Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2686
Творів: 51041
Рецензій: 95785

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12912, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.190.152.38')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Доля помилилася

© Світлана Сябрук, 02-12-2008
                                                                       Доля помилилася.

   „ ... Я ніколи не міг збагнути, що таке смерть і як почувають себе приречені. Тепер я сповна отримав відповідь на усі мої запитання. Я знаю... Смерть... Вона переповнює усього тебе, охоплює твою сутність. Думки, бажання, мрії, почуття... все це належить уже не мені, а їй! Вона – моя повелителька, моя Цариця, що володіє найціннішим моїм скарбом – життям. Лиш у цьому бридкому шпиталі я відчув її подих, я побачив її неосяжну владу над усім живим. Під ліжком – вона, за вікном – вона, вона – просочується крізь кожну щілину цих мокрих темних стін. Вона дивиться з очей хворих, говорить устами приречених, сміється пусткою... Навіть коли я сплю – бачу уві сні її, повну влади і холодної байдужості.
   Як важко чекати секунди, коли вона візьме свій „меч” і викличе мене на двобій. Я боюся... Не знаю, чого боюся більше – смерті чи свого тваринного страху перед незнаним. Ні! Так далі вже не можна! Я втомився чекати. Втомився жити кожним днем, кожною хвилиною. З перших днів свого життя я тільки те й роблю, що чекаю, чекаю, чекаю!.. Господи! Доки ?!.
   Як я боюся смерті! Боюся так, що навряд чи хтось повірить мені, поки я не займу місця, зазначеного для мене там, у світі вічного мороку. Я так звик до думки, що мене не стане. Я зрісся з цією думкою, вона і я – єдине ціле. Але мені це здавалося, я обманював сам себе... Тепер, коли смерть зовсім поруч, я розумію, що помилявся. Я ще не готовий до неї, я не звик до неї, я боюся її... боюся кожної хвилини, що так чи інакше наближає мене до неї.
   Будь ласка, не треба мене ненавидіти. Я ніколи не хотів ні бачити її, ні впускати у своє життя... Смерті присвячені усі сторінки моїх нотаток. Кожен раз, коли я пишу про неї , вона з’являється у вікні  і проникає в кімнату, проходить зовсім поруч повз мене. Я чую її парфуми... Вона пахне болем, слізьми, приреченістю. Ні, вона не пахне, від неї тхне пустотою і байдужістю оточуючих. Ось вона ... підходить до мене, заглядає через плече у мої записи, поклавши кістляві руки на мої, і я відчуваю, що навіть те, що на папері – лишає вона, а не я... Що можу вчинити? Як боротися, коли фатальність неминуча ?..”

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Сильно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Залєвський Петро, 02-12-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80670118331909 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …