Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12221, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.91.106.157')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Казка

Звідкіля береться вітер? (на конкурс)

© Любов, 01-11-2008
            Коли мати йшла з дому по справах, вона завжди просила свого непосидючого сина Повзунчика бути чемним і слухатись бабусю. Повзунчик обіцяв, але тої чемності чогось на довго не вистачало. Поки  бабуся пряла шовк, він тішився власними витівками.
         Маленький неслухняний павучок, а Повзунчик був саме павучком, сидів на павутинці і гойдався туди-сюди. Він весело сміявся від нової забавки. Павучок  розгойдувався все сильніше і сильніше. Від  того польоту захоплювало дух, і грозилася ввірватися нитка, але йому не було страшно.
-       Не пустуй! - сварила  бабуся, товста восьминога  павучиця, котру боялися всі комахи в лісі – Накличеш своїми пустощами вітер і він тебе викраде з дому. -   Але Повзунчик погроз бабусі не боявся. Бабуся  тільки з виду сердита, а насправді найдобріша в світі.
- Подумаєш, вітер..  – говорив він про себе – як він може мене вкрасти? Хіба він має руки, чи ноги!? Чи у нього є лапки, як у мене?
- Ну хіба вітер можна покликати? – сміявся разом з ним жук, що заплутався в павутині, недалеко. - Ходи лишень сюди, тут нитка міцна, можна і вище пострибати. В  двох нам буде веселіше.
- А мама веліла мені не розмовляти з незнайомцями.
- А ти не бійся, який я незнайомець, я тут вже цілу добу сиджу. Хочеш я розкажу звідки вітер береться?
- А звідкіля він береться? –поцікавився павучок. Він перебрався поближче до жука.
- Я  дізнався про це тоді, коли літав аж ген туди за горизонт.
- А де той горизонт?
- А ти підстрибни і побачиш.
          Павучок спритно підстрибнув, сітка заплетена з павутинок, прогнулась і випрямившись підкинула його високо у гору. Повзунчик зачепився за листочок і глянувши в далечінь побачив горизонт. Горизонт тягнувся тонкою півкруглою лінією  на краю землі, ніби нитка сплетена бабусею.
- Ой, як гарно! – вигукнув павучок і спустився назад до жука.
–  То давай пострибаємо ще!  - сказав жук, але сам чомусь не стрибав. Павучок знову підстрибнув, як на батуті вириваючись вгору.  Жук уважно слідкував за павуковими стрибками. – ну, то що там за горизонтом? – запитав Повзунчик здивований тим, що жук замовк.
- Там живе один чоловік, який має  величезного  млина. І от коли той чоловік  меле зерно на муку, то величезні крила  вітряка починають рухатися.  Вони  так швидко вертяться, що здіймається вітер.
- Отак просто!  - Повзунчик від радості підстрибнув ще вище. Павучок ніяк не міг стриматися, щоб не повеселитися ще хвильку.  Він  так розійшовся в своїх забавах,  що після наступного стрибку, сталася катастрофа. Тятива павутиння порвалася. Жук змахнув крилами, і залишивши добрячу діру в павутинному гніздечку, злетів у небо.
Повзунчик ледь втримався за обірвану павутинку. В той час дихнув вітер, відірвав павутинку від гілки і поніс високо у небо разом з маленьким павучком. Маленький павучок летів все далі і далі від дому. Виявляється павучки теж можуть літати! Найчастіше вони літають восени за теплої сонячної погоди. Цю  пору ще називають „бабиним літом”.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Не розмовляй з незнайомцями

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Дара К., 07-11-2008

Павучка жаль

На цю рецензію користувачі залишили 4 відгуків
© Залєвський П., 02-11-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.97300910949707 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …