Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13944, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.21.248.47')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Містика

Кресало страху

© Наталка Ліщинська, 11-02-2009
Брів дорогою, нікого не залишив позаду, нікого поруч, нікого попереду. Знав, що просто втомлений, це ще не виснаження, коли мозок наказує йти, а нога лиш трохи посувається вперед, підгинається, геть неслухняна, і... падаєш вперше. Ще якийсь час намагаєшся встати і човгати на двох, та недовго. Врешті-решт у порожній голові з’являється геніальна думка й висвітлює просту істину. Краще повзти, не витрачаючи сили на піднімання обважнілого тіла. Куди він преться? Та куди-небудь...
Не визнавав, але добре усвідомлював, що він заздрить отим людям. Так, їм, дурним, жадібним, потворним істотам! Він! Заздрить! Звичайним смертним доступна розкіш сну, та він спати не вміє. Вони живуть лиш мить, а в нього – вічність у минулому. Та, що гірше, і в майбутньому теж...
Тисяча років. Скажеш, та оті слова тривають всього кілька миттєвостей. Але хай би хто спробував рік за роком жити. Порахувати тільки: один, два, три, чотири, п’ять, шість, сім, вісім, дев’ять, десять, одинадцять, дванадцять, тринадцять, чотирнадцять, п’ятнадцять, шістнадцять, сімнадцять, вісімнадцять, дев’ятнадцять, двадцять, двадцять один, двадцять два... Ну як? На довго вистачить? А то ж лише лічба, жити доведеться незмірно довше. Вічність, не тисячу років...
Світлосяйний... Він колись відмовився від тягару, одним порухом скинув геть кляту вагу любові. І його теж спихнули, мов зайвий вантаж. У самісіньке серце пекла, на цю мерзенну землю. Він забув уже, коли востаннє його плоть поривалась на вигляд красуні. Лише перші сто тридцять вісім разів він бавився в оту гру. Скільки це тривало? Двісті сімдесят три роки. Ніжні білявки, чорнокосі вродливиці, руді з лілейною шкірою... Жодна з них не кричала від задоволення, коли він прохромлював безжальною сталлю своєї плоті їхні тіла. Він викрешував з них виття жаху, стогін болю, вереск ненависті й люті...
Двісті сімдесят три роки він пречудово обходився без любові, брав усе, що було доступним у даному йому на власність королівсті. Та настав той день... Він глянув на чергову жінку. Такі народжуються раз на століття, вона була неймовірно гарна. Зараз і тут. Але він виразно побачив її майбутнє: м’ясо, напіврозкладене, зогнивше, в якому вирує черва... І надалі це повторювалось раз у раз. Більше його плоть не озвалася.
Потім йому відмовив смак. Він безліч разів скуштував різні страви, екзотичні фрукти, пив п'янкі трунки - геть усе спробував...
Музика, вино, жінки, азарт... Згодом уже нічого не цікавило.
Він збожеволів. Бог дав йому волю. Його цілковито звільнив Бог...
Віддавна він став причиною нещасть всіх довкола й збурює хвилі нестримного жаху повсюди. І для себе самого став кресалом страху... Навіки...
                                                              
                                                                  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ... ..., 12-04-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Світлана Кедик, 12-02-2009

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 12-02-2009

Плата чи розплата

На цю рецензію користувачі залишили 9 відгуків
© Дара К., 11-02-2009

Недовчив

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Василь Тибель, 11-02-2009

На лезі...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Любов Долик, 11-02-2009

Диявол?

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© , 11-02-2009

Родзинка

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Оля Биндас, 11-02-2009
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.99148607254028 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …