Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 14001, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.85.85.246')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Комедія, пародія

Полювання на дитинство або смертельні реліквії клоуна

© Віталій, 14-02-2009
… Макс    «отямився»    від   спогадів     і  нарешті   вимовив     слово …
- ?!  Иии … Хочеш   булочку ?! – спитав    Макс .
- ?!  Ні !  Де   твої   друзі    і  сестра ? – оперативно  спитала     Аліна .
- Ховаються     в   їдальні    між    котлами .
- Зараз   вийдемо     з  кімнати , зви   їх    до   себе .
- ?! Тобі   можна   довіряти ?!
- Так – я   живу   в   шоу-бізнесі . – запевнила   Аліна .
- Гм ! Це  гарантія ! - задоволений   поясненням    сказав  Макс  і   вони   вийшли  з   кімнати , потім   Макс   ледь  не  шепочучи  гукає  . - Толік ! Олена ! Віка ! Варфоломій ! Іван-Павло  Другий!  
- ?! Хто   такий  Варфоломій ?! І  до   чого  тут  Іван-Павло  Другий ?! – здивувалася   Аліна . -  Він   давно   помер !
- Тихіше !  Варфоломій   - це   мій   уявний   друг ! А   до   духу   Івана-Павла    я   звертаюся    коли    шукаю    поради   і   коли   мені    страшно . – пояснив    Макс .
З’явилися     Толік    з   дипломатом , Олена    і    Віка .
- Аліна    Гросу ?! – здивувалася    Олена .
- Аліна   Гросу ?! – здивувався    Толік .
- Хлопчик-рокенрол !!! – зраділа    Віка .
Всі   обернулися    туди    куди   дивиться     Віка . Біля     кухонного    столу    стоїть    Хлопчик-рокенрол  , ріже    салат , і    наспівує   пісню …
- … Я   Хлопчик-рокенрол !  Я   граю    у   футбол ! … - наспівує     Хлопчик-рокенрол .
- Паскудство ! Він    зовсім   не   вміє    готувати ! – скаржиться   Олена .
- Він   зайвий    свідок !  Треба    позбутися    його ! – сказав    Макс .
Здалеку    діти    побачили    Мафійко    і    Кіднепінга .    
- Нам  нема   коли ! Треба  забиратися   звідси . Йдемо  до  чорного  виходу   їдальні . –   оперативно  сказала     Аліна .
- Це   туди   кудою    крадуть   продукти    з   їдальні ?! – спитала    Віка .
- Так , не    затримуйтесь ! – сказала    Аліна .
Діти   вибігли   на   двір . На   дверях   чорного    ходу     напис .
«Продукти    красти   тут»
Діти   побігли    на   автомобільну    стоянку    школи . Всюди   повно    машин : школярів , вчителів , прибиральників , шкільних   агентів     які     шукають    таланти .
- Біжимо    до   моєї   машини . – сказала    Аліна .
Діти   прибігли    до    авто    Аліни    Гросу . Це    світло-червоно-рожевий   «Хамер» …
- Ой    зараза ! – досадно   сказала    Аліна     побачивши     свою    машину .
На  колесі  стоїть  ДАІшницький  блокіратор  колеса . Біля  «Хамера»  стоїть  дорожній  знак .
«Зіркам    шоу-бізнесу    стоянка    заборонена - крім    вихідних»
- Сьогодні   ж   не   вихідний ! Чим   ти   думала ?! – докоряє    Віка .
- Я   думала ! – пояснила     Аліна .    
- Що   робити ?! – розвів   руками    Макс .
- Дивіться !  Це    джип    Мафійко    і   Кіднепінга ! – сказала    Віка .
Недалеко , на   стоянці , стоїть    джип .
- Але    він   закритий ! – сказав     Макс    попробувавши    відкрити     передні   двері .
- Відійди ! – сказала     Аліна , дістала    з-за   пазухи    кусок    арматури    і    розбила , на   дріб’язок    вікно    дверей .
- Звідки   в  тебе    арматура ?! – спитав    Макс .
- Доводиться  захищатися   від  фанів , папарацці  і  приватних  репетиторів! – сказала   Аліна .
Діти    залізли   в  машину , Аліна    Гросу – за  кермом …
- Ну   і   як   ти   її    заведеш ?! – спитав     Толік .
- Не  знаю !  Я  ще   ніколи    не   викрадала     авто ! – сказала    Аліна .
Поруч  стоїть  автомобіль . До  нього  підійшов  Термінатор . Кулаком  він   розбив   вікно    дверцят , відкрив  їх , сів  у  машину , перекрутив  проводки  під  кермом … І   машина   завелася .
- ?!  Посунься . – оперативно  сказав    Толік  .
Толік   переліз    на    сидіння   водія , виламав     панельну   коробку     під   кермом … З   їдальні    вибігли    Мафійко    і   Кіднепінг , і   побігли    на   стоянку …
- Давай    швидше ! – кричить   Олена .
Толік   роз’єднав  одні   проводки , з’єднав  їх   з  іншими , заплів  проводки  в  плетінку , повісив  на  неї  брелок , на  брелок  повісив  новорічну  гірлянду , звязку  ключів , новорічні  іграшки …
- Чого    ти   копаєшся ?!  Ворушися !!! … - кричить    Віка .
Мафійко    і    Кіднепінг    побачили     дітей    і   вже   біжать   до   них .
- Я    намагаюся     зробити   все    акуратно   і   гарно ! … Все ! – сказав    Толік .
Машина    завелася    і   зрушила    з   місця . Толік    за   кермом …
- Діти ! Ніколи   не   намагайтеся    повторити   те   що   я   зробив ! Це    злочин , і   він    зазвичай    карається  позбавленням    волі . Хіба    що    у  вас    є    блат   і  зв’язки   у    владі   чи   МВС  ! – сказав    Толік    в    кінокамеру .
Аліна   вставила   в    магнітолу    CD … З    динаміка    «полився»    гучний   реп …  
- Де   ти  так    навчився    заводити    авто ?! – спитала    Аліна .
- В   «Термінаторі – Перша    Частина» . - сказав    Толік  і  повторюючи  наголосив . - Перша !  
Мафійко    і   Кіднепінг    вже   майже   наблизилися    до   дітей …
- Зараза ! Вони  слухають    реп    в  моїй   машині ! – кричить    Кіднепінг .
Толік     натиснув    на   газ , Кіднепінг   стрибнув   і    рукою  зачепився     за   бампер    джипа . Авто    потягнуло    його    по   асфальту , потім    вниз   по   сходах , по   каналізаційній   решітці , по    гарбузах    на   городі , по   гострих    штирях    які   виглядають   із   землі …
- Ай ! Яяяй ! … - кричить   від  болю   Кіднепінг .
Джип   виїхав   на     проїжджу    частину , різко   завернувши … Кіднепінг    не   витримав    і    відчепився , покотившись   по   асфальту    під     авто     припарковане    на    обочині ...
- Ухухув ! Свободу   дітям ! Так   тобі   й  треба ! – крикнула    Аліна    виглядаючи   у  вікно    і   махаючи   кулаком .
До   машини , під   якою   лежить    Кіднепінг    під’їхала   пільгова   «Таврія» . З    неї   виліз      дід – ветеран    війни   з   релігійними     брошурами …
- ?! Ей ! З  вами  все  гаразд ?! Ви  знаєте  що  боже  Царство  вже  близько ?! – спитав  Дід .
Мафійко    підбігла    до    лежачого     і  ледь   дихаючого    Кіднепінга …
- Хууф ! Живий ?! – спитала     Мафійко .
- Здається   так ! – ледь   підводячись  і   ворушачи   губами    вимовив   Кіднепінг . - Козли !  Я   вам    ще   покажу ! Ви    ще   будете   відповідати    мені    за    машину ! – крикнув    Кіднепінг , навздогін    втікаючому     авто , і   помахав    кулаком .
- Ви  замислювалися   над  тим   хто  такий  Єгова  і   де   він  ховається ?! – спитав  Дід .
- ?! Дєдуля ! Ми     реквізуємо    вашу   тачку ! – сказав    Кіднепінг .
- ?! Я  ветеран   війни ! Це  моя  машина ! … ??! … Ии … Візьміть  ці   цікаві  журнали ! Прочитайте! А  я  через  тиждень  зайду  до  вас і  спитаю  що  ви  прочитали! – спокійно  сказав дід.
- ?! А , так   давайте ! … ?! … Ее !  Ніі ! Ти   шо  дєдуля ! Хочеш   нас   «обмахати» ?! –   запідозриливо  спитав   Кіднепінг .
- ?!  Хмм ! Ви   хочете   вивчати   Біблію  ?! – спитав   дід .
- Ану    давай    ключі   від   «бумера» , бо    розстріляю    як  ворога    народу !! … - крикнула    Мафійко    погрожуючи  пістолетом .
- ?! Це   не  «Бумєр» ! Це   моя   пільгова    «Таврія» ! – пояснив   дід .
- Нема   коли  думати ! Пока   дєдуля ! – сказав    Кіднепінг .
Викрадачі    сіли   в  машину     залишивши   діда     стояти    посеред   дороги …    
- Иий , гик … Як  перемикаються  передачі   на   коробці ?! – спитав  Кіднепінг   вовтузячись    з   коробкою    передач .
- Я   сам     не   знаю ! Вона    ще   з    заводу    стояла   на   першій    передачі ! Я    так    і   їжджу    на    ній    вже   10   років ! – пояснив    Ветеран .
Кіднепінг   повозився  з   коробкою  передач  і   врешті  «Таврія»  помаленьку   поїхала ...
Дід     стоїть    і   співчутливо   дивиться     услід    машині …
- ?! Ой-йой ! Ви   забули   журнали !!!  Журналиии !!! – кричить   дід   услід   машині .
З   динаміків    «Таврії»    звучить    пісня   «Чорний     Бумер»    Сіроги … З     чорного    ходу    їдальні , спокійно  , не   напружуючись   вийшов    Агент     СБД .
- ?!  Де   тут     всі   поділися ?! – претензійно  спитав     Агент .
В   школі   продзвонив    дзвоник   на    перерву . Всі    діти   вибігли   з    класу . Тільки   вчителька    сидить    за  столом …
- ?! Ее !  Де   мої    сигарети , кава , наркотики , покришка , домкрат , горілка ?! … А   де   мій    Металургійний    Комбінат ??!!! … - закричала    Вчителька .
В   клас   зайшла   п’яна    Лінсі   Лохан   і   поставила    на  стіл    пляшку     горілки …
- Як    ви   й   сказали – я   надсьорбнула ! – ледь   вимовляючи   язиком   сказала   Лінсі  і   хитаючись    вийшла    з  кабінету .
- ??! – нічого    не    зрозуміла   вчителька .    

5
Діти     їдуть    на   джипі    по   дорозі , на   Північ . З   динаміків   звучить    пісня   з  фільму   «Бумер» . Кіднепінг   поїхав   за   ними . Але   на    першій    передачі   далеко    не   заїдеш – тому   втратили    дітей    з   поля   зору . Але   і  далі   їде    на   Північ . Діти    їдуть    через    Полісся    до   білоруського    кордону …
- Навіщо   нам   пертися    в   Білорусь ?! – претензійно  спитала    Віка .
- Кажуть  це  найвільніша   країна  в  Світі ! … ?! … Чи  наоборот – не найвільніша ! … ?! … Щось   таке ! – сказав  Толік . - Там   ростуть   багаті   безкраї   ліси , поля , картопля , картопля-фрі , вже  готові  чіпси , торф , болота , Мозирське  розгалуження  нафтопроводу   «Дружба»  ! … ??! … Та   ще   безліч     інших    народних   багатств   які    народу    люб’язно    і   безкоштовно    подарував    Бацько    Лукашенко ! – пояснює    Толік .
- ???!!! – здивувалися    діти .
- ??! Ти   нічого  не   переплутав ?!  Я   чула   там   шалений   тиск   на   свободу   слова ! – сказала    Віка .
- ?!  Який   тиск ?! А    навіть    якщо   і   тиск – це   ж   добре – водонапірні    башти   працюють   під   тиском    без   проблем ! – сказав    Толік .
- ??! – знову    здивувалися    діти .
- ?! Я  чув  таке … Иии … На  уроці    фізики … ??! … Чи   хімії ?! … ?! … Малювання ?! … Ну    не   пам’ятаю ! Але   це   не   головне ! Головне  - тиск ! – сказав     Толік .
- Ну   давай ! Вези   нас   в   країну   готових    чіпсів ! – сказав    Макс .
Починає    вечоріти …
- Я   хочу    їсти ! – сказала   Віка .
- Я   також   хочу    їсти ! – сказала    Олена .
- І   я ! – сказав   Макс .
- Я   також ! – сказала    Аліна .
- Батьки    вже   напевне   почали     хвилюватися    за   нас ! – сказала    маленька    Віка .
Батьки   дітей    дійсно   почали    хвилюватися    за   дітей …
Дев’ята   година   вечора . Сім’я    Буряченків . В    кімнаті , перед     телевізором , сидять   батьки    Буряченків …
- Ти   будеш   дивитися   «Сімпсони» ?! – спитала    мама   Буряченко    в  батька .
- О  боже ! Це  ж  повтор ! Вони  вже  «йдуть»  по  третьому  колу ! Клятий  «М1» ! Рейтинги    їм   важливіші  за  психологічне  навантаження   від  повторів  і  розбещення   дітей ! – сердиться    батько   Буряченко .
Сім’я    Толіка …
- Кохана ! Накидай  мені  ще  тарілочку  свого  чудодійного  супчику ! – сказав  батько Толіка .
- Так    любчику ! – сказала    мама    Толіка .
Сім’я     Олени … ЇЇ    батьки    сидять   в    тренажерному   залі . Батько    піднімає    штангу ,    вагою   100   кг , лежачи …
- Кохана !  Ще    по   10   кілограм     на   кожну   сторону ! – сказав    Батько   Олени .
- Зараз ! – сказала    мама   Олени    і    кинулася    вішати     ще   по  одному   бліну .
Сім’я     Аліни    Гросу … Батько    і   мама     одягаються    на    одну   з    численних    презентацій    в   світі    шоу-бізнесу …
- Коханий ! А  Аліна   їде   на  презентацію  нового  Альбому  Ірини  Білик ?! – спитала  мама    Аліни .
-  ?!  Що ?!  То   це    Презентація     Білик  ?!  Отакої !!  Геть   заплутався !  Я    думав   ми  їдемо   на    Презентацію   нового    альбому  Вови  Зі  Львова !! Навіть   одягнув    свій    найкращий   реп-костюм ! – сказав    батько    Аліни   стоячи   перед   дзеркалом   в   реперському   прикиді .
Сім’я   Кучми … ??! ... А   до  чого    тут    Кучма ?! … Жінка    Кучми    сидить    на   дивані , одна . По   кімнаті , туди   сюди , літає   муха   і   ніяк    не    заспокоїться . До    мами     підходить    Олена    Франчук – дочка     Кучми …
- Мамо ! Вгадай ! Чому   цей  олівець   зламався , а  цей   не  зламався ?! – спитала  Олена    Франчук   тримаючи  в  руках   два  олівця (один  цілий , а   другий  поломаний   на   половину) .
- ?! Не    знаю ! – сказала    мама    Кучма .
- Ну   подумай ! – спитала    дочка .
- Ну    не   знаю ! – сказала    мама .
- Ну    хоч   трошки     подумай ! – наполягає    дочка .
- Ооо , ну   не   знаю !  Ну   чому ?! – спитала    мама .
- Хха ! Тому    що   цей   з    резинкою ! – наголошує    дочка .

А   між   іншим    у   вечері    на    центральних   телеканалах    зазвичай    ідуть   новини … Телеканал   «1+1» , ТСН , в   студії   Алла   Мазур …
- Відразу  дві   надзвичайних   пригоди  сталися   в  двох  школах  країни  в  Перший  день   начального  року  … - сказала   Мазур  і  замовкла  чекаючи  поки  на  екранах  з’явиться    відео-репортаж .
Відео   не  з’являється . Але  Алла  Мазур  думає  що  відео  вже  йде . Вона   кинула  в  рот   жуйку , почала  надувати  з  неї   бульбашки , закинула  ноги   на  стіл , підсунула  ближче  до   себе  торт  і  почала   його  наминати … Потім    на  столі   подзвонив   телефон . Алла   підняла    слухавку , послухала     що   їй   сказали   по  телефону , здивувалася , озирнулася   довкола …
- ??!  Я   казала    що    це    дві    події    у   двох    різних    школах ?! – спитала    Алла .
На  екранах     телевізорів     нарешті    з’явився     відео-матеріал …
- Школярі  місцевої  школи , міста  Конопельки , отруїлися  неякісною  бегемотиною  в  шкільній  їдальні ! Оскільки   в  країні  перебої   з  вітчизняним  м’ясом – все  свіже  м'ясо    напередодні   з’їли  Депутати, члени  уряду  та  їхні  сім’ї - Верховна  Рада  дозволила  імпортувати   м'ясо  екзотичних   тварин  Африки  та  інших  частин  Світу : бегемотина , зебрятина , слонятина , крокодилятина , алігаторинятина , анакондинятина , пандинятина , вирізки  з  нормального  м’яса    Європейського  Союзу , іншопланенятина , та  м'ясо  зі  Змія  Горинича . Поставками  м’яса  в  країну   займається  фірма  «Смугастий  Рейс». Фірма  «Смугастий  Рейс»! Свіже  м'ясо  до  вашого  столу  під  час  будь-якої   економічної  кризи !» - повідомила  диктор ТСН . – Друга  надзвичайна   пригода . З  місцевої   столичної   школи  зникли  дев’ять  школярів . Максим  Буряченко  зі  своєю   сестрою  Вікторією , Олена   Рієлтор , Толік  Крючок , Ольга  Мафійко , Михайло  Кіднепінг ,  Леонід  Кучма – який  відбуває  в  школі  покарання   за   наслідки   десятилітнього  правління . Покарання - у  вигляді   довічного  навчання  в  одній  із  середніх   шкіл – визначив  славнозвісний    Печерський  Районний  Суд  Столиці . Зникли  також   відома   учениця   Аліна  Гросу, авто  якої  працівники  ДАІ  зафіксували  блокіратором  колеса…
На  телеекрані  показують  Джип  Аліни  Гросу  який   стоїть  на  шкільній  стоянці  з  блокіратором  колеса.
- … Що  викликало  масове  обурення  населення  і  скандальні  заголовки  на  шпальтах  центральних  ЗМІ. – договорив  диктор  відео-репортажу.
На  екрані  показують  масові  вуличні  демонстрації  обуреного  населення  на  Майдані  незалежності. Потім  в  кадрі  показують  першу  сторінку  газети:
«Нахабні  працівники  ДАІ  залишили  бідну  дівчинку  без  засобів  пересування»
І  фотографія  Аліни  Гросу  в дитинстві  на  велосипеді.
- … Та  агент   СБД  який  виконує  в  школі  секретну  місію  під  прикриттям  у  вигляді  учня  середньої  школи. – продовжує  диктор.
На  телеекрані  показують  фотографію  одного  з  телепузиків, потім  - чоловіка  з  мішком  на  голові, та  телепузика  з  мішком  на  голові.  
- Одна  з  вчительок  учнів   заявляє   що   учні   виманили  у  неї   два   дипломати   з   грошима. – далі  повідомляє  диктор.
На     екрані   показують     вчительку   в   затемнених   окулярах   яка   кричить    в   об’єктив   телекамери …
- Вони    вкрали   мою   мрію ! Він    повинен    був   прихватизувати    мені    Металургійний    Комбінат . Я   з   дитинства   мріяла   про   метал ! … - кричить    вчителька .
- А    відому    голлівудську     зірку-алкоголічку   Лінсі   Лохан  забрала    швидка    через    отруєння    і   передозування    алкоголем . – повідомила     диктор .
На   екрані , на   ношах , несуть    Лінсі   Лохан . Дівчина   лежить    на   спині - одна    її   рука    спадає    на   одну   сторону  , інша     з    пляшкою     горілки    на   іншу - і   стогне   від  болю …
- … Я   хочу   додому ! Хочу   додому ! … Хочу    блювати ! … Відпустіть    Віллі ! Я    погане    дівчисько ! … - нерозбірливо    вимовляє    дівчина .
- Правоохоронні    органи    вже   оголосили    дітей    у   загальнонаціональний   розшук    і   в    загальнонаціональний     концерт  «Діти - майбутнє   Країни ! … Голосуйте    за   нашу    Партію» .  МВС    вже    активізувало    свій     елітний    спецвідділ     відморожених    мисливців-покидьків   на  дітей – від   слова    «Мороз» - для     пошуку    дітей … - сказала    диктор .
На   екрані    показують    людей , з  мисливськими  карабінами  в  руках , одягнених    у   захисну    військову    камуфляжну  форму  з  написами   на  спинах …
«Спецпідрозділ   МВС . Мисливці   на   дітей»  
- Ми  готові  до  пошуку ! Живими  вони  від  нас  не  втечуть ! У  нас  надійна  зброя – з  цієї    рушниці  підстрелили Євгена  Кушнарьова! – сказав  один  із мисливців  перезаряджаючи карабін .
- ??!  Влада     підозрює    у   зникненні    дітей    злих   гоблінів     які   готують   державний    переворот     в   Країні . – сказала    диктор   відеорепортажу .
- Безпрецедентна    подія   біля   тієї    ж   школи ! В     Пенсіонера   Великої    вітчизняної    війни    викрали   авто ! З   місця   повідомляє    Костянтин   Грубич . – сказала    Алла  Мазур .
- Цю  подію , за  соціологічними   опитуваннями  150  %   населення    країни  дослідницько-опитувальним  «Центром  імені  Розумкова, Тупого  і  ще  Тупішого», 165  %  опитуваних  вважають  ще  більш  трагічнішою , екологічно-небезпечнішою  і  цікавішою  ніж  аварія  фосфорних   цистерн   з  фосфором   і  малиновим   варенням  на   залізниці  у  Львівській  Області    в  липні  цього   року . Люди  масово  почали  кидати  домівки , роботу , безтурботне  життя , домашніх  тварин , домашніх   азіатів , сміття , недоїдене  морозиво  та  інші  ціні  речі , і  тікають  куди  бачать  очі , контактні  лінзи , штучне  декоративне   вставне  око , очні  мигдалики  після   операції  на  оці  та  лазерній  хірургії  «Оптімедкед» . Ветеран  Другої  Світової  війни  їхав  на   своїй  щасливій  пільговій  «Таврії» , аж  раптом  його  спинили  злодії  і  вкрали   машину … - трагічно   пояснює    Грубич .
- … Я  нічого  не  бачив . Вони   здалися  мені  привітними , лагідними  і  повними  ідіотами ! Боже  Царство  вже  близько ! Пам’ятайте  по  це  і  не  забувайте  читати  «Вартову  башту»  і   «Пробудись» . Сподіваюся   тих  нелюдів  зловить   поліція  , або  мені  виплатять  пенсію !  Щасливої  дороги ! Не  забувайте , під  час   їзди , пристебувати  ремені  безпеки  і  надягати  на   голову  протиударні  ковпаки! Завтра  я  збираюся  на  відпочинок  до Великих  Каламутних  Озер! Бажаючі   приєднуйтесь ! … - оголосив  дід , а  далі  почав  панікувати . - … Е ! Хто  бачив  мою   машину ?! Де  я  її  поставив ?! Скажіть  хоч  щось ! … За  родіну ! За  Сталіна ! … - говорить  дід    і  озирається  по  сторонам  в  пошуках  свого  авто . – Е ! Ви  забули  журнали ! Журналиии ! –  кричить   дід .
Але   Костянтин   Грубич    вже   втік , не   витримавши    тиску    альтернативної   релігії .                

Вчителька , яка  дала  Толіку  і  Кучмі  по  дипломату  повних  грошей – щоб  вони  купили  їй  наркотики  і  прихватизували  Металургійний  Комбінат - також  зібралася  на  полювання  на  дітей  і  Кучму , щоб  повернути  ті  гроші … Гроші - «відмиті»  від  екзаменаційних  хабарів , нелегальних  «добровільних»  «благодійних»  внесків , здавання   на  ремонт   класу , школи , перепродажу  шкільної   крейди  на  «чорному»  ринку , та  інших   збочень  сучасної  пострадянської  освіти – зберігалися  у  вчительки  як  у  шкільної   касирки . Весь  педагогічний    персонал  школи , в  кінці  навчального   року , здає  «зароблені»  гроші   касирці . Минулого   навчального  року  назбиралося  на  два   дипломати . По  своїй  наївності  і  дурості   вчителька   віддала  всі  гроші  учням . Після  розмови  «на  килимку»  у  Директорки  Школи , вчителька    повинна   була   повернути   гроші …
- … Як  хочеш ! Де  хочеш ! Чим  хочеш ! Але  верни  гроші  на  «родіну» ! Не  вернеш – ти   труп , без  пєньсії , без  стажу, без  служби  зайнятості ! … - суворо  сказала   Директорка  вчительці.                
В   кабінеті   класу   є   вчительське   підсобне   приміщення - коптерка – на   дверях   якого    висить     табличка .
«Радіоактивно . Постороннім    вхід    заборонено»
Вчителька    відкрила    двері   і  зайшла   туди …
- Так , що   тут   у   нас !! … - сказала   вчителька .
В    коптерці , на   стелажах , за     суворим    порядковим    списком   лежать :
1) Автомати   АК-54         2) Кулемети   Калашникова          3) Кулемет    «Максім»
4) Ручні    протитанкові     гранатомети – РПГ                        5 ) Базукі    
6) Арбалети , Луки , самостріли , рогачки    7) Списи     часів    Київської    Русі , щити , мечі
8) Катапульти    часів    Римської     Імперії , кінниці              
9) Гранати , «лимонки» , «апельсинки» , «ківі» , «банани» , «ананаси» , «яблука» , «буряки»
10) Кастети , заточена   арматура , заточки    з   ложок    та   виделок          11) Кольчуга
12) Атомна    бомба      13) Та   безліч     іншого    потрібного    в   господарстві    знаряддя
Вчителька   взяла  потрібну  зброю , написала   заяву  на  відпустку  за  свій   рахунок , сіла    в  свою  «Тайоту» , вистежила  Мисливців  МВС , і  поперла  на  Північ  за  дітьми  і  грошима .
                                                                                        
- То  де  ж  ваша  Білорусія ?! Ми  вже   майже   десять  годин  їдемо , а  кругом  одні  сосни ! Сосни ! Сосни ! Інші  дерева ! Інші  дерева ! Косуля  перебігає  дорогу ! Я  хочу  спати ! В мене    зліплюються   очі ! Я  засинаю ! Падаю  носом  в  кермо ! … - ледь  ворушачи  язиком  вимовляє    Толік .
- Обережно !  Косуля   на   дорозі ! – застережно   крикнула    Аліна .
- Гаа !!! Що  таке ?! – швидко     прокинувся   і   спитав    Толік . – Що  сталося ?!
- Ти   ж  сам    везеш   нас    в    Білорусь ! – невдоволено  нагадав   Макс .
- Ти   ж    знаєш   дорогу ?! – спитала    Олена .
- Ти    що ?!  Заблукав ??! – спитала    Віка .
- Тут  по  дорозі  є   хоч  один  салон  краси ?! В мене  зіпсувався  макіяж ! – скиглить  Аліна .
- Хха ! Звичайно  я  знаю  дорогу ! … ?! … Як  два  пальці … Иии … Тобто – як  свої   п’ять    пальців! Пошукайте - може  тут  в  бардачку  є  якась  карта  автодоріг. Ось  дорога - асфальтована! Ось  зустрічна  машина  блимає  нам  фарами – десь попереду  стоїть  патруль  ДАІ ! Ось  дерево ! Ще  одне  дерево ! Ще  з  тисячу  дерев ! ДАІшник  з  палкою! Зупиняє  нас! Ооув ! – сказав Толік .
Толік   зупинився    на   вимогу    ДАІшника . На    борту   патрульної    машини    напис .
«На    сторожі     закону     і   правопорядку . Цілодобово    безперестанку  беремо    хабарі»
ДАІшник    повільно , не   поспішаючи   підходить   до   джипа …
- О  боже ! Нас  завезуть  назад  додому! І  ті  двоє  нас  уб’ють! – почала  психувати  Олена .  
- Спокійно ! Документи  у  нас  в  порядку ! Ти  взяв  водійські  права ?! – спитав  Макс  в  Толіка .
- Так , без   проблем ! Ми    туристи , їдемо   на   пікнік  , полювати   на   рідкісних    тварин    і   левів ! – повідомив   легенду   Макс .
ДАІшник    підійшов   до    машини , Толік    опустив    вікно .
- Права    водія , техпаспорт  , документи   на   машину , хабар ! – сказав    ДАІшник .
Толік   дав   своє   посвідчення , найшов    в   бардачку    техпаспорт , документи    на  машину . ДАІшник    уважно    оглянув    документи , декілька   разів    прискіпливо    погортав    сторінки …
- Аа … Нуу … - намагається    натякнути    ДАІшник .
- А , пане  поліцейський ! Ми  ще  маленькі  діти ! У  нас  немає  того  що  ви   шукаєте ! – сказала   маленька   Віка .
- ?!  Ии . – здивувався    ДАІшник   і  замислився  запанікувавши . - Звідки  вони  знають  що  я  шукаю?! Чого  вони      хочуть?! А  чого  хочу  я?! Хто  вони?! А  хто  я?! Де  мої  окуляри ?! Гиии !!! Я  хочу  додому !!! … - скиглить  в  умі     ДАІшник . - … ??! Щось   тут    не  те ?! … Живіт !! – вигукнув  в  умі  ДАІшник  і  схопився  за   живіт . – Живіт  болить! Що  я  сьогодні  їв?! О  боже ! … Ні ! Тут  щось  друге  не  те ! Щось , тут , не  те . Щось  із  машиною ?! Хха ! Це  ж  «Ланд-крузер»  з  заокругленими  фарами !!! А    я    вже    перелякався  ! … - заспокійливо   розмірковує    ДАІшник .
- У   вас  заокруглені    фари ! – радісно   сказав    ДАІшник .
Продовження  далі.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Кактусь, 17-02-2009

Не до того

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Оля Биндас, 17-02-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.71340894699097 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …