Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51045
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13245, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.222.125.171')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Гумор-Ч

Аромати Нірвани

© Федір, 20-12-2008

Федір Вітрило

                          


              “ Аромати  Нірвани.”                                                                                                  




- Це  вже  неможливо  витримувати, в  мене  почалися  істеричні  напади. Ми  не  займалися  сексом  вже  більше  трьох  місяців. Це  тобі  що, іграшки?!
- Я  розумію,  л-люба, але  все  минеться. Це  просто  такий  період, багато  роботи, постійні  стреси, та  коли  я  перейду  на  інше  місце, закінчаться  й  наші  маленькі  труднощі”.
- Маленькі  труднощі!? Та  ти  що,  знущаєшся!? Ти  вже  дістав  мне  своїм  словоблудством. Я  чую  одне  й  те  ж  вже  три  місяці, розумієш, три  довбаних, довжелезних  місяці. Мені  здається, я  марную  свою  молодість  біля тебе, і  взагалі  життя. Якщо  ти  зараз  же  не  поясниш, що  з  тобою  насправді  діється, Богом  клянуся, я  піду  від  тебе.
- О, кохана, серденько, сонечко, благаю, не  роби  цього, я  все  поясню, присягаюся.
- І  що  це  в  дідька  за  ритуал  в  тебе  такий  виник, тільки-но  до  ліжка  йти, то  ти, шурх ,- і  вже  замкнувся  в  кабінеті. В  тебе  що  там, баба  гумова, чи,  може,  ти  скажеш, сестра  Карлсона  до  тебе крізь  вікно  прилітає?. І  що  це  взагалі  таке, що  дружина  не  може  зайти  до  чоловіка  в  кабінет?
- Люба, рибочко,  заспокойся, все  владнається. Я  все  поясню, благаю,  не  заводься!
- До  речі, учора  почула  з  під  дверей  кабінету  страшний  сморід. Там  що  в  тебе, хтось  іздох, чи  то,  може,  трупи  коханок, яких  ти  забув  у  шафі? Матір  Божа, дай  мені  сил  витримати  це! Чого  ти  в  біса  знову  мовчиш,  мов  школяр? Якщо  зараз  же  не  відчиниш  кабінет, мамою  клянуся, я  вшиваюся  звідси! Ти  мене  чуєш?
  Отак  дружина  Марія  намагається  вирішити  сімейну  проблему, що,  на  її  думку,  криється  у  дивних  і  таємничих  змінах  поведінки  чоловіка  Роберта, що  зовсім  відбився  від  рук.  
- Так. Чую,  люба.
І  Роберт  повільно, тремтячою  рукою, поліз  до  кишені  піджака, де  лежав  ключ  від  кабінету. Повний  полум`я  погляд  Марії  просто  знищував  його  на  місці. Через  страх  викриття він  ледь  стримував  тремтіння  і  уривчасто  дихав.
- О, Мама  мія, що  ж з тобою  робиться, ти  хочеш, щоб  я  пішла  від  тебе?
Нарешті  він  витяг  сріблястого, довгенького  ключа  на  золотому  ланцюжку і  невпевнено  протягнув  його  дружині. Сам  же чомусь  кинувся  у  протилежний  бік  і  зник  у  ванній  кімнаті.
Маша  швидко  підійшла  до  дверей  і  вставила  ключа. Двічі  кляцнув  замок, і  її  рука  штовхнула  двері.
  З  кабінету  пахнуло  могильним  смородом, бідолашній  жінці  аж  в  очах  запекло. Ще  трохи,  і  вона  б  утратила  свідомість  від  побаченого. Це  перевершило  усі  найжахливіші  її здогади.
  А  цим  часом, у  ванній  кімнаті, Роберт  судомно  порпався  у  кошику  для  брудної  білизни.
  Маша  перебувала  у  шоковому  стані  хвилин  із  п`ять, розглядаючи  яскраво-смердючі  декорації, що  прикрашали  майже  кожну  річ  у  кабінеті. Вона  кохала  Роберта  і  бажала  йому  лише  добра, незважаючи  навіть  на  це  неймовірно  страшне  видовище, тому  твердо  вирішила:
“Його  треба  рятувати  і  ретельно  лікувати. Я  не  залишу  Робі  у  цій  жахливій  біді.”

06.06.2013.
                                                   м.Дніпропетровськ, Приватна  клініка  з      лік-
                                               кування  різного  роду  залежностей.
  На  новеньких, біленьких  дверях  висіла  лискуча, металева  табличка:
                                         Доктор  Фекалевич, професор  психології, гол. Спеці-
                                        аліст  з  кодування.

- Спокійно  Роберте, не  треба  так  нервуватися. Нам  тут  допоможуть, довірся  мені.
- Може, все- таки,  не  треба, я  обіцяю  ніколи  більше  не . . .
Маша  різким  поглядом  обірвала  блазнюваті  вихляння  чоловіка.
-Не  пручайся, це  в  тобі  говорить  твоя  залежність. Я  не  залишу  тебе  напризволяще.
  Молода  медсестра  провела  подружжя  до  приймальні  доктора  Фекалевича. Вона  всадовила  Роберта  й  Марію  у  крісла  поряд  з  маніпуляційною, а  сама  пішла  доповісти  докторові  про  відвідувачів.
  За  хвилину  сестричка  повернулася  з  повідомленням,  що  доктор  Фекалевич  чекає  на  них.
  -Ходімо,  коханий, доктор  Фекалевич  допоможе, він  один  з  кращих  у  цій  галузі.
  Вони  постукали, і  професор  власноруч  відчинив  гостинно  двері. Зі  щирою  посмішкою  промовив: “Будь-ласка,  прошу  вас,  панове  Шкарповські, сідайте  будь-ласка. Отже, що  вас  турбує,  любі  мої? Ви  ніби  не  схожі  ні  на  алкоголіків, ні  на  наркоманів, та  й  на  психопатів  теж.”
  -Розумієте,  докторе, мій  Роберт  дуже  хворий, він  страшенно  залежний  від . . .
  Марія  не  витримала  напруження  і  заплакала.
- Дорогенька, не  треба, все  буде  якнайкраще, запевняю  вас!
  Роберт  тим  часом  нервово  обгризав  свої  руді  вуса  і  ламав  пальці.
  -То  що  ж  це  за  залежність  така, що  терзає  вашого  чоловіка? Як  ви  вперше  з  цим  зіткнулися?
  -О  професоре, це  було  найбільше  страхіття  у  моєму  житті. Мій  чоловік  почав  уникати  мене  і  втаємничуватися. Ми  не  мали  сексу  аж  чотири  місяці, і  це  мене  дуже  занепокоїло, тоді  я  силою  вдерлася  до  його  кабінету. Те, що  я  там  побачила, ледь  не  знищило  мене  психічно: “Стояв  жахливий  сморід, усюди  були  розвішані  брудні  шкарпетки  різних  кольорів. Їх  було  безліч. Купи  на  робочому  столі, підлозі, підвіконні, звисали  з  книжкових  шаф  і  крісла. Навіть  два  рідкісних  кактуси, що  я  подарувала  йому  у  кабінет, були  прикрашені  цими  мерзенними  смердюхами. Рослинки, бідненькі, аж  пожовкли  від  задухи  тої, що  він  нею  упивався. Пане  професоре, Роберт  шкарпеткофіл, він  нюхає  брудні  шкарпетки. Він  не  може  зупинити  це, і  вже  просто  не  контролює  себе. Він вже  навіть  носить  їх  у  кишенях  на  роботу, бо  не  може  без  цього  жити. Колеги  шарахаються  від  нього, бо  гадають, що  він  не  миється. Та  якби  ж  так, та  біда  набагато  більша,  докторе, мій  любий  чоловік  гине  на  очах.
  Марія  знову  заплакала, закривши  очі  руками, вона  була  страшенно  напружена.
  - М-м-м, ну-у-у, е-е-е, я  ще  не  зустрічав  у  своїй  практиці  нічого  подібного, це  надзвичайно  особливий  випадок,  мої  дорогенькі, та  це  не  настільки  жахливо, як  інші  види  залежностей. Кодуванню  усе  під  силу. Якщо  ви  звичайно  погодитеся, ми  з  колегами  хотіли  б  дослідити  цей  випадок  особливо  ретельно, а  поки  що ми   елементарно  закодуємось. Якщо  це  вас  влаштовує. Гарантія  п`ять  років. То  як, ви  згодні?
  -Докторе, ви  собі  навіть  не  уявляєте, який  я  буду  вам  вдячний, якщо  ви  мене  врятуєте  від  цього  жахіття.”
- Роберте, але  я  маю  точно  знати, як  ви  “присіли”  на  шкарпетки? Як  довго  це  триває?
- Років  зо  два  тому то  все  невинно  почалося  з  такої  собі  дрібниці, як  нюхання  шкарпеток  перед  сном. Ну, щоб  знати,  чи  не  смердять  ще. Поступово, день  у  день, я  вже  робив  це  механічно, і  найстрашніше  те, що  це  вже  почало  мене  захоплювати. Я  просто  не  можу  заснути,  не  вдихнувши  цього  “кайфу”.  Це  перетворилося  на  ритуал. Я  дедалі  частіше  став  цього  потребувати. Ховався  від  дружини, віддаючись  цій  таємній  пристрасті, і  усюди, де  б  я  не  знаходився, я  ношу  із  собою  кілька  витриманих  пар. Це  як  вино - чим  довше  вони  знаходяться  у  сприятливих  умовах, тим  міцніший і   витонченіший  аромат  мають. Особливо  ціную  вовняні, бо  надзвичайно  повно  зберігають  аромоксамит.”
- Роберте, зупиніться,  мені  здається,  це  вас  чимдуж  захоплює. Ми  вас  позбавимо  цієї  напасті, будьте  певні. Продовжуйте.
- Далі  я  вже  не  міг  втримуватися і спеціально  їхав  міським  транспортом, хоч  у  мене  є  автомобіль, для  того, щоб  випустивши  щось  з  рук, нагнутися, ніби  підібрати  своє, але  насправді  жадібно  нюхав  запах  свіжозрошених  потом чиїхось  шкарпеток. А  вдома я  дійсно  зачинявся  у  кабінеті, щоб  прийняти  дозу. Я  розумію, що  опускаюсь  і  втрачаю  контроль, шлюб  розладнується. Я  не  бажаю  знищити  все  те,  що  так  довго  будував, і  кохаю  свою  дружину.
  Маша, зі  сльозами  на  очах, дивилася  благаючими  очима  то  на  Роберта, то  на  лікаря.
  Фекалевич, насупивши  кудлаті  брови, зосереджено  слухав  Роберта.
- Ну  що  ж, дорогий  Роберте, мушу  сказати, що  більш ніж  на  90%  впевнений  в  успіхові  вашого  кодування.
- А  ви  дійсно  впевнені, що  це  спрацює? -  схвильовано  запитав  Роберт, непомітно  мнучи  у  кишені прихоплену  із  собою пару.
- О, так,  звичайно, ми  почнемо  прямо  зараз. Прошу  Роберте, пройдіть  зі  мною.
  Вони  підвелися  і  попрямували  до  маленьких  дверей  у  глибині  приймальні. Маша  було  підхопилася  за  ними, але  Фекалевич  зупинив  її, пояснивши, що  дана  процедура  цілком  конфіденційна і  глядачів  не  передбачає. Він  усміхнувся, тому  Марія  майже  спокійно  зітхнула, присівши  назад  у  крісло. А  тим  часом, професор  Фекалевич  і  його  пацієнт  зникли  за  маленькими  дверима.
                  
                Місяць  по  тому.
  Подружжя  Шкарповських  ніби  вдруге  народилося. Вони  чудово  проводили  свій  вільний  час,  і  Марія  аж  сяяла  від  щастя, вже  навіть  про  дітей  забалакувати  почали. Марія  була  нескінченно  вдячна  професору  Фекалевичу. А  останній  навіть  отримав  премію  за  визначні  досягнення  у  галузі  кодування  наркозалежних. Маша  не  вірила, що  чоловік  знову  такий, як  у  перші  роки  шлюбу. То  було  надзвичайно.

  Роберт  замислено  сидів  у  ліжку, чекаючи, поки  задоволена  дружина  порине  у  сон.
- Я  буду  дуже  обережний, вона  нічого  не  помітить  цього  разу, ніхто  не  помітить. Я  буду  дуже  обережний.

  Марія  тихо  засопла. Заснула. Роберт  повільно  піднявся  і  вийшов  зі  спальні. Велика руда  кішка  сиділа  на  кріслі у  вітальні  і  задоволено  муркотала.
- Привіт!  Киць-киць, що  ти  там, залишила  мені  щось  свіженьке?
  Кицька  м`явкнула  у  відповідь,  і  хазяїн  вже  аж  трусився  від  ломки. Вскочив  у  туалет і  кинувся  до  ящика  з  піском, в  який  ходила  кицька. Спочатку  він  нахилився  над  ним і  почав  глибоко  вдихати, закочуючи  очі  від  захвату, судомно  стогнучи. Потім  почав  розгрібати  пісок, вимазуючи  руки  у  свіжих, котячих  екскрементах. Підносив  їх  до  обличчя  і  вдихав, вдихав, аж  поки  не  взяв  свою  дозу  і  повалився  на  кахляну  підлогу. Затрусився  в  екстазі  і  відійшов  до * Нірвани*.










































Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Перший млинець...

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Микола Цибенко, 20-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7679009437561 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …