Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95732

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14338, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.187.121')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза епізод

Врятувати Україну: місія невиліковна (ЕПІЗОД)

© Zhdana, 05-03-2009
Руда кішка злодійкувато озирнулася, зібралася в клубочок, потоптала передніми лапами, повозила задом по асфальту й стрибнула. Кігті задніх лап вискнули по склу, кігті предніх вчепилися в раму, мить – і вона вже балансує у відчиненій кватирці, звісившись туди і сюди двома рівновеликими шматками. Причому передній кінець, обтяжений затиснутою в зубах ношею, явно переважає задній.
Гер Пауль відірвався від “Гаррі Поттера” і перевів затуманений погляд на вікно. В свої сорок з гаком він дуже недобачав – далися взнаки посилені заняття лінгвістикою у роки юності буремні. Втім, не помітити явне збільшення котячої голови він не міг. Він відклав книгу і підійшов до вікна. Кішка, пошкодувавши про необачний вчинок, різко здала назад, втратила рівновагу, і тут передній кінець остаточно переважив. З гугнявим нецензурним мявом вона шмякнулась на підвіконня, не розтискаючи зубів підскочила, як м’ячик, перевернулась в повітрі, і притьма чкурнула під шафу.
Заінтригований всерйоз, гер Пауль став на коліна, сперся на лікті і зазирнув під шафу. Кішка сиділа в темному кутку і робила вигляд, що її тут нема.
– Киць-киць, – непереконливо покликав він.
Кішка – ані руш.
– Киць-киць-киць, – ще улесливіше завів він.
Кішка – нуль уваги.
Гер Пауль піднявся, вийшов, і за хвилину повернувся з віником. Кішка зробила спробу запхатися під плінтус, але це не помогло: із третьої спроби він підчепив її і потягнув до себе. Кішка впиралася, звивалася і приглушено обурювалася його поведінкою. Підволікши її на витягнуту руку, він врешті розгледів вміст котячої пащі, після чого його ентузіазм із кішковиколупування зріс на порядок. Кішка теж потроїла зусилля, та чоловік врешті дотягнувся до котячого загривка і виволік тварину на світло. Так і є: з її рота зазивно й апетитно стриміло здоровенне куряче стегно, майже не пожоване і переважно чисте.
– Годувальнице ти наша, – із ніжністю сказав чоловік і вчепився в продукт.
Та кішка вирішила боротися до останнього. Із відчайдушністю смертника вона зробила в повітрі сальто і рвонула пазурями руку мародера.
– ... – сказав мародер і випустив загривок. Кішка повисла на стегні, як бультер’єр на сідниці домушника. Мародер тріпнув рукою, стегном і кішкою, але ці троє були з’єднані намертво. Він подивився на кішку. Кішка подивилась на нього. В зіницях обох відбивалася нещасна кінцівка.
Він струснув ще раз, і ще раз, а тоді натхненно заметеляв конструкцією в різні боки, як жертва паводка рятівному гелікоптеру. Кішка вила і молотила в повітрі лапами, намагаючись дістати кривдника, та сили були нерівні.
Через годину, коли Надін відкрила двері, суп вже кипів.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Олена Сверчевська, 06-03-2009

Загадали загадку...

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Галина Михайловська, 05-03-2009

Забагато дій

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оля Биндас, 05-03-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85533404350281 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …