Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13620, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.189.180.76')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза повість-казка

Донизу Рікою (частина VІ)

© Олександра, 20-01-2009
                                                                                VI

   Пам’ятаю, що ми довго рухались. Все нижче й нижче. Я бачила, що за мною пірнуло іще багато-багато крапельок, але це й в порівняння не йшло із тим, скільки нас було взагалі.
   Ми довго рухались. Довго-предовго. А я ніяк не могла прийти до тями й зрозуміти, що ж трапилось. І по мірі нашого спуску все глибше, у саму серцевину землі, я нарешті почала пригадувати. Сили поверталися, і я вже могла спокійно мислити.
   Мені не вистачило сил, щоб закінчити втечу. Рокінвейзер врятував усіх. Але також не витримав до кінця. Він та засновники вирвалися, але за ними й досі пливли охоронці. «Наші» загородили вихід, жертвуючи собою заради нашого порятунку. Чистий показував шлях, Рокінвейзер та Дикунка допомагали мені рухатися далі. «Наші» не витримали навали. Вони також попливли до виходу у підземні струмки.
   Чистий залишився, сказав, що потурбується про решту. Я бачила, як іще багато крапельок пірнули вслід за мною. Багато врятувалося. Багатьом не вдалося. Чистий залишився в озері.
   Що з ним? Що із рештою?
   Я відчувала величезний тягар провини. Не через те, що не змогла до кінця виконати план. Ні. Навряд чи б хтось зміг. Надто високими були цілі.
   Проте я втягнула в усе це «наших», втягнула засновників і Чистого. Одна я була в усьому винна.
   Я пішла в кар'єр задля того, щоб збагнути. Так, я збагнула.  Відродила свої сили, але ж якою ціною!
   Що тепер з Чистим? Що із рештою?
   Я хотіла зв'язатися із ним і побалакати, але була іще надто слабкою. Або він був заслабким і не сприймав моїх повідомлень.
   Намагалась поговорити з Рокінвейзером, який пірнув трохи раніше за мене. Але також нічого не виходило. Залишалося лише чекати.

   А тим часом ми просувалися все нижче й нижче. Дуже повільно й дуже важко. Проте увесь цей час я відчувала, що очищуюсь.
   Я помітила, що в моєму тільці знову заграла іскорка. Невже я знову я?
   Знову намагалася зв’язатися з Чистим. Знову не виходило. Залишалось чекати...

   А тим часом ми просувалися все нижче й нижче. Дуже повільно і дуже важко, проте я знову почала пригадувати. Нарешті я зрозуміла, чому тоді, двісті років тому, стався переворот.
   Людські поселення. Людські поселення разом із прилеглими фабриками та заводами. Точно. Пам'ятаю, коли я випала дощиком на одне із них, було дуже погано. З глибини міста до мене наближалося Зло.
   Саме тоді я й познайомилась з Едвардом. Так, саме тоді. Він очистив мене. Не знаю, як саме, але він зцілив мене.
   А якщо у інших крапельок не було того, хто міг би вилікувати їх? Їх же безліч, сила-силенна!
   Усе почалося з океанів.
   Викиди нафти, масове забруднення. Крапельки стали хворими й слабкими, не здатними діяти. Вони настільки заслабли, що могли робити тільки те, що слідувати вниз течією, і набувати форми чогось. Отак вони й стали хворою безликою масою. Хвороба перекинулась у моря, річки...
   Що врятувало нас? Наше озеро знаходиться в такій собі ізоляції. Оточене горами й лісами, у важкодоступному місці. Не дивно, що Інститут був розташований саме тут.
   Але ліси почали вирубувати, поряд нас збудували завод. Крапельки також похворіли.  
Можливо, і «нашим» не вдалось би врятуватись, але ж більшість із нас тоді вислали. І як, питається?
   Ну, звичайно, підземними струмками! Найшвидший шлях.
   О, ці підземні струмки! Вони чи не єдині залишились здоровими! Чому? Тепер я починала розуміти.
   ...Ми все просувалися нижче і нижче. Повільно й важко. Чому? Ми проходили очищення. Один із видів зцілення. Ми проходили через тисячі вузьких щілин, прогалинок, капілярчиків, і набували своєї первозданної форми. Процес очищення завжди важкий. Важкий і довгий, але я уже відчувала його результати. Я вже пригадувала.
   І вже розуміла свої помилки.
   Так, я утекла.
   Так, я врятувала засновників.
   Але ж що я зробила? Хіба я не вчинила підступно? Хіба я не уподібнилась Бульбакові та іншим, які безжально маніпулюють безликою масою?
   Але ж ними не маніпулювати треба, а лікувати. Якби я своєчасно не була зцілена, хіба не стала б такою, як вони? Їм потрібна допомога, а я їх використала.
   Це не було методом зчитування, це було чистою підступністю. игровой автомат Book of ra
   Адже що таке зчитування? Зчитування – це під’єднання до джерела Всесвітніх знань, Всесвітньої Мудрості. І я вміла це робити. І пішла у кар’єр заради того, щоб згадати. Згадала. Знайшла потрібну мені інформацію. Пізнала мудрість віків. А що робила потім?
   Брехала, маніпулювала й використовувала. Хіба це не такий же злочин, як байдужість?
   Тепер я в повній мірі розуміла свій злочин. Свою провину перед крапельками всього світу. І саме тепер я пообіцяла собі, що зможу все виправити. Не сама, звичайно. Потрібно пояснити все Чистому, Рокінвейзеру, засновникам. Вони зрозуміють. Вони ж і самі маніпулювали.
   Потрібно вмовити підземні струмки. Разом ми впораємось – нас багато.
   Але спочатку... Спочатку треба поговорити з Едвардом.
   Так, я знайду його. Знайду і поговорю.
   Там, у кар'єрі, я збагнула, хто він.
   Він допоміг мені, а тепер я допоможу йому.
   Рокінвейзер обіцяв... Разом нам вдастся...

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83202409744263 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …