Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95755

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14190, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.109.211')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Ogoloshennya

Mистецький проект-синтез "Екле-2".

© Володимир Вакуленко-К., 24-02-2009
Мистецтво синтезуватимуть

в Ужгороді під час мистецького проекту "Екле-2"


27 лютого в Ужгороді розпочнеться мистецький проект-синтез "Екле-2".

"Екле-2" - творення нового сучасного мистецького акту, який би базувався на синтезі трьох арт-напрямків: поезії, малярства, музики. Ще одним важливим завданням заходу є популяризація молодих митців України та виховання здорового естетичного смаку до новітніх віянь світового арт-процесу.

Цьогоріч до синтез-проекту "Екле-2" буде залучено 20 молодих митців: музичний гурт "Асфікс", поети: А.Любка, В.Кузан, В.Коврей, Л.Белей, художники: А.Варга, А.Хір, Д.Ковач, Н.Тарнай (Закарпаття), художники: Т.Шепеть (Львів), С.Столярук (Луцьк), Я.Футимський (смт.Понінка Хмельницька обл.), поети: О.Сливинський (Львів), Г.Семенчук (Хмельницький), П.Коробчук, І.Шувалова (Київ).

Вперше мистецький захід під назвою "Екле", тобто еклектика, задуманий Неформальним літературним об’єднанням «Ротонда», був реалізований в Ужгороді минулого року.

Цільовою аудиторією заходу є молодь, студенство, творча інтелігенція, а також усі, кому не байдуже сучасне мистецтво, в різних його проявах. Перед дійством бажаючі зможуть оглянути виставку художників задіяних в проекті.

Отож, поглянути, що саме вдасться "синтезувати" молодим українським митцям цього разу ви зможете 27 лютого в Падіюні. Початок заходу о 19.00, вхід з 18:30. Будуть розповсюджуватися флаєри, які гарантуватимуть знижки при вході.



Проекти здійснені неформальним літературним об’єднанням «Ротонда»



Найрезонансніші літвилазки: «культовий постмодерн )зимові медитації(» 2006р. – мистецька атракція проходила в рамках Ужгородського книжкового ярмарку «Книжковий Миколай»; ЕротАртФести «Березневі коти» 2006-07-08рр.; арт-перформенс «начхати на аванґард )осінні медитації(» 2007р.; «апоЛІТрада» 2008р..

Найтаємничіші літвилазки: «цвинтарні декламації )геловінські витребеньки(» 2006-07-08рр. «літературний голодомор» 2007р. та ін.

Найвидатніше досягнення – арт-проект «Карпатська саламандра» – літчитання «РОТОНДИ» в багатьох райцентрах Закарпаття (пошук талановитої молоді) та вихід у світ однойменної проекту антології текстів і картин творчої молоді краю, презентація якої відбулася в рамках того ж таки «Миколаю», на фестивалі – «Битві поетів», що тривав два дні, поєднуючи в собі: творчі зустрічі в Ужгородському національному університеті, презентації на «Миколаї» та Перший відкритий поетичний чемпіонат Закарпаття слем-турнір – власне «Битва поетів», де брали участь, окрім місцевих поетів гості з інших міст України.

Організація численних творчих вечорів відомих письменників України (Ю.Андрухович, В.Неборак, О.Ірванець (Бу-Ба-Бу); Ю.Іздрик, Т.Прохасько та ін.) з ужгородськими глядачами.

Вдалося також провести сакральні читання «Бо» в новій ротонді міста (ім. Блаженого Т.Ромжі) під акустсупровід з ефектом органу та співпрацею з хоровими колективами (камерним «Кантус» та тріо ужгородської греко-католицької семінарії). Це була перша акція ротондівців під благословенням єпископа-адміністратора Мукачівської греко-католицької єпархії Мілана Шашика.

Минулого року реалізували унікальний синтез-проект «Екле», де було задіяно понад тридцять митців різного спрямування (поети, художники, музиканти, фотохудожники), що творили гармонічно-єдиний мистецький продукт 2008р..



«Ротонда» (горянська братія)



Голова НЛО "Ротонда"

Vіk Коврей


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71131110191345 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …