Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 12144, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.251.72')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Добро у серце - кожному

© Людмила Гриців, 28-10-2008
         Людська душа - справдешній архів почуттів: усе розкладено по поличках. Іноді у цьому впорядкованому макрокосмі, наче у книгозбірні, створюється безладдя. Хтось потрясе і усі почуття розлітаються, переплутуються і навіть губляться. Якась  нечупарна, досі нам невідома, стареча жінка для порядку вигрібає усе зайве та вичищає комірки для нових матеріалів. Це, скажімо, свого роду транспортер, на якому добротна продукція продовжує шлях, а кепська - пропадає. Проте, й надалі вперта людська  натура знову і знову відсвіжується прожитим. І це перебуле - метаморфоза: однакової чи різної форми, кольорова чи безколірна - не так уже й важливо. Не так актуально, коли вікуєш і розвиваєшся, коли не стоїш на місці. Бачиш, що до твоєї зими ще так далеко і радієш. При цьому радієш всьому.
         Наповнити душу лише добром - справунок кожного. Одначе, думаю, не всякому підвладно. І тут вже силкуйся-не силкуйся, які тільки не підбирай дороговкази, путівник лише один - серце. Воно під мінливу співанку дощу вистукає свій акорд, йому найближчий. Та чи не оглух ти ще у метушні матеріалістичного шуму і таки почуєш той стукіт - невідомо. Так само й невідомо, з якої точки зору дивитися на добросердне, незаплямоване, істинне. Бо звідки, що ж таке добро. Можна сказати, що всякий учинок, націлений на добро, є моральним. Тільки аналізує діяння кожен із духовної, приватної сторони. То чи не буде тією золотою серединою каталізатор, який реагуватиме лише за умови порушення спокою власного "Я".
         Чи порушити припис моралі суспільства - вирішувати кожному. Але у простудженому парку життя ізольованість - це смерть для душі. Слід не лише знати, а й усвідомлювати, що існування поза суспільством, частиною якого є кожен з нас, не можливо. Тому наповнення душевної комірчини добром - це, мабуть, моральність власного "Я".

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Захар ван дер Бюйтен, 29-10-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.80593395233154 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …