпа там Ботічєллі і прочую фігню, аж оказалося , шо  ні фіга,  насправді він , урод, прийшов, звийняйте на слові, пришпандьорити насмерть  цього дєдушку. Це у нього вийшло незле, він випустив у дєда цілу абойму, після чого дєдушка совєршив акт вандалізма, тоєсть  спочатку він совєршив акт стріптіза  , що виглядить вопше кощунством  ( уявляєте  стріптіз в Луврі ?), після чого розлігся на підлозі у формі пятіконєчної комуністічєскої звізди , і вже тоді нарешті  скоропостіжно помер.

Но ето іщо не всьо ! Це ще не кінець романа ! Був іще один чувак, видатний , на фіг,  символіст,  котрий мав зустрітися цього дня сам-на-сам із дєдушкою, але не зустрівся по причині отсутствія такового, прийшов додому і заснув лютою смертю. Не встиг він ще як слід виспатися, а його вже  в дванадцять годин ночі викликають серед білого дня  в поліцію і кажуть : ага, йопересете, це ти замочив  дєдушку ? Він каже - ні , ні хєра, я його  не мочив, бо саме в цей час я дрочив.  Поліцаї питають : а хто-небудь бачив , як ти дрочив ? Він каже - природньо, монсіньйори, ніхто цього не бачив, бо я ж не якийсь там ізвращєнєц, щоб дрочити привселюдно. Карочє, оце вам іще одна сюжетна лінія роману.

І от шо оказується :  в світі існує мафія, котра хоче викрасти у іншої мафії чашу Грааля. На хрена їм та чаша - невідомо, оскільки , як ми бачимо, від цієї чаші все одно немає жодного толку, бо Росія до сих пір  експортує свій сраний газ в Західну Європу, хоч у них там десь і захована  ця сама чаша Грааля. Карочє, цей , на фіг, символіст  і дєдушкіна  внучка на протязі цілої книжки від когось , ненача два колобка, утікають:  і від дєдушки утікають, і від поліцейських, і від альбіноса, і від директора філіалу Цюріхського банку. А оказується, їм треба було тікати зовсім від іншого чувака ( я не буду казати від кого, бо може хтось все-таки захоче прочитати ету  фігню). І ще - всі думають, що цей символіст в компанії з внучкою знають, де ця злощастна чаша Грааля, і тому всі хочуть їх піймати і підступним чином , не приміняючи питок,  вивідати у них цю святу тайну.

Попутно проніцатєльний чітатєль дізнається, що на дверях наших туалетів все намальовано невірно. Чуваки , любі друзі, біда ! Виявляється, ми все життя ходимо пісяти у жіночі вбиральні ! А жінки, відповідно, ходять у чоловічі ! Розумієте, згідно з філософією автора "Кода давінчі" чоловічий символ - це трикутник однією вершиною вгору,  двома  донизу ( ▲, так званий "меч"), а жіночий ( ▼, "чаша") - навпаки, двома вершинами вгору, однією донизу. У нас же на туалетах все навпаки, пісуари поставили там, де на дверях висить символ ▼ . Кому вірити ?

Карочє, далі  ми дізнаємося, що Марія Магдалина була дружиною Ісуса Христа, і у них було потомство, котре дало , у свою чергу, своє потомство, і так далі і так далі, і один з героїв роману виявляється прямим нащадком   Ісуса Христа.  А клятий альбінос помирає. Помирає також  і ще один чувак, котрий вважав себе крутим - далі нікуди, а помер від елементарного арахісу. Чи він ніколи не куштував  "Київського торта" другого хлібзаводу ?

Що ж в рєзультатє ? А от шо. Всі остальні  гєрої залишилися жити. Нєкоторі даже воскресли. Чаша Грааля залишилася лежати там, де вона лежала на початку роману, внучка дізналася всю правду про дєдушку, що він не був підарасом, а даже наоборот - підарасом ( в хорошому смислі цього слова) був  Леонардо да Вінчі.  Символіст пойняв, що він ні фіга не розбирається в символах, чітатєлі розуміють, що ні фіга вони не розуміють  - на фіга було ламати копья, шукати чашу Грааля, якщо все осталося на своїх місцях.  Якщо  ж хто хотів довідатися, що ж зашифровано у портреті Джоконди, то могли навіть марно не сподіватися., там цього не написано. Точніше - зашифровано, але не Леонардом да Вінчі, а дєдушкою внучки, коли він  ісполняв передсмертний стриптиз.

Книжка , скажу я вам по правді, поначалу кажеться дуже захоплюючою. Аж не хочеться лягати спати - все читав би і читав би. Але закінчення просто нікаке. Розумієте ? Просто нікаке. Ото наче ви купили пляшку "Золотої осєні", запросили до себе в гості славну подругу,  добряче напоїли її , вклали біля себе  під одіяло, обласкали її по всім правилам кама-сутри, шо вона аж вся змокріла з голови і до п"ят, а коли вона вже готова на усьо даже без штампа в паспорті, ви раптом  відвертаєтеся до стінки і даєте хропака. Ото таке з нами , наївними читачами "Коду давінчі" , витворив Ден Браун, а шоб його !

Що характєрно - фільм , за свідченнями незалежних критиканів, получився точно таким же нікаким. Добре, шо я його ше не подивився.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© , 14-11-2010

Васяstyle

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Сергій Микун, 17-08-2007

*

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Галя, 17-08-2007

[ Без назви ]

© остап, 21-08-2006

рецензія на рецензію

© Іра, 10-07-2006

Маячня - що тут ще сказати

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ліліт, 01-07-2006

Аффтар ідіот)

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Eddzik, 25-06-2006

Фільм така ж фігня.

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Мігель Ольга Василівна, 18-06-2006

реца на рецу

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Макс Сторожук, 04-06-2006

Ніпадєцкі

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Сэмэн , 04-06-2006

афтар жжот

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Іггі Поп, 02-06-2006

Полеміст, блін. Вишенський ХХІ

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Остап Кушнір, 02-06-2006
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.46413588523865 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …