Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50999
Рецензій: 95738

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 13116, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.0.240')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза кінорецензія

День, коли Земля зупинилась

© Костенко Олександр, 13-12-2008
Сьогодні подивився «День, коли Земля зупиниться» рімейк на оригінальний фільм 1951 року. Коротко про сюжет – на нашу планету прилітає представник інопланетної цивілізації з вимогою до Людства припинити знищувати планету Земля. В разі ж непокори, всі люди будуть знищені в короткий строк.
  Останнім часом Голлівуд просто таки розродився фільмами про кінець Світу, апокаліпсис, армагедон. Досить лише згадати «Явище» Шьямалана, «Післязавтра» Емеріха, той таки «Армагедон» Бея, «Війна світів» Спілберга і ще, ще,ще. А ще в наступному році  у прокат виходить «Знамення» з Ніколасом Кейджом та «2012» з Джоном Кьюсаком. І це лише початок.
    І головне щорозу Людству  загрожують  різні лиха – астероїди, злі інопланетяни, рослини, які виділяю смертельні токсини, парникові ефекти, зміни течій. Здається все. Якщо щось забув, не сваріть.
  Жанр наукової фантастики потроху вироджується, давно немає справді цікавих історій та харезматичних героїв, які б змогли заманити глядача у кінозали. Закінчилась епопея «Зоряних війн», досхочу назнімали про подорожі у космічному просторі, про жахливих монстрів з далеких планет, про війни інопланетних цивілізацій, про зоряних героїв. Набридло
Врешті писаки, режисери та кінокомпанії згадали про можливий сценарій кінця світу. І людям сподобалось. Скажу відверто: людям завжди подобається коли їх хочуть знищити, коли знаходиться якась групка вчених, солдатів, студентів, бурильщиків, викладачів літератури та інших звичайних представників людства, які беруть і зупиняютьи всі лиха.
У фільмі Скота Деріксона « День, коли Земля зупинилась» немає рятівника. Є лише Хелен Бенсон – астробіолог, її пасинок Джейкоб Бенсон(якого справді хочеться, якщо не задушити у ві сні то принаймні, відправити на ракеті у відкритий космос) та Клаату – той  самий інопланетянин з обличчям Кіану Рівза, який прилетів на сфері незрозумілого походження. Прилетів, доречі, не сам, а з величезним роботом. Який вмикається під дією  людської жорстокості. І поводить себе вельми агресивно.
  Фільм починається жваво та з часом ритм падає. Той, кого цікавлять спецфекти, скажу відразу – буде розчарований. По-перше їх мало, по- друге – нічого нового і революційного. Немає масштабності.Відсутня емоційність. Нажаль однієї Дженіффер Коннелі(Хелен Бенсон) замало для фільму, який хоче притендувати на  своє високе місце у жанрі фантастики.
   Одним словом з «День, коли Земля зупиниться» вийшов посередній фантастичний фільм з претензією на культовість.
   Наостанок скажу: якщо хочете дивитись кіно – дивіться. Тільки потім не кажіть, що я не казав:)
      

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

День, коли Земля зупинилась

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© valeralubitkino, 22-12-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олег Derim, 14-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79562497138977 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …