Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12444, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.141.0.61')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Різдвянка (на конкурс)

© Василь Тибель, 13-11-2008
          Летять, летять янголята, радісну звістку несуть. Розсипають над землею зі своїх маленьких долонь веселощі разом зі снігом. Сніг і сміх, радість - Різдво на своїх тендітних крильцях розносять. Пірнають у пухнаті, білосніжні хмари наввипередни, борюкаються, регочучи, іскряться радістю, пурхають веселощами, сміхом – Різдво несуть. Шугають понад дахами, зазирають у шибки чепурних, святкових осель, чи не тут живуть маленькі дітки, чи не тут виглядають свята й подарунків?
         Летять, летять янголята – Різдво наближається. Хмарки під прозорими сріблястими крильцями розстеляються, огортають малюків, підхоплюють їх м’якими пухнатими перинами, підстрибують і в захваті летять слідом  за янголами, захоплені їхніми дзвінкими веселощами й пустощами. Вітер теж ганяється за веселунами, забувши про свою поважність і не малі літа. А вони, несуть свою важливу ношу, веселяться, пустують, прорізують простір і молочні хмарки. Летять, летять янголята, й іскорки сміху летять їм навздогін. Сердитий Місяць спочатку визирав на пустунів із-за чорної кострубатої хмари, та врешті й сам згадав свої молоді роки й пустився слідом за янголятами. Він котиться як м’яч, по м’яких розстелених перинах хмар, і регоче ніби Молодик, перекидаюється через голову. Та скоро він захекався й посунув знову до своєї темної хмари.
         А янголята летять, пурхають, несуть Різдво на своїх легких крильцях. Тяжка в них робота, треба вспіти кругом, усім діткам принести радісну звістку,  сипнути в хату жменю свята, радості й веселощів. Ніхто не повинен у цей день тужити – Різдво наступає.
       На столах парують свіженькі смачні пироги, лоскоче ніздрі різдвяна солодка кутя. Діти крутяться  біля столу,  почергово бігають до ялинки,  і заглядають у кожну шпарку, чи бува, уже не з’явились подарунки.
Скоро, скоро Різдво. Янголята вихором проносяться над будинком і сиплють, сиплють сміхом, у домі світліє, ялинка стає яскравішою. Іграшкові янголи ворушать золотавими трубами, на вершечку зблискує різдвяна зірка. Батько прокрадається, і кладе тихенько подарунки. Та що це? Там уже лежать пакунки.
  Янголята реготять і стукають у шибку, та за мить вони вже далеченько, і в іншому місці лунає їхній веселий сміх. Вони просять дядечка Вітра, і той знехотя допомагає їм розштовхати тяжкі пузаті хмари, щоб  звільнити дорогу Різдвяній Зірці. Вона, як королева, повільно виходить на небесний обрій, обтрушуючи зоряну пилюку. Яскрава, чепурна, усміхнена, вона радо вітає янголят. А вони проносяться біля неї й срібний пил осідає на тендітних крильцях. Янголята розсипають Різдво по всенькому небу.
Різдво, Різдво наступає!
       У теплій хаті діти черпають ложками кутю, а батьки визирають у вікно: скільки-то зір на небі, чи буде врожай?
      „Христос народився! Славімо його! „- вітаються рідні.  
   Різдво наступає!

    
      

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Ефект є!

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Залєвський Петро, 18-11-2008

Різдво не за горами

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Камаєв Юрій Статус: *Історик*, 16-11-2008

Текст, що створює настрій

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 16-11-2008

Казковий спіч

На цю рецензію користувачі залишили 5 відгуків
© Микола Цибенко, 13-11-2008

Класно!

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© , 13-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83796715736389 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …