Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95731

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 11533, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.135.202.224')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Прощений буде

© valentina, 23-09-2008
„...І прости нам гріхи наші, як
ми прощаємо винуватцям
нашим...”

Збираю всю волю й силу, долаю небажання . І сьогодні я знову прощаю тобі – будь прощений ! Так, як вчили мудрі гуру, майстри йоги та духовні пастори, кулька з образом злітає й лопається: „БАХ!”. Прощаю тобі, спалюю спогади, прощаю. Розвіюю попіл по вітру. (Не прощається.)
За дні очікування розуміння, за ночі скитання від балкону до неба, за безвихідь лабіринтів сумніву, за зачинені двері за мною, за розбите вікно надії, за...
Видих, видих, видих. Прощаю тобі.
Вдих!!!
Видих, видих, видих. (повітря?!?)
Мені сказала Мудра, щоб я побажала тобі щастя від усієї душі, від серця, від усього серця, та так, ніби я те щастя забираю в себе й дарую тобі: „На! Візьми,” – тільки б ти був щасливим. І я сказала: „Бажаю щастя.” Та Мудра не повірила, і я говорила знову й знову, але...не бажала. Мудра бачила се й пішла, не навчивши нічому.
За черствий хліб твоєї душі, за прісну воду, отруєну мулом твоїх речей, за сіль у моїх ранах, за сльози, витерті не тобою, за...
Вулиця не витримала й заплакала, і сльози ті облили мене і будинки, авто і дерева, вони просили: „Прости”.
Я ж опускаю очі, а асфальт викладає листям: „Прости”. І я підводжу очі, а очі перехожих шепочуть те ж саме. Вони ще надіються, вони все ще вірять мені.
І я розбігаюсь й біжу на небо, сідаю на хмару. Квиток до зірок, гудок, кондуктор, м’яке крісло, змах крізь шибку. Автоматичні двері, «клац!».
- Щасливої Доро... STOP!
-Спочатку прости ЙОМУ, чую я за спиною.
І знову я на землі. А земля вже посивіла від горя й просить старечим альтом аби змилувалась .
...За кілометри мовчання, за милі чекання, за мрію, що в друзки. За серце зшите наспіх, за очі, що різали навпіл, за зімкнені вуста, за присмак гіркоти, за правду – зраду, що ховав за диваном, за парфуми - омани на твоєму тілі, за ненависть голосу у слухавці, за...
Прощаю тебе.
Мені не вірить небо, не вірить земля. Не вірять перехожі й Мудра. І я не вірю собі.
Але Вода сказала: „Прости”.  Води я боюся, бо Вода – то  кров, і я зареклася простити...за кров.
І я прощаю тобі за самотність серед білих стін, за жах останнього кроку до останніх дверей, за наївні благання до Бога у білім, за сором.
За болючу яскравість тисячі сонць на стелі, за шалений танець стін і стелі, людей і заліза, крику й вмовляння, плачу й запитань, гуркіт підбор коридорами, скрип коліщат. Удар голови об стіну,  глухий звук    « у-у-у-у-у-у».
За чуже не твоє обличчя над моїм: „Жива?”. За банальність запитань і тишу у відповідь, за нудоту і неосмислену відвертість фраз.
За єдину подругу, прозору ліану, що до моєї руки: „Кап-кап.”
І Вода звернулась і зашипіла паром, і замерзла кригою і злетіла інеєм на мої вії, вихром зірвала ...і вбила.
По коридорах смерті у бузкову вічність. Господи, прости мені, прости мені Господи ! За ненароджену дитину, за кров. ( Мій крик у бузкову вічність.)
І прощений буде, хто сам простить.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Прощають сильні, слабкі прощати не вміють

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Анастасія Грім, 16-10-2008

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Петро Муравій, 30-09-2008

Так буває, що у потрібний момент зустрічаються потрібні люди з потрібними словами...

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Магадара, 24-09-2008
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.83365917205811 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …