Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95690

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11805, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.204.164.147')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

А, давайте!

© Василь Тибель, 08-10-2008
Молодець п. Володимир Читай,  що трохи скаламутив спокійний ГАКівський ставок. Усі автори хочуть бачити рецензії на свої твори. Для цього і висилають свої творіння.  Але чи треба такі відгуки, як пропонує шановний п.… ти мені, я тобі? Такий рейтинг, вибачте, до д… . Як говорив дід Сашко Ірпінський: « Всі ж ми бачимо…». Хочеться почути якнайбільше думок про своє писання. Особисто для мене цінно знати, чи є там якесь зерно. Якщо докажуть протилежне – викину в корзину.  Огріхи в правописі, які не помітив автор, теж важливо, але це не головне – завжди можна виправити, чи переробити. Дякувати Богу, зараз купа програм для редагування( може хто підкаже більш досконалу, бо «РУТА»  мене не повністю влаштовує). Справжній рейтинг може встановити тільки читач. Кожному, окремому з нас, може й не подобатись певна книжка, а вона розкуповується великими тиражами. Ви читали Дереша? Сподобався?.. А які наклади. Я, наприклад, взяв почитати Раймонда Коулі - «Рецепт безсмертя» - світовий бестселер,  тиражі  понад 100 тисяч примірників, захоплюючий і т.д. Не можу « добити» – засинаю на третій сторінці. Так що, судження кожної людини - суб’єктивне.
  Чи запрошувати на ГАК для рецензування «Тузів»? Думаю не варто! Тоді багато чудових творів так ніколи й не дійдуть до широкого загалу.
Приклад: Лев Толстой рахував Шекспіра недолугим, а Гоголя просто бездарою. Уявіть, якби він рецензував «Вечори на хуторі …»
Тому,  пропоную:   об'явити конкурс рецензій творів. Але не так, що «кто похвалит …, тот получит большую конфёту», а хто толерантно і аргументовано вкаже на огріхи творіння, знайде той стержень навколо якого потрібно працювати автору. Критерій оцінки – відгуки на рецензію користувачів. А як заохотити кращих рецензентів, - адм. сайту хай придумає. Я й так знаю кілька імен, думкою яких дорожу, але називати не буду, щоб не запідозрили в підлабузництві. Думаю, тоді до нас частіше заходитимуть видавці. А, справді гарний видавець, має нюх на твір. Він зразу вчує свою вигоду, і знайде те, що будуть читати. Давайте вчитись разом, бо назва «Гоголівська АКАДЕМІЯ», до чогось спонукає.
   Скажете: ще один дилетант учить жити. Беру словник  Даля.  – «Дилетант (італ.) – мисливець, любитель, людина , яка займається музикою, мистецтвом, малюванням не за промислом, а за схильністю, за бажанням, для розваги». Тобто, не отримує платні, а хто тут у нас отримує платню?..
І ще, скажу по секрету - опеньки пішли. Тому тих, хто не боїться сльоти, запрошую до лісу, тут добре думається.
P. S. Трохи затримався з статтею, глючив комп.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Рецензії - не головне. Головне - розвиток!

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Володимир Читай, 10-10-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.73759007453918 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …