Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51027
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12770, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.145.183.137')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Уривки

номер сто два

© Роман RemiK Котик, 26-11-2008
Вона дивиться телевізор. А я дивлюсь на неї.
Вона дивиться своє шоу, але зараз там реклама, але зрештою, то нічого. Бо є надія, що ось-ось реклама скінчиться і продовжиться її улюблене шоу. А там фінал. І це ж важливо. А поки ми дивимося про шкідливість карієсу і вона щось говорить.
- А Машка казала, що блузку купила. За шістсот.
І вона продовжує. Щось там про Машку і про блузку. Щось там про шість сотень. І щось там вона питає. Але я вилажу з цієї розмови. Я дивлюся на пакетики чарівного чаю на екрані. Вони говорять мені: „Поспи. Завтра скажеш ”. І я думаю, що вони мають рацію. Ці пакетики, зібрані у високогір’ях, щоб ми тут мали можливість, яку там можливість – честь, їх придбати. І я думаю, що трохи посплю. Але вона будить мене. Своїм ліктем, будить мене і я просинаюся. А там вже фінал. І це ж так важливо.
Вона знову щось каже. Але я не слухаю. Мила, я вже давно тебе не слухаю. Не знаю чому, але твої голосові зв’язки вводять мене в стан медитативної заглибленості. І мені байдуже, Господи, як мені байдуже.
А диван каже – поспи. Фіналісти кажуть - поспи. І навіть ті пакетики кажуть - поспи.
А як же вона? Коли мені сказати? Завтра? Післязавтра? На вокзалі? По телефону? Есемескою? Емемескою? Факсом? Стасом? Листом?
- Так, - відповідають мені фіналісти. - Так! В тебе є дофіна варіантів їй сказати завтра. Чи післязавтра. А зараз поспи.
І я засинаю в її обіймах. Я дивлюся на неї і заплющую очі. Вона дивиться мій телевізор і щось говорить. І вже десь падаючи в сон про неземні плантації фіналістів по боротьбі з карієсом, я чую набридливу музику. Мобілка.
- Алло.
- Привіт.
- Це хто?
- Не впізнаєш?
Я дивлюся на екран телефону, а там якісь цифри, цифри, цифри і жодного напису. Ні тобі „Віра офіс”, ні „Надія Солотвино”. Цифри зливаються і це дратує.
- Ні, не впізнаю.
Точно? Подумай, - приємний жіночий голос сміється.
- Точно! Хто?! Вибачте! Сонний!!! Не впізнаю!
- Навіщо так кричати?
І я починаю розповідати про свою ненависть до таких от дзвінків зі словами „Привіт” і „Не впізнаєш”. А ще про те, що я сонний, і що завтра на роботу, і що нормальні люди…
- Ти ж звільнився, - парирує голос, - сьогодні звільнився. А післязавтра їдеш. І тобі буде боляче. Але зараз поспи.
І навіть той голос каже поспи. Я повертаюся до свого сну, але там вже карієс в пакетиках грає у фіналі, щоб завтра сказати мені, що вже пора вставати.
І я встаю. Вже ранок. Вона знову ночувала у себе.
Мобілка ж десь далеко. Десь дуже далеко, і мені цікаво, чи та розмова була насправді, чи то був дурнуватий сон. Але цікавість зникає, як тільки я згадую, що дзуськи зараз знайду в цьому клятому меню, цієї клятої нової мобілки інформацію про дзвінки.
Кухня. Кава. Десята.
Я думаю, що сьогодні скажу. Так, от візьму і прийду до неї на роботу, куплю щось солодке. Бо без солодкого – ніяк, бо вона дуже любить солодке. І скажу. Адже це буде правильно. Принаймні, так думаю я – номер „сто два”.    

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Андрій Пясецький, 27-11-2008

Варто сказати

© Любов, 26-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.92282390594482 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …