Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51002
Рецензій: 95741

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13153, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.15.71.15')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Світовий рекорд

© Максим "Січеславець" Беспалов, 15-12-2008
- Гуртуймося, дітки, гуртуймося! – Кричала вчителька. – Не відстаємо один від одного! Проходимо сюди!
Школярі приїхали на екскурсію.
Вчителька зачекала, поки усі її вихованці закотяться на оглядовий майданчик, перерахувала їх три рази та промовила до екскурсовода:
- Починайте!
- Шановні діти! Ви бачите одне з чудес нашого світу, так звану «Літаючу гору». Така гора є однією із величезної, незчисленної кількості гір, що ви могли бачити в будь-якій частинці нашого світу. Та й з цього місця ви можете побачити щонайменш тисячу схожих об’єктів рельєфу нашої планети. Ось подивіться туди, туди та туди. Але ця гора, як ви бачите, незвичайна. Вона – літаюча.
Діти заворожено дивилися вгору, на величезний безформний об’єм, що застиг над їхніми головами.
- Взагалі, в усьому світі налічується кілька сотень таки гір. Але в наших краях вона єдина. По всьому світу вчені з різних галузей науки вже сотні наносекунд вивчають цей природний феномен. Усі закони існуючої фізики доводять те, що це явище просто не може існувати. Гора не може просто так висіти у повітрі. І, що найцікавіше, історія спостережень за горою каже нам, що гора не просто так висить у повітрі, а потрохи рухається в отой от бік. Повільно-повільно. Нанометри у наносекунду. Багато теорій науковці запропонували для пояснення цього загадкового явища, але жодна із них не підтвердилась. Наприклад, вчені із університету Хркмуну, що розташований неподалік звідси, довгий час вважали, ніби поясненням літаючої гори може бути надприродний магнетизм, що властивий нашій місцині. Проте поки що практичні досліди спростовують цю гіпотези. Жодний об’єкт будь-якого розміру, що вони намагалися закинути у повітря неподалік від нашої гори, не виявив й найменшої аномальної гравітаційної поведінки. Тепер вчені вважають, що для подальших досвідів необхідно зробити повно розмірну копію гори та запустити її в гору. Але сучасний стан наукової думки не дозволяє це зробити. Тому вірне чи невірне їхнє припущення, покаже лише віддалене майбутнє. Ми же можемо лише захоплюватися небаченим краєвидом, що розгортається звідси, фотографуватися на його фоні на покупати сувеніри із зображенням нашої «Літаючої Гори».
Школярі радісно галасуючи покотилися до сувенірної лавки. Лише Ууумпкро продовжував захоплено дивитися на гору. На велику, безформну, незворушну гору, що закривала собою півнеба. Це був найкращій день в його житті!
- Ходімо! – Сказала вчителька та легенько підштовхнула Ууумпкро. Той покотився за рештою своїх однокласників. Так зручно бути кулею!

Боб Бімон розігнався, відштовхнувся, стрибнув, завис у повітрі, і тут же приземлився. Все відбулося так швидко!
І що це? Такого не може бути! Вісім-дев’яносто! Вісім-дев’яносто! Ві-сім! Де-в’я-но-сто!!! Новий світовий рекорд!
Це був найкращій день в його житті!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Потрібна третя частина

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Олег Derim, 15-12-2008

???????

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Залєвський Петро, 15-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73635101318359 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …