Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51001
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12270, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.119.131.178')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оголошення

“ОСІННІЙ ФРЕШ”у Запоріжжі: поетичні соки і авторські вижимки

© Володимир Вакуленко-К., 04-11-2008
1 листопада в межах проекту “Листопад – місяць запорізької літератури” відбувся виступ сучасної української поезії “ОСІННІЙ ФРЕШ”. Ініціаторами читань виступили літ-клуб “99” та фольклорно-літературна студія “КВАДРАТ” студ-центру культури ЗНУ.

Останній більш-менш адекватний до суч-укр-поезії виступ відбувся у Запоріжжі минулого квітня. Тоді Клуб української молоді провів в нашому місті перші змагання з поетичного слему. І ось через півтора роки на тлі нескінченних “междусобойчиков” відбулися читання, які включили в себе учасників з інших міст України. Особливо широко був представлений Київ. Від нього виступили: Ірина Шувалова, Тарас Малкович, Аня Процук і Каміла Тумаєва. З Дніпропетровська завітали двоє хлопців: Максим Січеславець (переважно пише прозу, але як з’ясувалося, має в своєму доробку і поезію) та Артем Євстаф’єв. Останній власних творів не пише лише перекладаючи оповідання і вірші з польської, угорської, італійської і англійської мов. Великий шлях подолала до нас молода поетка Дана Кваша приїхавши на наш скромний захід аж з Вінниці. А найекзотичнішим гостем, без жодних перебільшень, можна назвати Володимира Вакуленко–К (Харків – Львів). Якщо мої діти спитають колись у мене, чи я бачив справжніх панків, я не замислюючись відповім “Так”. Основний елементом його іміджу є вар’ятство – деяка асоціальна поведінка, що регулярно шокує оточуюче середовище, через що він має постійні непорозуміння з правозахисними органами усіх міст нашої країни. Найцікавіше при цьому, що це не висмоктаний з пальця епатаж заради власного піару, а цілком природній і органічний для нього стан.
Окрім “дев’ятківців” та членів “КВАДРАТУ” в “ОСІННЬОМУ ФРЕШІ” з нашого міста взяли участь поетка-слемер Антоніна Ряховська (літ-клуб “ВОДОВОРОТ”), Олександра Зборовська (всеукраїнський мистецький проект “КУТ КОЛА”, який займається відеопоезією) Влад Клен, та вдало дебютувала вперше у Запоріжжі Олександра Новгородова.
В межах поетичних читань відбулася запорізька презентація другого номеру самвидавчого літературного альманаху “ЧАС’НИК”.

Олесь БАРЛІГ

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Запоріжжя, мої ґратуляції !

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Оксана Яблонська, sevama, 05-11-2008

Це ти мені СМС-ку прислав про "snak"?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Кока Черкаський, 05-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.75903415679932 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …